|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Да, това е вид дискриминация. Като бях малък в провинцията ме дискриминираха, че съм от София, наричаха ме "туй Софето". Ксенофоби навсякъде.
Според мен няма нищо лошо в това да си селянин, стига да не изпадаш в т.нар. Груби Селски Прояви (ГСП). Аз лично не влагам в тази дума в пейоративен смисъл, понеже и двете ми баби, както и единият ми дядо, всичките са кореняк селяни от село. Честно казано слабо ме интересува дали човек е родом от град или от село и не разбирам как това би могло да стане повод за гордост. Като че ли обаче понякога се създава погрешното впечатление, че щом човек идва от по-голям град, значи няма как да не е пропорционално по-надут и тесногръд.
"Задник" е по-обидно от "селянин" (ако изобщо последното може да е някаква форма на обида). "Селянин" просто означава "някой, който не е гражданин", докато "задник" загатва безмозъчност, тоест някой, който е наистина глупав, некадърен и изобщо, омразен. Селянинът може да не е обигран в градския начин на живот, но това все още не го прави задник... От друга страна концентрацията на задници в градовете е по-висока от тази по селата, по простата причина че в града живеят повече хора на едно място.
Така както си го написала, излиза, че за хората от село и изобщо от провинцията е къде по-точно да се каже, че са "задници".
| |
|
Не, съди се за конкретния човек, а не се приписва тъпотията на цяла група разнородни хора, които с нищо не са заслужили да ги слагат под общ знаменател с някой, за когото хал хабер си нямат.
А хитростта е ума на глупака.
| |
|
Еми хубу, дай да флъдим с музикални линкчета. Моето предложение за музикален флъд са следните три chiptunes:
Напомнят ми за детството.
Редактирано от Nuke Dukem на 05.01.17 22:40.
| |
|
Аз изобщо не съдя нищо за никого, както вече ти писах, за мен селянин означава някой, който не е гражданин. Прабаба ми е живяла цял живот на село и надживя дъщеря си, която е прекарала по-голямата част от живота си в град. Не мога да си извадя никакви изводи за човек, който е селянин, освен че най-вероятно има по-чисти бели дробове.
За мен негативният смисъл на понятието "селения" е уловен съвсем ясно във филмчетата на организацията СтопХам, към които ти пратих линк по-горе. Ако искаш да видиш какво наистина е селения, има десетки клипчета със селяндурщина от най-разнообразен характер.
| |
|
аммм мисля, че трябва да помолиш кирката да ти върне вип правата. Пишеш "киро, моля те - дай ми достъп до моето племе. Тук даваш линк към кой клуб те тегли сърцето. "
Ти имаш какво да кажеш на много хора, значи търси начина.
| |
|
Ох, то стана епопея. Къде се намесиха и аз, все ми е тая, но се напъвам да споря.
Разбрах. Моля за таймаут.
| |
|
на същото мнение съм.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|