Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:54 14.02.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Re: Ползата и вредата за България от двойните гражданинови [re: kyмaнич]  
Автор Aмaтьop (тъмносин)
Публикувано06.07.09 22:05

1:10 го казах само за шега. И аз говоря за кардинално решение, просто съм го украсил с цифри. Най-доброто решение може би, е да имат право на глас само българските граждани, които плащат данъците си в ЕС.

Тема Re: Ползата и вредата за България от двойните гражданинови [re: Aмaтьop]  
Автор Macfantazia (razvintena)
Публикувано06.07.09 22:21

Може би това е най-точното за момента.Да останат с право на глас само българите от ЕС.Това,обаче значи България да загърби стотиците хиляди свои по света - Америка най-вече,а и къде ли не...Все си мисля не е ли по-добре да си направиме по-скопосана организация и стова да бием турците...

Тема Re: Ползата и вредата за България от двойните гражнови [re: Щъpkoт]  
Автор persone (върховист)
Публикувано06.07.09 22:23

След като твърдим, че българските турци са асимилирани българи, не бива да се отнасяме към тях като към чужд елемент, а да намерим начин да култивираме лоялност към България у тях, това според мене е възможно и не чак толкова трудно, но трябва интелигентна и неистерична национална политика към мюсюлманите изобщо. Ми аз съм от тези дето твърдят, че българските турци са асимилирани българи и не са по-малко от 15 милиона в Анадола, предполагам, че и ти също.

Само, че като им предлагаш 6 месеца уседналост ти направо и елегантно ги отрязваш от гласуване. Освен това гласуването на българските турци в Турция почти на практика е неконтролируемо от българската държава, а от турските служби и ДПС. Много трудно може да се контролира в момента в действителност изборният туризъм от Турция, като на практика едни и също хора почти безпрепятствено могат да гласуват и в Турция, и в България. По принцип съм съгласен да се води политика към българските турци, но контролирано от отговорни български институции, а не от ДПС и Турция. Познавам български турци също, които са много по-добри български патриоти от някои българи, така че съм за мост към българските турци, но да повторя, да не се контролират от турските служби, Балгьоч, коч и Доган.

Тема Re: Ползата и вредата за България от двойните гражнови [re: persone]  
Автор Щъpkoт (fyromophagos)
Публикувано06.07.09 23:13

Е, виждам, че още ни върви лафът и това ме радва...

Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".

Тема Re: Ползата и вредата за България от двойните гражданинови [re: persone]  
Автор falkenbach (1x2)
Публикувано06.07.09 23:30

тези доводи са неосонователни. айде защото най-много от двойните паспорти са турски да закрием двойното гражданство.

имам близки роднини в чужбина, не гласуват, защото нямат близо до тях секция. но за сметка на това инвестират и ги боли за България.

какво искаш да стане? да пропъдим тея хора ли, които още инвестират у нас само защото не гласуват?

булшит

Автор morskomake (член)
Публикувано06.07.09 23:36

Да вметна един забележим акцент-Калко често срещате розовобузести,русоляви и синеоки турци и туркини?Доста често и като се разприказвам с тях те допускат в миналото да е имало прародител-нетурчин.Другото интересно е че много от тях се ужасяват от анадолски маниери и порядки и предпочитат българия.

Публикувано06.07.09 23:44

Хм, еми, няма причини да не върви.

Тема Re: Ползата и вредата за България от двойните гражнови [re: falkenbach]  
Публикувано06.07.09 23:45

Да повторя, аз нищо не искам, споделям мнение от чужд форум и изобщо не мисля, че е булшит, поне не едномерен ...

Тема Re: Ползата и вредата за България от двойните гражданинови [re: persone]  
Автор бyrapckиekoнoмckитиrap (член)
Публикувано07.07.09 00:04

В никакъв случай не бива заради масовките на ДПС в Турция да се лишават от глас всички българи в чужбина. Огромна част от българите, вкл. тук на форума, сме прекарали известен период от живота с в чужбина. Учене, специализация, обмен, гурбет, гледане на внук в чужбина....Ограниченията по срок на пребиваването са също неизпълними. До следващите избори ще сме в Шенген, т.е. от тук до Лондон ще се стига с лична карта, без никой да те проверява, въвежда в компютъра и пр.

Усилията трябва да са насочени натам, всички български емигранти извън Турция да могат да гласуват по достъпен начин. Те гласуват традиционно дясно. Може да се промени законът така, че вече няма секции, а се гласува дигитално. Т.е. с въвеждане на изпратен по пощата ПИН и за допълнителна проверка преписване на няколко букви, които излизат като картинка. Гарантирам, че една голяма част от гласуващите под масовка изобщо не знаят, откъде се включва компютърът, еле да разчетат менютата на български. Логистично също е невъзможно, да пратиш няколко хиляди грамотни с българския език по домовете им, за да им реалзират (и контролират) вота, както това става сега по избирателните секции. Там трябва да се търси разковничето.

Тема Re: Ползата и вредата за България от двойните граждани [re: persone]  
Автор ниkoлaй_дc (Гого)
Публикувано07.07.09 02:15

Аз съм от тези гласували в чужбина, ниющо че имам само Българско гражданство.

Секцията я намерих по-случайност, добре че знам да погледна последния ден в сайта на консулството за точния адрес.
Напомняне, не че имам нужда де, дойде от бг форума по-местоживеене.
А самата секция е на 120 км от нас, не е проблем по-малко от 1.5 часа.
Това добре, ама на няколко мой съсди им предложих да отидеме заедно, доки да ги закараме ние, но ... само 3 допълнителни гласа.

И за капак -> опашка на секцията, щот много хора въпреки сичко са отишли на изборите, не че не се знаеше резултата тогава де.

Сега, сигурен съм, че ако има електронно гласуване, поне 20 гласа отгоре аз щях да изкарам от познатите, които хал-хабер си нямат кой кое в България.
Затова ми се струва, че гласуването по интернет е решението, не закриване на секции, местожителство и т.н.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.