|
Тема
|
Как да навляза в индийската кухня?начинаеща съм. .
|
|
Автор |
!Roxana! (Libertarian) |
Публикувано | 23.05.11 01:06 |
|
Имам много приятелки вече, от Пакистан и Индия. Южна Индия, Северна Индия, на мен имената ми звучат направо като от друг свят.
Това е огромна територия, и аз разбирам, че има много разлики.
В кухните им откриват необятни шкафове с подправки, сладкиши и вкусотии. Това, което леко ме смущава е че те държат в кухнята много неща, но пресни неща не ядат, не знам защо. Малко плодове, малко зеленчуци. Сигурна съм, че в Индия това не е така, или поне имам такова впечатление. Но виждам индийците в УК да ядат основно консервирани неща. Може да е въпрос на навици, или просто защото на пазара намират това, или просто защото знам ли защо?
Но, бях поканена на различни събития от приятелките ми, и се случи да походя по индийски ресторанти.
Интересно ми е, откъде мога да започна да се уча да готвя индийска кухня? когато попадна на майстор готвач, после излизаме като патици оттам, вкусно е и неустоимо, макар после от многото подправки да не можеш да си кажеш името, така ти люти на езика
Търсила съм в нета рецепти, но повечето предполагат известно познание на индийската култура
При положение, че съм приходяща и пресна в УК, как да намеря нещо като за начинаещи в индийската кухня?
Погледнах темата отгоре, мисля, че е страхотна! помня я от много години, и доста често я поглеждам отново. Мисля си, че обяснения от българи биха ми помогнали много. Но в онлайн рецепти се чувствам безпомощна, повечето от имената не ми говорят нищо.
Ще бъда благодарна, ако спретнете тема за мъките на начинаещите в индийската кухня и някои леснички рецептички и съвети за dummies
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
|
|
|