|
|
|
Тема
|
Търся красиво аниме
|
|
| Автор |
Ayame (дзвер нечуван) |
| Публикувано | 01.04.05 19:53 |
|
|
Здравейте, аз съм много нова в средите на манга аниме-феновете, та бих искала да попитам нещо по-знаещите от себе си.
Това, което ме зариби, беше и е Furuba /Fruits Basket/, обаче лошото е, че не мога да намеря друго аниме със същото изящество на анимацията, с такова качество и такива интересни герои /разбирай, че са ми интересни Sohma Shigure и Sohma Ayame, slightly yaoi - правилно ли се изразявам?  /. Можете ли да ми препоръчате нещо?
Also, дали някой знае откъде бих могла да си дръпна епизодите 20+ на Furuba - проклетото ми DVD отказва да тръгне, въпреки, че гръмнах GBP20 за него в Лондон  . Предварително много благодаря.
Idem censeo Carthaginem delendam esse.
| |
|
Тема
|
Re: Търся красиво аниме
[re: Ayame]
|
|
| Автор |
Tomoe (аниме гуру) |
| Публикувано | 04.04.05 11:06 |
|
|
Епизодите на Fruits Basket не знам откъде могат да се свалят. Особено сега, когато почнаха да затварят free сървърите.
А иначе всяко съвременно аниме на практика си е красиво. Анимацията се разви доста в последните няколко години.
Що се отнася до yaoi, такива са аниметата Gravitation и Yami no Matsuei. А иначе "slightly yaoi" си има в почти всяко аниме вече, то си е направо като традиция да има по един-двама герои по-така.
singing
"Sayaka no Teema" by MIO
Saint Seiya Tenkai
| |
|
Тема
|
[re: Tomoe]
|
|
| Автор |
Ayame (дзвер нечуван) |
| Публикувано | 12.04.05 22:35 |
|
|
Не съм съвсем съгласна, има и доста калташки направени или пък твърде 'западни' като стил - последното такова, което гледах, беше shura-no toki, издържах само един епизод. Харесвам японското в мангата и западните влияния ме дразнят малко.
Колкото до yaoi - проверих и не съм се изразила правилно - не си падам по най-хард plot?what plot? изпълненията, по-скоро по това, което казваш, че го имало навсякъде /но къде??? аз ли съм дебелоока че нишо не забелязвам??? /.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Tomoe (аниме гуру) |
| Публикувано | 13.04.05 14:53 |
|
|
Е, разбира се, че има всякакъв дизайн и стил на анимацията дори и в изкуството аниме. Но като кажеш "красиво", трудно е да се прецени какво имаш предвид, понеже за различните хора е различно. Повечето аниме фенове, които познавам, смятат старата анимация (от 70-те и 80-те, че и от 90-те) за грозна, а пък аз не съм съгласен. И така.
О, не, тези не са толкова hard, има далеч по-hard yaoi заглавия, хаха.
Наистина дори и в детски анимета като Покемон има тук-там по някой... по-особен такъв. Обикновено това се прави с комична цел.
singing
"Majin Kenzan" by Masaaki Endou
Saint Seiya Tenkai
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ayame (дзвер нечуван) |
| Публикувано | 13.04.05 15:37 |
|
|
Айде пък ти в Покемон   !!!! Къде???
П. П.: Между другото, можеш ли да ми кажеш откъде мога да си дърпам фрий анимета след бана на НСБОП?? Много искам да гледам например Saint Seya и Sailor Moon, пък гледам, че ти си им фен. Помощ!!!
Редактирано от Ayame на 13.04.05 15:40.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Tomoe (аниме гуру) |
| Публикувано | 13.04.05 16:10 |
|
|
Мисля, че имаше един епизодичен герой от Покемон, ако не ме лъже паметта...
Аниметата, както и всички видео файлове, са си все още по free сървърите, просто търсачките са ограничени. Иначе виж , там има събрани доста. Също и тук:
Saint Seiya не можеш да го намериш, особено що се отнася до старите 114 серии. Някои от новите Hades OVAs май ги имаше на arenabg.com, ама това го затвориха май.
За Sailor Moon проверявай форума на Usagi, тя има повече информация:
Това е накратко.
singing
"Kazaranai Omoi" by Hideaki Takatori
Saint Seiya Tenkai
| |
|
Тема
|
|