Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:13 13.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Дайте предложение каква пушка да си купя :)нови  
Автор xumepa (симпатичен)
Публикувано10.10.06 10:03

Решил съм да си обновя арсенала с нещо по-модерно, не че в момента ижовката не върши работа, но мисля да и дам лека почивка, че е купувана 68 година.

Търся гладкоцевна пушка за около 1500 лева, ще я ползвам за едър дивеч - прасенца, сърнички и хищници. За сега везната съм я наклонил към-то надцевка, приемам и предложения за ловни автомати (дето горския каза в един пост--ще ми се да съм на възловите места с многозарядна пушка)

Терена... терена е адски труден -- пълно е с храсталаци и драки - очаквам и падания по време на зимния период, изкачваме се на голяма височина :)

Моля дайте някакъв съвет.....

Предварително Благодаря

Селянин БЕЗ колело

Тема Re: Дайте предложение каква пушка да си купя :)нови [re: xumepa]  
Авторropckия (Нерегистриран)
Публикувано10.10.06 16:36

Привет!
Като гледам цените в Интернет,за тази сума можеш да си купиш
солидно и марково оръжие.
Много надеждни и за всякакви климатични условия са руските
полуавтомати МП-153.Цената му е около 850лв.
Италианската Берета също е лукс,но ще ти струва около1300лв.
Избора е много голям......ти прецени!

Тема Re: Дайте предложение каква пушка да си купя :)нови [re: ropckия]  
Публикувано10.10.06 17:06

Прегледах нета и не успях да намеря цени за Беретата - иначе е класика в жанра - 1300 лева напълно ме устройват - благодаря ти за информацията.
Днес ми предложиха и browning за долу горе тези пари... имате ли наблюдения в/у тази марка ?

Селянин БЕЗ колело

Автор фeн (запознат)
Публикувано10.10.06 17:55

За мен класиката си остава номер1!

АвторGaro_dai (Нерегистриран)
Публикувано11.10.06 00:51

Щом терена е толкоз труден и са възможни падания вземи си нещо с полимерен приклад.На полуавтоматите с инерционна механика възвратната пружина е в тръба която минава през шийката на приклада.Там им е слабото място,щото е доста изтънено дървото, леко да се подпреш на нея и се пука.Не ти знам вкуса но ако полимерите не те дразнят -това е най доброто за тръни и хлъзгав терен.

Тема Re: Дайте предложение каква пушка да си купя :)нови [re: Garo_dai]  
Авторarkadi (Нерегистриран)
Публикувано11.10.06 01:22

izeto-58 snaryadeno s markovi breneketa e ubiez.minalata sedmiza ako go byah vzel s men v gorata nema6e da me izloji.s karabinata markirah samo edno prase s golem zor

Тема Re: Дайте предложение каква пушка да си купя :)нови [re: Garo_dai]  
Публикувано11.10.06 11:59

Beretta не са ли със система за отвеждане на част от изгорелите газове - подобно на калашников, а не с ползване на отката - говоря за презареждането...

Ако наистина с приклада ще имам такъв проблем - тънък - ще трябва да мина на полимер - а хич не ме радват - незнам защо - просто усещането над дървото е някак си по различно :)

И все още не мога да реша дали ловен автомат да си купя или надцевка....

Селянин БЕЗ колело

Тема Re: ako sega si imash pushka ..нови [re: xumepa]  
Автор lvolll (член)
Публикувано11.10.06 16:12

.. izchakai nowiq zakon za lov

che nqkyde chetoh che samo s narezno shte se strelq
koeto e absurdno .. no wse pak sme Balgariq .. tuk moze wsichko

redno bi bilo da zabranqt da se strelq sys sychmi po praseta .. a ne s gladkocewno ..

no .. se seshtam za wica za komputrite i kompotite ..

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Тема Re: ako sega si imash pushka ..нови [re: lvolll]  
Авторчoko (Нерегистриран)
Публикувано12.10.06 02:55

Предполагам чел си тва:

http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=2056

Тема Re: ako sega si imash pushka ..нови [re: чoko]  
Публикувано12.10.06 09:34

Четох го :) но за останалия лов пак ми трябва гладкоцевно :) Така или иначе старото пушкало ще го пенсионирам :)

Лично мое мнение е че ще оставят някаква дупчица, дори и да го приемат това - иначе много от ловците ще нададът вой :) Най редно наистина ми се струва да забранят сачмите..... ама тогава идва въпроса за какво ми е надцевка - като ще мога да ползвам само 1-та цев - егаси историята... (само да не бъркам тука - ама са ме учили че бренике се слага само в едната цев - поне на моята пушка де - шок+полушок)

Селянин БЕЗ колело

Редактирано от xumepa на 12.10.06 09:39.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.