| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     случки и лов на вълци 
 | 

|  
| Автор | kиko (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 19.09.06 10:53 |  
             |  
           | 

Разкажете вашите преживявания при лов, случки с този умен, но и предпазлив хищник.
 Моето мнение е, че в гората след като си си избрал мястото не трябва да се шава много за да имаш слука с тях. Както знаете всички животни виждат черно-бяло на зрителният им фон.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: случки и лов на вълци 
[re: kиko]
 | 

|  
| Автор | kиko (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 19.09.06 11:03 |  
             |  
           | 

Ще ви разкажа моята
 Убих много хубав трофеи на 22.01.2004г. 
 "ВЪЛК" мъжки екземпляр около 5-6г. но от немотията го продадох за 200лв. и сега ме е яд. 
 На гонката бяхме около 80 души, а на мен се падна честа да ми излезе. 
 В 8.00ч. ни разтавиха по посията. В 9.05ч. пред мен излезе голяма сюрия прасета в който имаше едра женска със счюпен заден десен крак. 
 Само ги гледах и се спряха в трънката пред мен на около 20-25м. В 9.10м. от трънката излезе животното, което видях за пръв път в живота си и ходеше съвсем спокойно в посока към мен без дори да подозира какъв стрелец съм. 
 Бързо реагирах с моят МР-153 зареден с 8.00-магнум и от първият изтрел вълкът се завъртя на 360гр. и падна на земята. 
 Помъчи се да стане но аз повторих упражнението с МР-153 и 8.00 и това му беше края. 
 До 11.00ч. докато излязат гоначите аз си стоях на мястото както и той. 
 Имам син на когото в момента показвам само снимки и двете гилзи от 8.00магнум. 
 Това е моят трофеи! 
 Съжалявам , че в суматохато го продадох, а после като се замислих с малко усилия щях сам да си го препарирам за спомен. 
 Аз съм 3-то поколение ловец, дядоми е виждал но не е имал възможност да убие вълк. 
 Затова?????

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Дaнчo (минаващ) |  
| Публикувано | 19.09.06 20:17 |  
             |  
           | 

Вълка да - вижда черно-бяло, но не всички животни са така.
 Например всички дневни птици както и приматите виждат цветно.

|   |  

| 

|  
           | 

mechkite sushto vijdat cvetno...mnooo vajno kato te podgoni

Редактирано от del_sol_fen на 22.09.06 02:21. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | don ceci (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 23.09.06 14:16 |  
             |  
           | 

Privet  kolegi lovci .  Razrkazvat  , imalo  dva vida lovci  . ednite sa ubivali vylk  , a  drugite  ne ...        Znam  li  ?  
 beshe  prez  noemvri 2004 ,    lovuvahme  na  diva  svinia .  Edno  mom4e ot grupata  dade  genialna ideja  da se razdelim  za predstojashtata  gonka  , ta kato  gradime  dola - ednite  da  zahvanat  otdolu  , a  nie   5-6  4oveka  sas   uaz-kata  da se izkaterim  na visokoto  ot ot tam po patekata  da  se spusnem  nadolu  i da zatvorim  raiona  ....   Re4eno  , storeno  ....   Az  , kato  shofior  na   jipa  ostanah  nai    na  visokoto  mesto  , edva  li  ne  na  kontra pusia . Izbrah si   da  zastana  do edna  ne  mnogo debela  dybica   .    Ne  sled  dulgo   gonkata po4na ... lek  vetrec   duhashe  sreshtu men .  niamashe  sniag  ...  beh  malko  izoliran  , no  opita  mi   podskazvashe  da  ne  podceniavam pusiata . 4uh  izstreli  ot  kam  dola  v  niskoto  ,  aaa   rekoh si   po4nahme  gi  ... Stoia  na pusiata  kato  na  post  , brate  .  Ne  myrdam , ne  shavam ... vsi4ki  setiva   rabotiat  na    6  ,   v  gornata  cev na  pushkata  IG 27M-M  , 12  kalibar sam  slojil  ROTVAIL MAGNUM  13  00 , V dolnata - ne  pomna  kakva  marka breneke  ....   Bukvalno  sled  minuta ,  dve   pred  men  v  liavo   izsko4i   na okolo  25-30 m   golemo  4erno  jivotno .  Pyrvata  mi  misal beshe  -  vulk  !  Za  prav  pat  vijdam  vulk  v  gorata  i  to kakav  hubavec  .  tymno  sivo i  4eren    na  cviat .  Doide  tiho  kato  sianka sas  golemi  skokove  i   se  spria  to4no  zad  edna  razdvoena vav  osnovata  dybica , kato  dvata stvola  sa  na  pedia  razstoianie  . Vijdam  mu  4ast  ot glavata i  gardite ,  mamka  mu  -ne  udobno za strelba   ,    vse  edno  si  igraem  na krienica .  Taka beshe  zastanal ....  Spomnih  si  replikata  na  Hristo  Stoi4kov  -  koito  igrae  -pi4eli  ,  koito  ne igrae  -  ne  pi4eli  .....  Pomnite li  ja  ot  edna  reklama  po tv  ?  Vikam si -  CECO ,  sega e  momenta  .   Fraaas  sas  gornata cev , 13-tte nuli    ,  i   vulka  mi  se izgubi  ot  pogleda ...  Burzo  prezaredih  i dvete  cevi , 4e  ako  pobegne  sas  breneketo  nemam  mnogo shansove .... Kazali  mi  beha  4e  ako  te  pogledne  umirasht vulk  -  ne  bilo  na dobro  .... Mojelo da  ti vsee  strah , mojelo da po4nesh  da  ne  streliash dobre , mojelo ....  ako  te uhape   i ti da stanesh  vulk  , i noshtem da viesh  po   gorite.... 
   Otideh blizo ,  priblijih  se  byrzo, 4e da  go  doutepm ako moga  ... Nemashe  nujda , samo  mahashe  s  opashka , dori  i ne ritashe .  Dve  sa4mi  edna do druga  beha mu  probili  4erepa .     Gledah  go  pravo vav  o4ite  i  toi  mene .  Iskah  i az  da  stana vulk ....  no  4ernia  mi  sabrat  ve4e  se beshe  preselil  vav ve4nite lovni poleta ....  Myjkar , okolo 50 kg ,  mnogo  visok  i golem  , no ne  mnogo  debel ,  na vazrast  kam 4  godini .  Mlad  i  neopiten ...Premetnah go  na  roubari-to  na  UAZ-469    .  
   Sega  , ve4er  seda na divana  , gledam mu kojata , pija  wisky , pusha  i  si mislja  kolko  mnogo  obi4am  Bulgaria , lova , priatelite  i  tova  prekrasno jivotno.....

