|
Тема
|
ДEКЛAРAЦИЯ ЗA ПРAВAТA НA ЧOВEКA НА ООН
|
|
Автор | zZz (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.04 23:36 |
|
ВЪВ ВСEOБЩAТА ДEКЛAРAЦИЯ ЗA ПРAВAТA НA ЧOВEКA НА ООН СЕ КАЗВА:
Hикой не трябва да бъде държан в робство или крепостничество.
Hикой не трябва да бъде подлаган на изтезания или на жестоко, нечовешко
или унизително третиране или наказание.
Никой не трябва да бъде подлаган на произволен арест.
Hикой не трябва де бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот.
Защо в законите на Република България се допуска, човек да бъде арестуван за срок от 6 до 9 месеца без да е извършил каквото и да е било престъпление, да му бъде отнета свободата и да бъде експлоатиран против волята си, като бъде принуден да работи работа която не желае да върши и същевременно бива подлаган на нечовешко и унизително отношение?
| |
Тема
|
Re: ДEКЛAРAЦИЯ ЗA ПРAВAТA НA ЧOВEКA НА ООН
[re: zZz]
|
|
Автор |
voyager (прасе в космоса) |
Публикувано | 13.01.04 01:00 |
|
Ами защото българия е подрискана селска държава.
И аз съм чел въпросната декларация, а и без да съм я чел не мога да проумея как е възможно в 21-ви век да те карат против волята ти да извършваш някаква дейност (при това не каква да е, а да се учиш да убиваш).
Съвсем сериозно се чудя не може ли това безумие да се осъди в международния съд и изобщо как и кога ще бъде прекратено. Ако някой има идея как правно може да се пребори тая тъпотия, ще е много полезно.
| |
Тема
|
[re: voyager]
|
|
Автор | oзи (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.02.04 20:31 |
|
ако си роден МАНГАЛ това не важи за теб. То е за българите.
| |
Тема
|
[re: zZz]
|
|
Автор |
3ъл_Дyx (вестоносец) |
Публикувано | 09.02.04 01:16 |
|
Има и европейска конвенция за правата на човека.Там го пише същото.Въпросът е поствян и пред Европейския съд за правата на човека.И той е приел,че този текст не се отнася за военните,както и за всички дейности,свързани с организирането на отбраната на страната.Делото е заведено ако не се лъжа от блегийци или холандци.По повод ратифицирането на подобни документи у нас бяха ликвидирани трудовите войски,което си беше историческа крачка напред-след около 80 години съществуване.
| |
|
|
|
|