|
Тема
|
su6eno elensko file
|
|
Автор | @@ (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.06 18:15 |
|
Ako njakoj ima recepta?
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: @@]
|
|
Автор |
фeн (запознат) |
Публикувано | 04.10.06 20:19 |
|
На бракониери с най- голямо удоволствие-що не се регистрираш,какво е това-@@?Мен ми прилича на 2 маймуни!(като си сложа цайсите)...
За рецептата:-Знаеш ли как се прави телешко сушено филе?
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: фeн]
|
|
Автор | @@ (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.10.06 01:17 |
|
Popitah kato 4ovek, ako njama6 kakvo da kaje6, pluvaj......otkade pak i brakonier me izkara, i nika mi ne haresa, huh?
Ako znaeh, njama6e da pitam, ne misli6 li? Pri men mu vikat 'jerky' i ne mi haresvat kak stavat filetata, tarsja po-tradicionna balgarska recepta. Material dal gospod...po-dobre na file otkolkoto vav frizera/
Vie vav Varna eleni njamate li, colega? jalko......
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: @@]
|
|
Автор |
фeн (запознат) |
Публикувано | 05.10.06 09:03 |
|
Колега, по нашия край има сърни и елени,но не останаха много от намесата на недобросъвестни мераклии! Хайде не се пали толкоз,писах така,защото тук влизат всякакви чешити и пишат глупости...какво лошо има в това да се регистрираш,още повече,че регистрацията е безплата?
Относно рецептата-един от начините е приготвянето на сушено еленско филе е подобно,както се прави телешкото сушено филе.
Начина е следния:-Нарязва се месото на филета,осолява се обилно със сол и го оставяш да преседи около 12ч. След това се оцежда и се овалва с подравки чер пипер,червен пипер,много малко кориандър за аромат и чубрица.Остава се да съхне на сухо и провертиво място.Това е.
Успех и наслука!!!
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: фeн]
|
|
Автор | @@ (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.10.06 18:30 |
|
Ami to4no toja nick be6e registriran...o6te 2001oba4e sled porednite divotii v dir-a, otide v kanala...
6te vidja kakvo da gi pravja filetata, za sega sa v solena voda....6te improviziram natatak.
Normata za sezona be6e 3 jivotni na 4ovek, i si svar6ih rabotata, taka 4e kakto kazah material ne lipsva...ima i za kom6ii i prijateli...
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: @@]
|
|
Автор |
фeн (запознат) |
Публикувано | 05.10.06 19:04 |
|
Само тъй! Ако се притесняваш за дозата с подправките има готови за филе по магазините. И ти писах,че филето трябва да е обилно и покрито,да е побеляло със сол и съда да е леко наклонен да се отича,а не в солена саламура както пишеш!
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: фeн]
|
|
Автор | @@ (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.10.06 19:20 |
|
be ti pisa...ama kasnooo:))) ima gotovi podpravki i tuka, ama ne mi haresvat osobeno...6te vidim kakvo 6te stane...na oko...
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: фeн]
|
|
Автор | @@ (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.10.06 21:02 |
|
zvu4i dobre..:))
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: @@]
|
|
Автор |
Дaнчo (минаващ) |
Публикувано | 07.10.06 22:06 |
|
Все пак ако го правиш в УСА не ползвай обикновената сол, дето "се сипе когато вали". Прави го с "Canning & pickling salt", защото това е чиста сол, другата не става.
| |
Тема
|
Re: su6eno elensko file
[re: Дaнчo]
|
|
Автор | @@ (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.10.06 18:37 |
|
v Canada...i da, polzvah morska sol...do tolkova mu razbiram:)) 4akam rezultata do kraja na sedmicata, 4e maj parvija snjag e na pat tuka i trjabva meze za 4ervenoto vino
| |
|
|
|
|