Тема
|
Айде
|
|
Автор |
coffeemate () |
Публикувано | 03.10.16 21:30 |
|
Моето мнение е, че всички ще умрем. Вие на какво мнение сте по темата?
А хитростта е ума на глупака.
|
|
|
Разговарял съм с баба ми - достойна за уважение жена на 84 - на тази тема, и според нея човек се преражда след смъртта. Прадядо ми, нейният баща, малко преди да почине, е твърдял, че идват отгоре да го приберат.
От друга страна другата ми баба, която почина на 79 от остра сърдечна недостатъчност (цял живот е имала наполовина функциониращ бял дроб или нещо такова) с тумор в мозъка, умря в адски страхове (повтаряше "умирааам, умирам") и всички бяхме безпомощни срещу нейната агония.
Има огромно значение как, по какъв начин и от какво, ще загине човек, за това какъв отпечатък ще остави в съзнанието на поколенията. Например, все още живата ми баба, когато съм разговарял с нея, казваше, че иска да умре в съня си. Склонен съм да споделям нейното мнение.
Бих искал да почина в нормален, интересен сън; не в кошмар, мразя кошмарите. Искам да почина по време на сън, в който аз съм член на мисия до Марс, като самата смърт да бъде на самата планета след обстойно изследване на марсианската повърхност.
Или пък като учен на земята по време на такава мисия. Нямам особени претенции, стига да е по време на сън, който е щастлив.
Не знам дали знаете, но за някои хора житейският път приключва изключително кошмарно, като в същински ад. Говоря за убийствата на мексиканските наркокартели и прочее страхотии.
Иначе да, няма как да не съм на твоето мнение, ние действително всички ще умрем и това е тъжно, защото няма да има как да наблюдаваме еволюцията на земята, а животът се оказва дяворски интересен. Примерно, какъв ли бил животът след сто години? А след хиляда? Десет хиляди?
Само заради подобни въпроси (най-малкото) си заслужава да живее човек. Не разбирам хората, които скачат от блоковете както и тези, които рискуват живота си пияни в местности като Огънчето край Камен Бряг - място, на което има поне три паметни плочи на паднали от скалите човеци.
|
|
|
А според мен, умирането е като да ти затворят клуба и да се преместиш в друг клуб
|
|
|
Умирането е като да ти отнемат випчето заради изказано мнение, че пролетното време е сезонът на горилите, които се борят за женска, хахаха.
Е, кажи ми, не е ли кенеф?
Пп: Кандидатът за президент на република България Митьо Пищова, заедно с неговият кандидат за вицепрезидент Радо Шишарката, са изкарали по 90 точки на тест за интелигентност от Менса... 90 точки на IQ тест? Легендарна простотия.
Мнението ми е, че IQ тестът за кандидат-президент трябва да е задължителен и всичкото умнствен беднотор с амбиции да помага на народа, и резултат под 125 (минимум), да ходи обратно в учебните институции. Срам и позор са тези двамката, и това е най-малкото!
Редактирано от Nuke Dukem на 09.10.16 07:05.
|
|
|
Оукей, обаче остава Въпросът: как се стигна до това положение? Стъпка по стъпка и само децата са невинни.
|
|
|
До това положение се стигна заради "аутсорсването" на "мозъци" в САЩ, Германия, Англия, и др.. С други думи, умните и кадърни хора емигрираха в търсене на по-добър живот, а тук остана "плявата", от която в момента си търсим президент.
Редактирано от Nuke Dukem на 09.10.16 18:53.
|
|
|
Всички ще умрем да,но е важно как ще ни запомнят хората които са ни познавали.
Не толкова какво сме постигнали,а що за хора сме били.
Учудвам се защо тук във вашето мнение никой не пише?Както и в приятели.
Време е да се поразработят тези два клуба.Ще гледам да започна да ги разработвам и съживявам.Има прекалено много пустеещи клубове.
Най-лесното е да си лош,трудното е да бъдеш добър .
Няма лесен правилен път.
|
|
|
Четох един виц скоро. Един гледал дебата между двама кандидати за президент. Друг го пита: какво ти е мнението? Гледащият отговаря: кво да ти кажа...добре, че ще изберем само един.
Ти що не пишеш в 30-40? Май е отворен вече, ако не съм назад с инфото.
|
|
|
Не знам, аз не мога да пиша там... Що не дойдете вие да си пишем тук? Ти сигурно си завършила ремонта, похвали се с нещо.
|
|
|
Ами, завършила...по средата съм още. Тооооо много пъти мери и един път режи.
