Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:54 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема случки и лов на вълцинови  
Авторkиko (Нерегистриран)
Публикувано19.09.06 10:53

Разкажете вашите преживявания при лов, случки с този умен, но и предпазлив хищник.
Моето мнение е, че в гората след като си си избрал мястото не трябва да се шава много за да имаш слука с тях. Както знаете всички животни виждат черно-бяло на зрителният им фон.

Тема Re: случки и лов на вълцинови [re: kиko]  
Авторkиko (Нерегистриран)
Публикувано19.09.06 11:03

Ще ви разкажа моята
Убих много хубав трофеи на 22.01.2004г.
"ВЪЛК" мъжки екземпляр около 5-6г. но от немотията го продадох за 200лв. и сега ме е яд.
На гонката бяхме около 80 души, а на мен се падна честа да ми излезе.
В 8.00ч. ни разтавиха по посията. В 9.05ч. пред мен излезе голяма сюрия прасета в който имаше едра женска със счюпен заден десен крак.
Само ги гледах и се спряха в трънката пред мен на около 20-25м. В 9.10м. от трънката излезе животното, което видях за пръв път в живота си и ходеше съвсем спокойно в посока към мен без дори да подозира какъв стрелец съм.
Бързо реагирах с моят МР-153 зареден с 8.00-магнум и от първият изтрел вълкът се завъртя на 360гр. и падна на земята.
Помъчи се да стане но аз повторих упражнението с МР-153 и 8.00 и това му беше края.
До 11.00ч. докато излязат гоначите аз си стоях на мястото както и той.
Имам син на когото в момента показвам само снимки и двете гилзи от 8.00магнум.
Това е моят трофеи!
Съжалявам , че в суматохато го продадох, а после като се замислих с малко усилия щях сам да си го препарирам за спомен.
Аз съм 3-то поколение ловец, дядоми е виждал но не е имал възможност да убие вълк.
Затова?????

Автор Дaнчo (минаващ)
Публикувано19.09.06 20:17

Вълка да - вижда черно-бяло, но не всички животни са така.
Например всички дневни птици както и приматите виждат цветно.

Тема Re: случки и лов на вълцинови [re: Дaнчo]  
Автор del_sol_fen (непознат)
Публикувано22.09.06 02:20

mechkite sushto vijdat cvetno...mnooo vajno kato te podgoni

Редактирано от del_sol_fen на 22.09.06 02:21.

