Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:07 13.07.25 
Професионални
   >> Анимация
* Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Въпроси и коментари за уроците по анимациянови  
Автор Уaндa (да да)
Публикувано29.04.07 04:07

Това е курс по класическа анимация.Но...

2D, 3D, Flash или Limited animation-законите за гравитацията, инерцията и силата са еднакви на всякъде.Така че, можем да наречем нашия курс Анимационна физика
Всеки който има питанка да пита тук.Ще гледаме да качваме по един урок всяка седмица.Части от книгите на Престън Блеър,Джон Халас,Ручард Уйлямс и т.н светила на анимацията.Ако има желаещи, по нататък можем да качим и малко лекции за сториборд,позинг,беграунд и композиция.
-----------------------------------------------
Търкалящия се камък не хваща мъх

Редактирано от Aнимaтopa на 30.04.07 11:58.

Тема Re: Въпрос № 1нови [re: Уaндa]  
Автор AнимaтopaМодератор (анимационен)
Публикувано02.05.07 17:15

хайде аз задавам първия въпрос
например:

от къде и как един начинаещ аниматор да се сдобие с просветка в БГ?

защото преди да започне с първия урок, човек трябва да разполага с материали от първостепенна важност, за да прави, рисува, създава каквато и да е анимациа

отговори:

1. аз давам един отговор и той е - да си направиш сам

2.този отговор може да даде някой от вас - тук не мога да помагам, тъй като моята е самоделка, тоест аз си я изобретих, един вид, и всеки път си я ъпгрейдвам

п.с.: някъде във форума вече бяхме поместили материали по въпроса "какво е просветка" , следователно не е нужно да повтаряме определението

Редактирано от Aнимaтopa на 02.05.07 17:17.

Тема Re: Въпрос № 1нови [re: Aнимaтopa]  
Автор Pич (съвсем непознат)
Публикувано02.05.07 21:38

Или да си направиш сам, или да си направиш чертеж и с него да отидеш при дърводелец.
В общи линии всеки сам си се спасява

.

ПРОБЛЕМЪТ НА СВЕТА Е, ЧЕ ГЛУПАЦИТЕ СА САМОУВЕРЕНИ, А УМНИТЕ ВИНАГИ СЕ КОЛЕБАЯТ.

Тема Re: Въпрос № 1нови [re: Pич]  
Публикувано02.05.07 23:25

както казва Уанда - "Това е курс по класическа анимация.Но...2D, 3D, Flash или Limited animation-законите за гравитацията, инерцията и силата са еднакви навсякъде.", което ме подтиква да дам трети отговор

3. купуваш 1 таблет дигитайзер или някакъв тейбъл -> директно внасяш рисунки на ръка в комп. , без използване на просветка :)]

Редактирано от Aнимaтopa на 02.05.07 23:29.

Публикувано02.05.07 23:35

И това е решение, стига след теб да не вървят фазовчик и ключар

Обаче аз съм свикнал на флипвам и ако взема да флипвам с таблетааа..

Публикувано03.05.07 12:50

хе хе хаа
ее да
и на мен някакси ми е по-лесно с просветка, обаче ако си ползваш таблет(както ми се иска в бъдеще, досега не съм) вероятно лесно можеш да си направиш и фазите и да си изрисуваш вс. сам. не, че с просветка не можеш да изрисуваш всичко сам- можеш, зависи колко време имаш и колко дълго е филмчето като времетраене.

аз по принцип винаги се занимавам с кратки анимационни форми- по-симпатични са ми, засега, и държа всичко да си изрисувам аз

ти би могъл да си изрисуваш всичките тези кадри, които са ти необходими и да ги обработиш чрез Adobe Premiere Pro например, какво ще кажеш за това?

Публикувано03.05.07 14:34

Предполагам че може и така. Аз лично отдавна съм на конвейра и вече не правя кратки аним. форми. Даже напоследък и не анимирам, а правя сторибордове и лейаути. Иначе след ключ обработвам кадрите с Анимо.

Тема Re: Въпрос № 1 [re: Pич]  
Автор Уaндa (да да)
Публикувано03.05.07 15:06

И аз като едно българче ползвам услугите на книжката "Направи си сам"

Имам обаче една любима просветка.Парче плексиглас дебело около 8мм.Влиза в папка и е много удобно за разнасяне.Обикновенно го подпирам на няколко книги от горната страна и под него пъхам дълга луминисцентна лампа,която с малко фантазия също влиза в папката

Търкалящия се камък не хваща мъх.

Автор Уaндa (да да)
Публикувано03.05.07 15:10

О да.Анимо задължително.Или Тунз.Премиера е много тромав и няма лесна опция за редене на групи и писане на лист.Да не говорим, че докато рендва от чакане могат да ти поникнат крила и рога.Ужас.Иначе за лайн тест добрата стара Фирка е идеална.

Тема Re: Въпроси и коментари за уроците по анимациянови [re: Уaндa]  
Автор Уaндa (да да)
Публикувано03.05.07 15:14

Оправих урока за Линията на движение.Направих блог на който ще качвам материалите а тук остават коментарите и разясненията

------------------------------------------------------------

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.