Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:36 17.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Тема каква/коя ловна карабинанови  
Автор fackir (непознат )
Публикувано13.06.06 13:10

В момента очаквам разрешително за закупуване на ловно нарезно. Живея във Варна и ловувам в добруджата (там ми е дружинката). Много искам да си купя карабинка, даже вече съм се насочил към една (под влияние на мой познат) МАРЛИН 70ПСС, .22лр за около 600 лв. + оптика ПИЛАД 4х32л за 160 лв. Много ми е симпатична флоберката и основно това че е разглобяема и много компактна. Освен това са мн. ефтини патроните. Алтернативате е БРНО 611/511 .22WRM но пушката струва към 900 лв. и патроните са над 2 пъти по-скъпи от .22LR и в крайна сметка си остава ....флоберка па макар и магнум. От друга страна много ми се иска като ще купувам нарезна пушка да купя нещо универсално примерно SLR 95 7.62- 480лв хем ефтиняк хем сериозна пушка (калашник) а и патроните са тънкаж. Но пък по какво ще стрелям с тая пушка?! Само за прасета зимата или за вреден но пък ще им къса кожусите .... абе ни тъй ни инак.... ПОМАГАЙТЕ!!!! ДАЙТЕ АКЪЛ, СПОДЕЛЕТЕ ЧЕ НЕ ОСТАНА ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА РЕШАВАМ!!!

Тема Re: каква/коя ловна карабинанови [re: fackir]  
Автор nikoN ()
Публикувано13.06.06 14:23

Няма таквоз животно - универсална пушка

За всеки лов си има подходяща пушка - почвай ги от някъде и увеличавай бройката

Аз като подавам документи за презаверка на разрешителните, искам и бележка за закупуване и така увеличавам арсенала. Лошото за финансите ми е, че следващия път ще искам две - една къса и една дълга бележка.

Знаеш за мерака, кефа и парите, нали ?

Автор ACМодератор (Sixpounder)
Публикувано13.06.06 19:21

вземи си в калибър 223. само дето не знам как са им цените на патроните

Тема снимки на кандидатите [re: fackir]  
Автор fackir (непознат )
Публикувано15.06.06 13:28

няколко снимки тук на кандидат придобивките....

МАРЛИН 70ПСС
http://images.gunsamerica.com/upload/976436629-1.jpg

BRNO ZKM 611
http://bron1.pl/library/bron/1598_

SLR 95
http://www.arsenal-bg.com/images/defense_police/7,62slr-95mb.jpg

Авторarkadi (Нерегистриран)
Публикувано15.06.06 15:34

vzemi si BAR STALKER 30-06.MANI GI TIA FLOBERKI.4E 4OVEK BEZ DA ISKA SE IZKU6AVA DA STRELYA NEZAKONNO S TYAH.NAMIRAL SAM TRUP NA ELEN PORAZEN S KALA6NIK OT BRAKONIERI I NE E PADNAL NA MESTO.SLABI4AK E SPORED MEN .INA4E ZA 4AKALI NA FAR E DOBAR.AKO ISKA6 KOJITE BOI S BOINI OATRONI

АвторDDD (Нерегистриран)
Публикувано01.07.06 09:59

22LR е чудесен патрон за стрелба, но по мое мнение, за лов е хубаво да е малко по-мощен патрона. По-добре ще е Бърно 611 22wmr. Възможностите на 22LR за лов са доста ограничени, още повече, че автоматиката на Марлина ще изяжда част от мощността на патрона.

Тема Re: каква/коя ловна карабинанови [re: DDD]  
Авторzkk (Нерегистриран)
Публикувано02.07.06 19:24

Вземи си една комбинирана и ще бъдеш по - униварсален !
Ако обаче си тръгнал на карабина, то гледай калибър мин. 7 мм.
Калибър 22LR - за професионални ловци в Тайгата на самури, норки и тн !
За спорт е чудесен, както и за малки хищници, който ти разправя друго те заблуждава ! Поне досега от 20 г. съм видял в различни дружинки и гости всякакви калибри, но никога под 7 мм. !

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.