Авторdon ceci (Нерегистриран)
Публикувано23.09.06 14:16

Privet kolegi lovci . Razrkazvat , imalo dva vida lovci . ednite sa ubivali vylk , a drugite ne ... Znam li ?
beshe prez noemvri 2004 , lovuvahme na diva svinia . Edno mom4e ot grupata dade genialna ideja da se razdelim za predstojashtata gonka , ta kato gradime dola - ednite da zahvanat otdolu , a nie 5-6 4oveka sas uaz-kata da se izkaterim na visokoto ot ot tam po patekata da se spusnem nadolu i da zatvorim raiona .... Re4eno , storeno .... Az , kato shofior na jipa ostanah nai na visokoto mesto , edva li ne na kontra pusia . Izbrah si da zastana do edna ne mnogo debela dybica . Ne sled dulgo gonkata po4na ... lek vetrec duhashe sreshtu men . niamashe sniag ... beh malko izoliran , no opita mi podskazvashe da ne podceniavam pusiata . 4uh izstreli ot kam dola v niskoto , aaa rekoh si po4nahme gi ... Stoia na pusiata kato na post , brate . Ne myrdam , ne shavam ... vsi4ki setiva rabotiat na 6 , v gornata cev na pushkata IG 27M-M , 12 kalibar sam slojil ROTVAIL MAGNUM 13 00 , V dolnata - ne pomna kakva marka breneke .... Bukvalno sled minuta , dve pred men v liavo izsko4i na okolo 25-30 m golemo 4erno jivotno . Pyrvata mi misal beshe - vulk ! Za prav pat vijdam vulk v gorata i to kakav hubavec . tymno sivo i 4eren na cviat . Doide tiho kato sianka sas golemi skokove i se spria to4no zad edna razdvoena vav osnovata dybica , kato dvata stvola sa na pedia razstoianie . Vijdam mu 4ast ot glavata i gardite , mamka mu -ne udobno za strelba , vse edno si igraem na krienica . Taka beshe zastanal .... Spomnih si replikata na Hristo Stoi4kov - koito igrae -pi4eli , koito ne igrae - ne pi4eli ..... Pomnite li ja ot edna reklama po tv ? Vikam si - CECO , sega e momenta . Fraaas sas gornata cev , 13-tte nuli , i vulka mi se izgubi ot pogleda ... Burzo prezaredih i dvete cevi , 4e ako pobegne sas breneketo nemam mnogo shansove .... Kazali mi beha 4e ako te pogledne umirasht vulk - ne bilo na dobro .... Mojelo da ti vsee strah , mojelo da po4nesh da ne streliash dobre , mojelo .... ako te uhape i ti da stanesh vulk , i noshtem da viesh po gorite....
Otideh blizo , priblijih se byrzo, 4e da go doutepm ako moga ... Nemashe nujda , samo mahashe s opashka , dori i ne ritashe . Dve sa4mi edna do druga beha mu probili 4erepa . Gledah go pravo vav o4ite i toi mene . Iskah i az da stana vulk .... no 4ernia mi sabrat ve4e se beshe preselil vav ve4nite lovni poleta .... Myjkar , okolo 50 kg , mnogo visok i golem , no ne mnogo debel , na vazrast kam 4 godini . Mlad i neopiten ...Premetnah go na roubari-to na UAZ-469 .
Sega , ve4er seda na divana , gledam mu kojata , pija wisky , pusha i si mislja kolko mnogo obi4am Bulgaria , lova , priatelite i tova prekrasno jivotno.....

Тема Re: случки и лов на вълцинови [re: don ceci]  
Авторkiko (Нерегистриран)
Публикувано28.09.06 16:16

Здравейте,
Браво Сеси. Искам да заформим един такъв диалог.
Пишат по дебелите книги че вълкът ставал по 70-80кг.
Дали това нещо е така или всеки като си придобие трофея за това ,че е чувал за тези килограми и от неудобство си слага по 5-10кг. отгоре, а ?
Честито ти за успеха. Вече си виждал като мене вълк и ако ти се отдаде възможност ще го познаеш по бързо.
Колкото за погледа на умирешият или за ухапването , много не ми се вярват тия. Но случката ти определено е ценна.
Пожелавам ти успех на свинският лов и НАСЛУКА!

Тема Re: случки и лов на вълцинови [re: kiko]  
Автор gorskiq (баш баирбудала)
Публикувано30.09.06 19:30

Единаците достигат и 100+ кг.По мои спомени преди 4-5 години в севлиеско бяха отстреляли 102 килограмов мъжкар.

the show must go on

Тема Re: случки и лов на вълцинови [re: gorskiq]  
Авторdon ceci (Нерегистриран)
Публикувано30.09.06 23:15

da, i az sam 4uval 4e otdelni mygkari mogat da dostignat do 100 kg. Tozi zvjar naistina e neshto neverojatno . Sigurno e vazmojno , pri nali4ie na mnogo hrana , i dosta kasmet ot strana na jivotnoto . Toi , vylka po nashte zemi nema estestven vrag , no ako ne vnimava i popadne vav zasada ..... ? uspeh na vsi4ki kolegi vav predstojashtia loven sezon !

Тема Re: случки и лов на вълцинови [re: don ceci]  
Авторlupo (Нерегистриран)
Публикувано02.10.06 22:16

Само за сведение дори и глутница не се осмелява да скочи на зрял глиган който е над 150 ок

Тема Re: случки и лов на вълцинови [re: lupo]  
Авторkiko (Нерегистриран)
Публикувано03.10.06 20:23

И аз съм чувал за Севлиево и тук и там , но като се притеглят и си сведетел ми се струва , че килограмите ще са съвсем различни.
За прасетата съм сигурен, но въпреки това в моята случка ми се струваше че вълка преследваше сюрията макар , че там имаше и доста над 150кг. глиган , но той воден от инстинкта си за слабото и болното преследваше свинята със счупеният крак.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.