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: don ceci]
 | 

|  
| Автор | kiko (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 28.09.06 16:16 |  
             |  
           | 

Здравейте,
 Браво Сеси. Искам да заформим един такъв диалог.
 Пишат по дебелите книги че вълкът ставал по 70-80кг. 
 Дали това нещо е така или всеки като си придобие трофея за това ,че е чувал за тези килограми и от неудобство си слага по 5-10кг. отгоре, а ?
 Честито ти за успеха. Вече си виждал като мене вълк и ако ти се отдаде възможност ще го познаеш по бързо.
 Колкото за погледа на умирешият или за ухапването , много не ми се вярват тия. Но случката ти определено е ценна.
 Пожелавам ти успех на свинският лов и НАСЛУКА!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: kiko]
 | 

|  
| Автор | 
gorskiq (баш баирбудала) |  
| Публикувано | 30.09.06 19:30 |  
             |  
           | 

Единаците достигат и 100+ кг.По мои спомени преди 4-5 години в севлиеско бяха отстреляли 102 килограмов мъжкар.
  the show must go on

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: gorskiq]
 | 

|  
| Автор | don ceci (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 30.09.06 23:15 |  
             |  
           | 

da,  i az sam  4uval 4e  otdelni  mygkari mogat da dostignat  do 100 kg.  Tozi zvjar  naistina e neshto neverojatno  .  Sigurno  e vazmojno  , pri  nali4ie  na  mnogo  hrana ,  i   dosta  kasmet  ot  strana  na  jivotnoto  . Toi  , vylka po  nashte  zemi    nema  estestven vrag  , no  ako  ne  vnimava    i  popadne  vav  zasada    ..... ?    uspeh  na  vsi4ki kolegi  vav   predstojashtia  loven   sezon !

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: don ceci]
 | 

|  
| Автор | lupo (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 02.10.06 22:16 |  
             |  
           | 

Само за сведение дори и глутница не се осмелява да скочи на  зрял глиган който е над 150 ок

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: lupo]
 | 

|  
| Автор | kiko (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 03.10.06 20:23 |  
             |  
           | 

И аз съм чувал за Севлиево и тук и там , но като се притеглят и си сведетел ми се струва , че килограмите ще са съвсем различни.
 За прасетата съм сигурен, но въпреки това в моята случка ми се струваше че вълка преследваше сюрията макар , че там имаше и доста над 150кг. глиган , но той воден от инстинкта си за слабото и болното преследваше свинята със счупеният крак.

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |