Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:46 14.07.25 
Професионални
   >> Анимация
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Какво е това "Анимация"нови  
Автор Acyaн (dancer)
Публикувано30.09.05 21:30

Така, тъй като клубът е нов, а колкото и невероятно да звучи, има и хора, които не разбират от анимация (като мен), но им харесва да я гледат (пак като мен) и биха искали да разберат що за звяр е това.... Ами нека да започнем от нулата! Какво аджеба е това "анимация"? Колко вида е тя? Как се правят анимационните филми? Кой е първият........ и още и още
Нека тази тема да бъде разясняваща за босите в тази област. Нека тук се задават въпроси.

Успех на клуба, ЧЕСТИТО на Модератора (мир!)!

Зовът на дивото...

Редактирано от Aнимaтopa на 05.10.05 08:59.

Тема Re: Какво е това "Анимация"нови [re: Acyaн]  
Автор Pич (съвсем непознат)
Публикувано30.09.05 21:52

Брррр, няколко учебника да вземем да постнема? Темата е толкова обширна, че ако седна сега да пиша, ще стана утре вечер. Полека-лека ще обясним, ще поясним и т.н.
Сега ще кажа само едно, че анимация е имало 2 века преди да се появи киното.

Редактирано от Aнимaтopa на 05.10.05 09:01.

Тема Re: за значението на понятието "Анимациянови [re: Acyaн]  
Автор AнимaтopaМодератор (анимационен)
Публикувано01.10.05 00:51

Анимацията е създаване на илюзия за движение чрез възпроизвеждане на поредица от статични изображения /кадри/ с такава бързина, каквато е необходима за да бъде заблудено човешкото око.

Тема Re: Какво е това "Анимация"нови [re: Acyaн]  
Публикувано01.10.05 01:07

....и буквално означава "одушевявам", вдъхвам живот.
На същия принцип е създадена и филмовата лента

Тема което...нови [re: Aнимaтopa]  
Автор Acyaн (dancer)
Публикувано03.10.05 19:22

...не е чак толкова трудно...
Аз може и да не пиша, но чета, да знаете

Тема не е ли?нови [re: Acyaн]  
Публикувано03.10.05 21:24

Не е ли по-добре да направим диалог? Иначе ще си обясняваме на оня дето духа

Тема Re: не е ли?нови [re: Pич]  
Автор Acyaн (dancer)
Публикувано03.10.05 21:33

Можем да опитаме поне.... Ама едната страна на диалога (аз де) ще се губи по трасето...

Защо не пуснем (пуснеш) една тема с анимационни герои? М? Примерно пускаш темата и в уводната част обясняваш, че всеки герой се анализира... и т.н.
После в няколко ОТДЕЛНИ мнения в ТАЗИ тема пускаш картинките и ще ги чоплим. Освен това - друго си е с картинки - луд на шарено се радва, нали знаеш
Ако не ти е ясно как става номера с изкарването на картинки в мненията - първо прочети ОНОВА, ДЕТО ТИ ГО ПРАТИХ преди време

Тема Re: не е ли?нови [re: Acyaн]  
Автор Amos Trask (ценител)
Публикувано04.10.05 18:23

Хм, тва с анализа е интересно, но сложно и трудоемко... Защото героите не са едни и същи при всяко свое появяване - има разлика например между щурия и неуправляем Бъгс Бъни във филмчетата на Боб Клампет и ироничния и пресметлив Бъгс Бъни на Чък Джоунс. Да не говорим, че отначало Дафи е просто луд за връзване паток, който само лази по нервите на Порки, Егхед и другите ловци, а после все по-често е представян като егоистичен, самовлюбен и амбициозен. И тук е като в игралното кино - стилът на режисьора, годината на производство и т.н. играят значителна роля.

Още много има да се изпише по темата, лека-полека и това ще стане...

---
Here's looking at you, kid.

Тема Re: не е ли?нови [re: Amos Trask]  
Публикувано04.10.05 18:34

Кефя и се на девойката Acyaн, иска всичко и то веднага!
Материала няма край и трудно ще и го обясним с 2 думи-особено за правенето на филми

Тема ама и ти си единнови [re: Pич]  
Автор Acyaн (dancer)
Публикувано05.10.05 21:16

искате идеи - дава ви ги човек Като ви ги даде - пак намирате кусури...

Защо да искам всичко веднага? Не е така.
Просто написвам това, което ми е хрумнало - нищо друго... . Кефи се, кефи се... Не ме познаваш, затова ми се кефиш

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.