Времето е много малко за ремонти при мен- само лятото и то два месеца макс. Но ако и с това трябва да бързам, егати и живота. Въобще не ми е фатално, че не ми е изрядно.
|
|
|
Човек трябва да бъде оптимист – щом си по средата, значи половината работа е свършена. Гледам, че в 30-40 никой не ти отговаря на музикалния поздрав, така че ето един от мен:
Весели празници
|
|
|
Ми, човекът се пресели във вечните ловни полета, рекох, да си спомним за него, но няма вече ни-кой. Това е краят на една епоха.
|
|
|
De mortuis nil nisi bonum – наистина брилянтен изпълнител и спечелил сърцата на толкова много хора. Да почива в мир.
|
|
|
Ако искаш, може да си говорим за културни мероприятия като слушане на музика или гледане на филми, пък ако искаш и световната политика ще разнищим.
Не знам защо, но ми липсва Липарито... Тя пък хептен не е оставяла мнение откакто 30-40 стана ВИП. Беше ми интересно да решавам логическите тестове, които пускаше.
Остани малко в този клуб на раздумка. Примерно я ми разкажи докъде си стигнала с този ремонт. Сама ли се справяш или викаш майстори? Изобщо, какво сменяш, какво точно представлява ремонта?
|
|
|
Ми да си пишем, ок. Ама аз повече тая грешка да говоря за ремонт, когато не го правя няма да правя- цялата ми енергия и устрем отлЕтеха.
Хазайна намери негов човек, майстор, но ще продължим другото лято.
|
|
|
Тази година умряха съзвездия от знаменитости.
Като гвоздей на отиващата си 2016 година си отиде и нашата принцеса Лея.
Отиде си част от мен наистина.Голям фен съм на Стар уорс и изобщо на Сцай-Фи жанра.
Как ще довършат епизод 8 ,незнам.
Но ще умре в него,това е ясно.
Време е за нови лица в новата трета трилогия.А се говори и за 4та трилогия също.
Дисни искат печалби.Нищо против нямам,но старите серии са по-добри.
Както и от 1-3.
Останах много приятно изненадан от Роуг Уан.Много добре направен филм е,макар и муден в началото.
За няколко дни трима умряха.Китариста на Стейтъс Ку,Джордж Майкъл и сега принцеса Лея.
Мир на праха им.
Иначе и Бъд Спенсър,както и Блейк починаха тази година.
Ужасна година за знаменитостите.
Весели празници ви желая,и една нова по-успешна и спокойна 2017 год.
Тежеста на един човек като човек,е в делата му!
|
|
|
То всъщност какво има да се прави?
|
|
|
Е,и?
|
|
|
Не знам. Дано останеш доволна от предстоящия ремонт.
В моят случай се ремонтира само стаята, в която живея, не целия апартамент, но пак се оказа изключително скъпо (според гледната ми точка) удоволствие. Излиза, че дори елементарно нещо като това да се сглоби една спалня, хич не е просто като 2 и 2, и трябва много да се внимава да не се изгуби някой елемент. Как да е, останаха само довършителни неща като например осветление и още няколко контакта. Искам полилеят да е с 4 светодиодни крушки (дразнят ме лампите с нажежаема жичка, понеже са едва ли не 10 пъти по-неефикасни).
Успех и весели празници!
|
|
|
Не знам каква е причината за въпроса ти. Депресия? А може би новините за многото известни хора, които си отидоха тази година и особено последните дни, бедствията, катастрофите, жертвите на тероризма... Това за нас са клюки, новини, част от шоуто...Но близкте им страдат...
Всички ще умрем. Не знам какво има след смъртта, но знам какво остава, когато загубиш много близък.
Аз изпратих майка си преди две седмици. Не знам има ли живот след смъртта, но ние, които оставаме живи имаме нужда от време да приемем какво се случва. Чувството за вина, че не сме направили достатъчно, за грешките, които сме допуснали, докато близките ни са били живи, за нещата, които сме пропуснали да направим, за думите, които не сме казали...
Разумът приема, че всички сме тленни, но сърцето не...
Знам какво остава за живите след смъртта на обичаните хора....
А какво става в небитието.............ще видим един ден, когато и ние си идем...
|
|
|
А иначе, желая на всички успешна нова година, много здраве и късмет. И повече мнения :)
|
|
|
След като някой си отиде, винаги е тежко. И тази тежест е за добро. И в края на краищата- няма умрели, защото духът е вечен.
Честита Нова година, Руми!
|
|
|
Да напомня, че съм на квартира и мащабни проекти няма да правя:))
Честита Нова година! Много здраве и успехи!
:)
|
|
|
Много здраве, щастие и успехи през новата 2017 година! :)
|
|
|
Просто трябва време...
Благодаря!
Честита Нова година!
