|
Тема
|
Лъкове
|
|
Автор |
ma4eudirek (близначето) |
Публикувано | 26.01.11 10:18 |
|
Здравейте!На 22 съм и от много години искам да си взема лък и да се науча да стрелям с чисто любителски цели и тези дни се разрових в нета да потърся какво се предлага.Нека ако някой може да даде мнение кой от двата лъка е по-хубав Благодаря!
RE-010
Product Name:
YOUTH RECURVE BOW- WIZARDLY (BLACK)
Specifications:
Key Specifications/Special Features:
Weight: 0.8 kg (1.7 lbs)
Length: 51 inches
String Length: 46 inches
Draw length: 25 inches
Draw weight: 20 lbs
Axle to axle: 45-1/2 inches
Limb: plactic
Riser: plastic
String: dacron
Including: 2arrows, armguard, quiver
Packing: 12pcs/ctn, 9.3cu'ft, G.W.:17.3kgs
Item number for left handed: RE-010L
CO-002G-25
Product Name:
LIGHT COMPOUND BOW (GREEN)
Specifications:
Key Specifications/Special Features:
Weight: 1 kg (2.2 lbs)
Length: 36 inches
String length: 24 inches
Draw length: 20 inches
Draw weight: 25 lbs
Axle to axle: 35 inches
Limb: compression molded fiberglass
Riser: aluminum alloy
String: wire
Speed: 135 feet/sec.
Packing: 12pcs/ctn, 4.9cu'ft, G.W.:22.1kgs
Item number for 35lbs: CO-002G
| |
|
С втория ще ти бъде по-лесно. Но ако искаш наистина да се научиш да стреляш с лък, не с такива лъкове...
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
А с кви?
| |
|
Няколко варианта.
Примерно с .
Или с .
Това е като пример. Иначе цени има най-различни (както и качество на лъковете).
Има и български майстори.
Лично аз съм взел лък на , макар че на Грозер са по-добрии по-скъпи).
| |
|
Аз си купих боен лък. С парабола на 160 крачки стрелата се забива в чакълена почва до средата. Но ме предупредиха за него, че е считан за оръжие. Проверих в полицията и ми казаха, че ако си го държа в къщи, няма проблем. Но ако го изнеса навън, могат да ми го конфискуват и глобят, все едно, че е пистолет. И си го къткам в къщи.
| |
|
И си го къткам в къщи.
В коридора ли стреляш с него? Трябва да имаш доста просторно жилище за да практикуваш този спорт на закрито. Иначе по тази логика и джобно ножче могат да ти конфискуват като оръжие. Може и нокторезачката да ти вземат, ако искат да се заяждат. Иначе ако си купил сувенирен лък, само да ти стои закачен на стената, това е друг въпрос.
Редактирано от Triglav Zmei на 21.05.12 14:33.
| |
|
В полицията са ти казали пълна глупост. Добре е човек да познава законите и когато му кажат нещо такова, да съветва полицаите и те да ги научат.
Няма никакво законово ограничение за лъкове. И ако ти направят някакъв проблем ако не си уплашен човечец можеш да им създадеш големи проблеми. А можеш и да вземеш от държавата някой и друг лев, когато ги осъдиш.
| |
|
Не се сещам в закона да има определение за "боен лък". Пък и не се сещам да някой от законите да ограничава или налага правила за притежаване и пренасяне на лъкове или арбалети. Лов с тях е отделна приказка.
---------
| |
|
|
|
|