|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Непозната снимка на Гоце Делчев?
|
|
Автор |
bash bugarash (мин. на проп.) |
Публикувано | 02.12.22 16:23 |
|
или мистификация?
https://balkanauction.com/bg/auction/6701077
Твърди се: Стара оригинална,автентична снимка на картон.На снимката са революционерите Гоце Делчев и Тома Давидов.Снимката е с оригинални подписи на двамата долу в дясно,но умишлено съм ги скрил с бяла лента.Размерите на снимката са 17 см. на 11 см.
Редактирано от bash bugarash на 02.12.22 16:30.
| |
|
София 1902?
Обикновено пишат и годината поне.
| |
|
За Гоце Делчев не съм сигурен, но за Тома Давидов приликата е поразителна. Залагам на 80% че указаните лица на снимката са тези. Още повече че има и подписи. След "сваляне" на бялата лентичка ще може да се разбере окончателно.
| |
|
При Делчев също има безспорна прилика - характерната брадичка, заоблена гуша, плътна долна устна, формата на ушите... истината е, че никога не сме го виждали в профил.
| |
|
Тази снимка сме я разисквали преди десетина години. До колкото си спомням, това не е Гоце.
Слава Україні!
| |
|
Не разисквахме ли тази:
Редактирано от bash bugarash на 02.12.22 20:05.
| |
|
Тази снимка сме я разисквали преди десетина години. До колкото си спомням, това не е Гоце.
Аз съм стар участник тук, но тази снимка за първи път я виждам. Иначе сме правили проучвания по други снимки, където уж е Гоце (една от аржентински сайт, друга от сватба нейде из Македония). Винаги съм бил критичен към такива "доказателства". Но тук нямам аргументи. Не толкова за Гоце (наистина нямаме негова снимка в профил за да сравняваме). Аз повече сравнявах чертите на Тома Давидов по други негови снимки. За мене снимката е автентична.
| |
|
А, може!
Слава Україні!
| |
|
Абсурд това да е Гоце. Никаква прилика, според мен.
Слава Україні!
| |
Тема
|
Re: Непозната снимка на Гоце Делчев?
[re: bash bugarash]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 02.12.22 21:00 |
|
Тази съм виждала аз да разискваме, другата я виждам сефте. Не че съм прочела всяка една тема във форума за периода на съществуването му.
„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|