С най-добри пожелания!
|
|
|
Времето нищо не помага, поне на мен. Единствената промяна я носи промяната в подхода. Пак ще се повторя, духът е вечен, душата също. Нищо и никой не изчезва, просто за известно време комуникацията е затруднена. Но то в това е красотата на сближаването и разделянето- да израсне човек или там, това в него, което е призвано да израства.
|
|
|
Да ти кажа, не вярвам в пожелания. Година като всяка една, ден след ден- идват всякакви неща, пък ние нека си пожелаваме пожелания. В общи линии сме клечици в бърза река.
Абе ти що не му напомниш на Кирката за себе си? Или направо нов Ник?
|
|
|
Принципно е така, пожеланията са само за протокола и всички ние сме само клечици в бърза река, или както е казал артистът, . Аз също не вярвам в пожелания, даже точно обратното, от памтивека насам винаги каквото съм си пожелавал, не се е случвало. Доста съществена част от протокола при всички положения, но както и да е.
Гледам хубава тема сте си спретнали в 30-40 за селяндурщината... Май вярно София може да се класира като най-селяндурски град на национално ниво, може би дори в целия балкански полуостров, но честно казано серии като в Интернет ме карат да се замисля, че в световен мащаб не можем да се сравняваме с градове като Москва например.
Иначе не знам какво да му пиша на Киро, а с нови никове не ми се занимава.
|
|
|
Аз само протестирам, че се използва думата селянин, провинциалист и други. Къде по-точно е да се каже "задник".
|
|
|
Хвана ме грипа и нито ми се мисли, нито ми се пее. За компанията не ставам напоследък, много съм уморена и цялото ми съзнание е заето с две задачи- работа и деца, деца и работа. За клубни изяви няма енергия.
Мога да участвам напоително в музикална тема, но вече моя вкус доказано няма много фенове.
Но, ето едно от ме
|
|
|
Да, това е вид дискриминация. Като бях малък в провинцията ме дискриминираха, че съм от София, наричаха ме "туй Софето". Ксенофоби навсякъде.
Според мен няма нищо лошо в това да си селянин, стига да не изпадаш в т.нар. Груби Селски Прояви (ГСП). Аз лично не влагам в тази дума в пейоративен смисъл, понеже и двете ми баби, както и единият ми дядо, всичките са кореняк селяни от село. Честно казано слабо ме интересува дали човек е родом от град или от село и не разбирам как това би могло да стане повод за гордост. Като че ли обаче понякога се създава погрешното впечатление, че щом човек идва от по-голям град, значи няма как да не е пропорционално по-надут и тесногръд.
"Задник" е по-обидно от "селянин" (ако изобщо последното може да е някаква форма на обида). "Селянин" просто означава "някой, който не е гражданин", докато "задник" загатва безмозъчност, тоест някой, който е наистина глупав, некадърен и изобщо, омразен. Селянинът може да не е обигран в градския начин на живот, но това все още не го прави задник... От друга страна концентрацията на задници в градовете е по-висока от тази по селата, по простата причина че в града живеят повече хора на едно място.
Така както си го написала, излиза, че за хората от село и изобщо от провинцията е къде по-точно да се каже, че са "задници".
|
|
|
Не, съди се за конкретния човек, а не се приписва тъпотията на цяла група разнородни хора, които с нищо не са заслужили да ги слагат под общ знаменател с някой, за когото хал хабер си нямат.
|
|
|
Еми хубу, дай да флъдим с музикални линкчета. Моето предложение за музикален флъд са следните три chiptunes:
Напомнят ми за детството.
Редактирано от Nuke Dukem на 05.01.17 22:40.
|
|
|
Аз изобщо не съдя нищо за никого, както вече ти писах, за мен селянин означава някой, който не е гражданин. Прабаба ми е живяла цял живот на село и надживя дъщеря си, която е прекарала по-голямата част от живота си в град. Не мога да си извадя никакви изводи за човек, който е селянин, освен че най-вероятно има по-чисти бели дробове.
За мен негативният смисъл на понятието "селения" е уловен съвсем ясно във филмчетата на организацията СтопХам, към които ти пратих линк по-горе. Ако искаш да видиш какво наистина е селения, има десетки клипчета със селяндурщина от най-разнообразен характер.
|
|
|
аммм мисля, че трябва да помолиш кирката да ти върне вип правата. Пишеш "киро, моля те - дай ми достъп до моето племе. Тук даваш линк към кой клуб те тегли сърцето. "
Ти имаш какво да кажеш на много хора, значи търси начина.
|
|
|
Ох, то стана епопея. Къде се намесиха и аз, все ми е тая, но се напъвам да споря.
Разбрах. Моля за таймаут.
|
|
|
на същото мнение съм.
|
|