Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:17 13.07.25 
Професионални
   >> Военни
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Офицери...нови  
АвторA. (Нерегистриран)
Публикувано20.04.04 12:04

тука има ли офицери?
Можете ли да ми разкажете повече за вашата професия и има ли смисъл да отивам в НВУ "Васил Левски", за да ставам офицер или не?
Разкажете каквото можете да се сетите, аз ще чета с ГОЛЯМ интерес.

Тема Re: Офицери...нови [re: A.]  
Автор Toffee (Evertonian)
Публикувано21.04.04 10:24

Няма смисъл занимавай се с нещо по полезно и смислено

Тема Re: Офицери...нови [re: Toffee]  
АвторOФИЦEP (Нерегистриран)
Публикувано28.04.04 19:03

Отдавна в този клуб няма офицери - просто ни писна недоносени капутчета да дават мнения по въпроси от които нищо не разбират и да оплакват скъсаните си дупета. Само се огледай - основно хули и простотии. Даже и аз ти пиша този отговор в техен стил - за да не звучи не на място. Професията е достойна, има кой да ти разкаже за нея но не му е тук мястото.

Тема Re: Офицери...нови [re: OФИЦEP]  
Автор 63O (непознат )
Публикувано05.05.04 21:43

Помисли добре.не е лесно,все още не е престижно,парите не са много-всеки що годе умен човек изкарва по-вече.Необходимо е да си роден и възпитан по-особенно за да се чувстваш добре като Офицер.Трябва да имаш най- високи цели за да си щастлив с тази професия.Въпреки,че съм офицер-бивш-не съжалявам за това.Сега разбирам какво съм пропуснал и колко е различен и многообразен живота "навън".помисли добре.

Тема Re: Офицери...нови [re: 63O]  
Авторasd (Нерегистриран)
Публикувано15.05.04 13:24

za edna rabota kato nqmash jelanie, i prezident da stanesh - vse taq

Тема Re: Офицери...нови [re: OФИЦEP]  
АвторCyн Дзъ (Нерегистриран)
Публикувано06.06.04 10:56

"....недоносени капутчета да дават мнения по въпроси от които нищо не разбират и да оплакват скъсаните си дупета"

Ето го отношението на офицерите към наборните военослужещи. Нулево уважение. Нулево зачитане на човешкото достойнство. И нулево уважение към БА (в края на краищата наборниците също са част от нея, докато служат).

От военщина наистина не разбираме. Тогава що не ни оставите да си вършим работата, от която разбираме (аз съм счетоводител и финансов анализатор), вместо да си губим времето. Ние отиваме в БА, защото законът го изисква от нас. И като сме попаднали в армията имаме право на достойното отношение и уважение, което изисква възпитанието. И имаме право да не си тръгнем като военноинвалиди. БА е направо уникална с жертвите, които дава в мирно време.

То не бяха поклонения, не беше чудо за четиримата загинали в Кербала (лека им пръст на момчетата), а защо не се отдава дължимата почит и на онези, които са загинали, прегазени от някой пиян сержант, застреляни по случайност или всички онези, които сте докарали до самоубийство.

В БГ офицерската професия няма да бъде достойна и престижна, докато тъпи офицери и старшини си избиват комплексите върху хора, които по стечение на обстоятелствата са в положение да не могат да се защитят и докато по този начин тъпите офицери и старшини си повдигат самочувствието. В БГ тази професия няма да е достойна, докато в армията човешките права се нарушават толкова драстично и докато дисциплината е нулева.

Не абсолютизирам. Има и свестни офицери в БА. Особено тези, които са учили на запад. Но мнозинството от тях се свързват не с понятието и науката военно дело, а с военщина. Не е едно и също. Нашите офицери не са като офицерите на запад. И не са като българските офицери от преди настъпването на комунизма. Те са били образовани, културни и ерудирани хора, които са можели да работят с хора. Защото да си офицер не е просто да командваш, а и да управляваш, да градиш отношения. Уникална в това отношение е израелската армия. От тях има много какво да учим.

Тема Re: Офицери... [re: Cyн Дзъ]  
АвторAдмиpaл (Нерегистриран)
Публикувано06.06.04 15:07

Зависи какви са ти целите и материалното положение. Ако искаш да печелиш пари и можеш да си позволиш цивилен ВУЗ - по-добре направи този избор.
Ако неможеш да си позволиш такова образование и ти се учи, то НВУ е удачен избор, особено ако си добре с езиците ще имаш възможност да ходиш на много курсове в чужбина и да работиш на международно ниво. Това зависи обаче само от тебе, до каква степен си се отдал на професията и до каква степен ще се докажеш в кариерата. Професията ти предлага относителна сигурност възможност да си планираш живота за известен период напред с доста голяма точност.
Но ако си предприемчив и можеш да рискуваш, тогава по-добре се насочи към някоя гражданска специалност.
Успех

АвторAдмиpaл (Нерегистриран)
Публикувано06.06.04 15:13

Прави си, има такова отношение в по-старото поколение офицери, но това като цяло е затихващо явление.
Но това лошо отношение - началник - служител - не е само в армията. Например в болниците отношението лекар - санитар мога да ти кажа, че много по-отвратително, като имаш предвид, че и двете позиции са щатни.
Да не говориме в някой частни фирми - все едно живееш във феодално общество;))

Тема Re: Офицери... [re: Aдмиpaл]  
АвторCyн Дзъ (Нерегистриран)
Публикувано06.06.04 21:09

Но в армията отиваме по принуда. А фирмата можеш винаги да я напуснеш. Може би ще ми възразиш, че при тая безработица не можеш просто да напуснеш. Но все пак имаш някакъв избор. А това е важното -- да човек да има избор, какъвто наборните военослужещи нямат.

Все пак се радвам, че един действащ офицер (ако си такъв) ме разбира :)))

А ако отношението в армията е достойно и дисциплината е на ниво, то поне за мен военната служба би станала дори привлекателна.

Автор rokosovski (EXPERT)
Публикувано06.06.04 21:18

"А това е важното -- да човек да има избор, какъвто наборните военослужещи нямат"
Имаш избор - да спазваш или да не спазваш закона. Но тая тема е дъвкана тук преди. И стига сте ревале да правата и свободите в армията. Виж какво става в училищата - там да не би всичко да е идеално. Малките не ги джобят, залуханите не ги полагат .... Неее. А изведнъж идвате в казармата и вдигате олелия да бога.

Лесна работа!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.