Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:51 12.07.25 
Професионални
   >> Военни
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема отлагане на служба...нови  
Автордoнaбopниk (Нерегистриран)
Публикувано21.12.03 23:52

До колко години може да се отлага човек от казармата по уважителни причини?
Знам, че е до 27 ама се носят някъкви слухове за промяна на разпоредбите и вече може до 30г да се отлага.
верно ли е?

Тема Re: отлагане на служба...нови [re: дoнaбopниk]  
Авторkalin (Нерегистриран)
Публикувано22.12.03 13:25

po zakon mozesh da se otlagash do 27 godini a woennite mogat da te tyrsiat do 30 ot tam idwa zabludata.

Тема Re: отлагане на служба...нови [re: kalin]  
Авторdrug (Нерегистриран)
Публикувано24.12.03 07:26

toest mogat da tursjat do 30 godini.
Kakvo stava ako ne sa isvikali choveka sled kato e navurshil 30 godini?
То s novija rasmer na armijata prakticheski njama kak vsichki mladesi da slusat?
ili ne sum prav?

Тема Re: отлагане на служба...нови [re: дoнaбopниk]  
Авторmitrandir (Нерегистриран)
Публикувано14.01.04 14:52

znachi az sam student , semestrialno zavarshil - imam oshte 2 nezeti izpita i dyrjavniq izpit ostanal , 4-te godini sa minali , sega trqbva da sedna i da ucha za darjaven , no mi kazaha che do 3 godini ot unit-to - SU - shte mi davat uverenie - i te mi davat - pishe zavarshil semestrialno s data za darjaven izpit edi koga si , v momenta e za septemvri
hubavo ama vchera mi se obajdat ot kazarmata - vreme mi bilo da vlizam , da doida za komisiq i reshavane , ba si dal sam si uverenie i vazrast 23 sam , mrazq voennite nerazborii !

Тема Re: отлагане на служба...нови [re: mitrandir]  
Авторjio (Нерегистриран)
Публикувано14.01.04 18:05

Mislq che ako si semestrialno zavyrshil imat vreme da te vzemat kogato si poiskat. Po golqmata belq e che ako te vzemat, niama da stoish tam 6 meseca, a 9, zashtoto ne si vishist. I oshte neshto - ne znaesh vse oshte kakvo znachi nerazboriq, te sa takiva maloumnici, kakvito ne mojesh da si predstavish bez da vidish.

Тема Re: отлагане на служба...нови [re: jio]  
Публикувано14.01.04 18:37

ami az si imam nezeti izpiti bee
ako gi bqh zel sichkite da - mogat , ama az ne sam gi zel - az sam student vse oshte momenta
makar i 4-te godini na zadaljitelno obuchenie da sa minali

Тема Re: отлагане на служба... [re: mitrandir]  
Автор voyager (прасе в космоса)
Публикувано14.01.04 22:21

В същото положение съм като тебе. Дадох им уверение. Казаха, че не можело да ме отлагат повече и ме писаха годен, да чакам разпределение.
Ще ти подхвърля идейка - записах някаква простотия в УАСГ, води се следдипломна квалификация, няма изпити, даваш 140 лева и се записваш. Засега мина номера с уверението оттам и се отървах (за момента)

Тема Re: отлагане на служба...нови [re: mitrandir]  
АвторKalin (Нерегистриран)
Публикувано15.01.04 00:34

Gadnite mrysni pederstki praseta znaiat, che zawyrshili studenti obiknoweno weche rabotiat i iskat da ti wzemat 2-3 hil lv. za da te pishat negoden. Otwori zakona za otbranata i wyorazenite sili na r. Bulgaria. Tam si e kazano koi i po kakwi prichini se otlaga, a imenno "obuchawastite se wyw wuz do zawyrshwane na obrazowanieto".obrazowanieto ti zawyrshwa ili s poluchawane na obrazowatelno-kwalifikacionnata stepen za koiato uchish ili sys zaguba ba studentskite prawa.
Taka che edin sreden na gadnite kopeleta.
inache na komisii mogat da te wikat. ako ne otidesh mogat da ti nalozat globa ot 375 do 700 lv.
Az lichno na gadnite pedali 1lv ne sam dal. na komisii systo ne sam hodil - ste me pipat po topkite i ste mi gledat gyza ama drug pat!!!
za towa obache triabwa mnogo poznawane na zakonite i malko hitrost
ste pomogna s kakwoto moga
pishi

Тема Re: отлагане на служба...нови [re: voyager]  
Публикувано15.01.04 19:35

voyager be kaji kak stava toq nomer sega , da beshe kandidatstudentska kampaniq - sha zema izpita po matematika v proizvolen universitet v bg ama sega e qnuari , tova v uasg koga uspq da go dokopash ?
ako moje sega dai info molq te
utre otivam na komisiq , zel sam si uverenieto s mene , tam sha vidim ko sha stane , pojelaite mi kasmet

Тема Re: отлагане на служба...нови [re: Kalin]  
Публикувано15.01.04 19:38

mene 2-3 hil leva me pritesnqvat ama i toq variqnt me ustroiva poveche ot 9 meseca v zandana za koito hem shte si zagubq rabotata hem sha iztypeq
da bqh zavarshil 6 meseca zvuchi po dobre de ama pak si e gadoriq

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.