|
Тема
|
увиснал балкон?
|
|
Автор |
apassionata (firework) |
Публикувано | 25.03.09 14:22 |
|
Дори не знам дали така се казва, извинете ме за некомпетентността, но имам роднина, която живее в една от военните панелки в Дианабат и когато преди време й бяхме на гости аз с ужас забелязах, че балконът на кухнята има странен наклон, все едно е изтърбушен. Това опасно ли е? Може ли да падне?
| |
|
Може ли, да се включа и аз с един въпрос към знаещите тук?
Има ли някакви нормативи и съотношения за дебелина на плочата на балкон и за ширината му?
Питам малко профански, но нашата тераса е една плоча, която стърчи от стената на блока, а като се загледаш надолу и настрани, нищо не я крепи. Откъм кухнята плочата на терасата е около 1 м. , а откъм спалните е 2м широка.
| |
|
Да, опасно е и може да падне. Трябва да вземе мерки да го укрепи роднината ти.
| |
|
Има препоръки за съотношения, но не и норматив. Сметките показват кое и дали е достатъчно. отстрани и отдолу нищо не я държи, но принципа на конзолата(балконът обикновено е конзола) е точно това, че стърчи от сградата. Държи я армировката, която се закотвч в съседното поле...демек стаята зад терасата.
| |
Тема
|
Re: увиснал балкон?
[re: Boждa]
|
|
Автор |
Meduse (ex apassionata) |
Публикувано | 08.04.09 15:43 |
|
Ужас
А как да го укрепи?
| |
Тема
|
[re: Meduse]
|
|
Автор |
Boждa (на племе телета) |
Публикувано | 15.04.09 14:50 |
|
ако може да драсне една схемичка на балкона, за да видя точните размери и ще ви кажа, защото иначе ще е наизуст и няма да ви свърши работа.
| |
Тема
|
[re: Boждa]
|
|
Автор |
Meduse (ex apassionata) |
Публикувано | 17.04.09 21:06 |
|
Мога да направя снимки отвън и отвътре, нямам схема . Но и снимките мога да ти ги пратя след около 2 месеца. Много се впрегнах Последен етаж е (8-и), мен и без това ме е шубе от високо, а сега съвсем ще изкрейзя.
| |
|
А ако има земетресение...Пази Боже!
| |
Тема
|
[re: Meduse]
|
|
Автор |
Boждa (на племе телета) |
Публикувано | 21.04.09 11:10 |
|
прати снимките...ще измисля нещо. когато направиш снимките, пусни едно лично съобщение.
| |
|
Много ти благодаря Винету!!!
Честлинен комбурс
| |
|
|
|
|