|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Как ще коментирате това
|
|
Автор |
jensen-110062 (рекордьор) |
Публикувано | 13.07.11 10:40 |
|
| |
|
Какво има да се коментира на социологическо проучване? Проучили са хората - дават статистически резултати.
А що е така - щото природата ги е създала по този начин мъжете и жените. Жените да са по-устойчиви и да се приспособяват по-добре към случващото се.
Жена, която остане без работа би се хванала на почти всякаква, за да добавя нещо към семейния бюджет. Би направила компромис със себе си в името на семейството и децата. Мъжете по-трудно. Биха си търсили дълго и продължително работата, която отговаря на техния ценз. Това не е представителна извадка, а наблюдение на хората около мен. Със сигурност има различни случаи.
| |
|
съгласен съм с теб че е противоестествена ситуация.
Но аз пък наблюдавам как жени се хващат на нископлатена работа само и само да претендират че издържат семейството наравно с мъжете си - като при това им натрисат повече домашни задължения.
Например мъж който изкарва 3 пъти повече от жена си, но чува от нея че "нали и тя работи, а парите нямат значение" - имаш ли идея колко трагикомично изглежда отстрани? Среща се доста често , особено в по-заможните семейства.
Мъжете се жертват много повече - хващат се и на мръсна работа стига да могат да носят повече пари у дома. Да, подбират - но не за удоволствие а за да могат да осигурят стандарт на семейството си, докато женския подход е по-скоро допълване на доходите без да докарват основния доход вкъщи.
Изключения има, говоря за масовата ситуация.
| |
|
Сега ще дойдат "бъдещи и хепи мама" и ще ти разкажат, че е честно мъжът да плаща основните разходи- кредити и къща, а за жената е достатъчно да плаща тока , водата и телефона, а като се прибере мъжът, да му връчат и бебето.
И защо ли мъжете не могат да приемат ролята на "детегледачката"
| |
Тема
|
Re: Оха,
[re: Deern]
|
|
Автор |
Nerv (wantonE) |
Публикувано | 13.07.11 21:10 |
|
И защо ли мъжете не могат да приемат ролята на "детегледачката"
Аз лично не виждам нещо лошо/ срамно в отглеждането на деца от мъжете.
Е, в моя случай основната тежест с прекъсване на работа и майчински отпуск я изнесе съпругата ми. Помагал съм колкото можех. Както и родителите ми при моето собствено отглеждане обаче - и ние много дължим и на бабите и дядовците.
Според мен основен проблем си остава заплащането. Това в общия случай. Не говорим за частен бизнес и други не-казуси, когато семейството е много над материалните проблеми.
Като цяло в света - все още мъжете са по-добре платени, което, не че е справедливо, но е факт, отнесен към еднакви позиции. Да не говорим, че не малко работодатели (предполагам и жени), биха предпочели мъж или жена в недетеродна възраст каквото и да си мислят, че означава това. Е, това не задължително да остане по същия начин за прекалено дълъг период от време.
Имам един приятел, който се ожени за момиче с две деца. После си родиха още едно. Той ми каза (искрено и готино момче е, така че му вярвам) веднъж, че истински щастлив е, когато е при семейството си и се грижи за малките. Цикълът му на работа бе долу горе 5 месеца в чужбина/ 5 тука. Много добър татко е и децата (заварените) веднага свикнаха с него и страшно го обичат.
И от това не стана по-малко мъжкар.
Останалото са комплекси, предубеждения и изхвърлячки.
Може да се случи, никой мъж или човек не е застрахован от това, по една или друга причина да загубиш работа си и да ти е трудно да си намериш подходяща.
Обаче истинският мъж не би трябвало да пада духом и да се предава, а продължава да търси решение. Ако междувременно жена му си има работа, или си намери сносна, а няма кой да гледа децата – най – правилното е да си поемеш част от кръста или с други думи да потеглиш малко от семейния хомот. И да, на думи сигурно е по-лесно. Както с много други неща дето се разискват по форумите.
Но образно казано винаги има избор. Или си мъж или се правиш на такъв...
Прав или изправян.
| |
|
Ми как да го коментираме. Нормално е. Има природно разделение на ролите между мъжете и жените. И не че задължително е несполучливо, когато ролите се смесят, ама когато хептен се обърнат, тогава става мазало.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
Тема
|
Re: Оха,
[re: Nerv]
|
|
Автор |
Deern (ღ) |
Публикувано | 13.07.11 21:41 |
|
Да, вярно е че повечето жени излизат по майчинство, защото физиолигически е нужно и защото в повечето случаи не са главните изкарвачи на пари. ( за това беше и смешката за ток-вода и телефон- сметките, а отгоре на всичко искат мъжът дори да бебиситва дететоп след работа )
Мисля че в някои държави дори да се направи специално място и възможност на жените да заемат по-значими позиции, те пак няма да могат да попълнят процента.
Но в България е точно обратното - мама меси татко носи, та защо да не се изкачи набързо по стълбица с дадена зелена светлина
| |
|
Да не говорим, че не малко работодатели (предполагам и жени), биха предпочели мъж или жена в недетеродна възраст каквото и да си мислят, че означава това
Какво е недетеродна възраст
Напълно си прав да, но ми тежи една такава дето сега роди на 40, а де?
Не мога да върна на работа некой, който ще ми взема болнични.... Заеби разпоредбите
Според теб да взема ли мъж в недетеродна възраст (нали така каза)
| |
|
По последното +1. В жегата почти нямам сили за повече.
| |
|
"мъжкар" и "истински мъж" не става работата
Еманципацията е двупосочен процес. Но в общия случай хорицата дори не си дават сметка какво представлява.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|