|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
Abe pak nqkoi pi6e ot moe ime, tova poslednoto pak ne sum go pisal az/zatova i se registrirah/
Ina4e naistina tasove nqmam, imam 4isto novi leti djanti i nai veroqtno tezi dni 6te otsko4a do SOFIQ AUTO, kakto me suvetvate da im napravq edin dinami4en balans!!!!
Pak Vi blagodarq na vsi4vi za mneniqta
| |
|
Все пак имай пред вид, че дори баланса да реши, или поне намали проблема, след известен пробег 100-200-300 км баланса ще почне да се губи и проблема ще се проявява пак.
Все пак "ефекта" на динамичния баланс се запазва за по-дълго време, в сравнение с обикновения баланс.
Не ме питай колко пари съм оставил по гумаджийниците.
| |
Тема
|
Всеки сам си преценява
[re: Milky]
|
|
Автор |
Bat Jorko (BrightSide Jedi) |
Публикувано | 02.07.04 13:16 |
|
Прав си колега, моя съвет не бива да се приема буквално. Опасността от скъсване на болт си е съвсем реална.
Оставям на преценката на всеки, с каква сила да затяга. Естествено трябва да има здрав разум преди всичко. Но пак да повторя, този номер със по-силното затягане на гумата във въздуха при мене категорично помага!
Дългия 1 метър лост, който използвах за развиване на гайките беше напълно реален. На последния сервиз на който бях, помолих да ми вдигнат силата на гайковърта с едно деление нагоре. Е явно са се престарали малко ...
Жалкото е, че след като презатегнах наново аз сам гумите с по-малко усилие от "сервизното", вибрацията пак се появи, а след излизането ми от сервиза нямаше грам вибрация!
А сега ми кажи какво да правя и как да затягам?
| |
|
Имам същия проблем Вектра А
края на Април си сложих летните гуми( когато ги свалих есента нямам спомени да е имало проблеми)
и колата първо тръгна да дърпа на една страна
размених дясната с лявата и се оправи
На първото излизане по магистралата и след 110км/ч до 120км/ч взе да трепери волана
не посмях да дигам над 130км/ч
Отивам при моя гумарник оправя каквото оправя следващото ми излизане на магистралата пак същото. Отивам при друг гумарник да не би да не му е в ред машината( не мога да си представя че някой ги калибрира тези машини ама това е друга тема) и той ми открива 25грама отклонение в едната предна и я балансира и аз съм спокоен но при следващото отиване на магистрала пак същото даже по силно треперене и двамата ме съветваха ако имаш проблем след това бягай на сервиз за окачването.
Отивам при сервиза те като чуха че е започва от 110км/ч
бяха много сигурни че е от гумите и ме питаха дали спира след 130км/ч
но аз не бях пробвал. Прегледаха колата и не откриха нищо по окачването
но ме викнаха да ми покажат как ще открият коя е гумата.
Дигаха една по една двете гуми(предните) и единия влизаше в колата палеше
и включваше на скорост така че видях скоростомера на 60-80км/ч
При едната нищо но при другата се разтрепери волана след 60км/ч Според тях
за реални условия се умножава по 2 т.е. било е все едно 120-160км/ч.
Естествено отивам при моя гумарник и му обяснявам
и му казвам ако и да не може с неговия уред да се оправи поне да ми смени джанта с тази от резервната гума да опитам и така.Този път обаче той доста по-осторожно извърши баланса въпреки че уреда даваше добре
и накрая забеляза че леко метка и понеже не беше ясно от гума или от джанта сложи гумата на нова джанта но меткането си остана
та се оказа че е гума деформирала се е леко.
Това последното беше вчера и не съм сменял гумите още за да кажа дали се оправило
Най-вероятно ще пусна тема за да питам за гумите които ми предложи
да видя какво ще ме посъветват другите колеги тука.
Това мога да споделя.
| |
|
moite gumi sa 4isto novi edva li e ot tqh, daje sa o6te v garanciq.6te otida v SOFIA AUTo na balans i tam 6te si pokaje na kakvo se dalji - guma li e djanta li e ili kakvoto e tam.
mnogo ti blagodarq za iz4erpatelniq otgovor
| |
Тема
|
Re: vibrirane na volana Do KCV
[re: astra_fen_mititaki]
|
|
Автор | yahoo (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.07.04 16:52 |
|
Имах и аз такъв проблем.
Що баланси направих ....
Накрая един ме светна. Оказа се че джантите не пасват точно. Бяха с малко по-голям отвор. Сега съм с точните джанти и всичко е ОК.
| |
|
Ne e ot djantite, za6toto sa provereni i 100% atavat za Astra, a i tova vibrirane se poqvi predi nqkolko dni, predi tova go nqma6e!!!!
| |
|
Mnogo blagodarq na vsi4ko za otgovorite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lek i bezavarien na vsi4ki kolegi
| |
|
... и ще споделиш какъв е бил проблема, ако се открие, или поне как са се отразили нещата, които си направил - баланси, въртене на гуми, (тва не го гледай) презатягане във въздуха, и т.н.
Аз се боря с тази вибрация откакто имам колата (Кадетт Е), и не съм успял да се преборя окончателно.
Не е от гумите - нови, зимни, летни има вибрация
Не е от дисковете - нови са ми
Не е от джантите - сменил съм ги
Не е от предното окачване - здраво е (задното окачване не знам как е)
Единствено не съм правил нищо по кормилното окачване, но там не знам кое и какво да правя.
Пожелавам ти успех в борбата с вибрацията!
| |
Тема
|
Re: Няма да се разминеш толкова лесно!!!
[re: Bat Jorko]
|
|
Автор | keith (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.07.04 14:42 |
|
Gumadziite v SOFIA AUTO mi objsniha, 4e tozi efekt s vibracijta okolo110 km/h go imal po4ti vuv vsi4ki modeli na opel> Prosto njkakuv rezonas kojto i te ne znaj ot kakvo e Mislj, 4e ako tezi vibracii se svedat do minimum 6te e napredeuk:))
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|