|
Тема
|
Бракониерска тема
|
|
Автор |
edin_lovec (новак) |
Публикувано | 15.05.06 14:02 |
|
Вчера 14.05.2006 г. в полето северно от Доброславци към 17:30 един "герой" си бил пуснал кучето, взел си пушката и стреля пъдпъдъци. Въпросния идиот се движил с Гранд Чероки софийска регистрация и изчезнал яко дим като го забелязали. Номера му е записан.
Мислех да предложа да има една постоянна тема "бракониери", където поне регистрационните номера на колите им да напишем, че поне да си ги знаем като ни дойдат на гости. Нещо като онова табло със снимките на джебчиите дето го слагаха по гарите едно време. Какво мислите?
Реших да не напиша неговия номер тук, първо защото не съм го видял лично, и второ, защото без констативен протокол това си е само клевета. Обаче идеята да се направи списък на доказаните бракониери струва ми се не е лоша.
| |
|
'ми те поне половината "колеги" от форума са към тая група
| |
Тема
|
Re: Бракониерска тема
[re: edin_lovec]
|
|
Автор |
Boждa (на племе телета) |
Публикувано | 15.05.06 15:33 |
|
аз съм "ЗА".
Първото нещо, което правеше впечатление у него беше носът.
| |
Тема
|
[re: edin_lovec]
|
|
Автор | ropckия (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.06 15:53 |
|
Няма лошо! Подобен форум има още в няколко портала,включително и в СЛРБ,
но там се пише много плахо....
Така че едва ли ще допринесем много за стреса на бракониерите-месокомбайни.
Миналата есен засадихме дивечова нива със земна ябълка.Създадохме всички
условия за подборен отстрел на д.прасе(калища, чакала,две просеки в
гората).Само че нощем вече си имаме нежелани гости с прибори за нощно
виждане и карабини със заглушители.През зимата някакъв левак бе изстрелял
повече от 30 патрона на АК без да порази нищо от чакалото.
Не беше си направил труда дори да събере гилзите от снега...
От 80 ловци в дружинката,само 7 имат право и желание за подборен,
всичко останало идва незнайно откъде да бракониерства..
Наш съселянин се похвали че през февруари с трактора си е помогнал
на заседнало в блатото софииско Чероки за сумата от 150 лв.
и т.н.
| |
Тема
|
[re: ropckия]
|
|
Автор | arkadi (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.05.06 05:05 |
|
NAISTINA,KOFTI E DA SE 4AN4I 4OVEK DA NOSI VODA,SOL,FURAJ I DA SABIRA GILZI POSLE.ZATOVA HRANILKITE KOITO RE6IH POSTAVYA PO MOYA INIZIATIVA SA NA MESTA NA KOITO NYAMA GOLYAMA VAZMOJNOST ZA ISTREL.PREVOZNO SREDSTVO NYAMA 6ANS DA DOSTIGNE DO SAMITE HRANILKI I SOLI6TA.MESTNITE PI4OVE NE6TO NE BYAHA DOVOLNI.INA4E RAIONA E SUPER ZA LOVUVANE SAMO DETO OT NYAKOLKO GODINI GO PRO4ESVAT REDOVNO NA FAR.MNOGO STANA MODERNO SRED PI4OVETE OT FUTBOLNIYA BIZNES DA SE PRAVYAT NA STRELZI.OSVEN STOI4KOVZI,BIRIMIROVZI,SIRAKOVZI I EDIN MOI ZEMLYAK-FUTBOLEN SADIA RE6IL DA POHODI DA POSTRELY.NEGOVITE SOLTA6AZI ME PODPITVAHA ONZI DEN KADE IMA DIVE4-PROBLEM NYAMALO DA IMA S POLIZIA I GORSKI-A KAJETE KOI OT VAS BI MU SLOJIL SNIMKATA NA TABLOTO.A ZA NOMERATA MOI POZNATI TAKA NARE4ENI STRELZI SLAGAT NA UAZKATA NYAKAKAV IZMISLEN NOMER.POSLEDNIA PAT SE MADRE6E SAS NEMSKA REGISTRAZIA.A AZ SI BIA VSEKA SEDMIZA PATYA OT SOFIA SAMO DA SI NAPRAVYA RAZHODKATA I DA SLU6AM KAK REZA4KITE REVAT IZ GORITE.PONE PRI 4AKALETATA NEMA GRE6KA .TAYA GODINA MNOGO GI IMA6E.MOI NABOG E OTVADIL OT NOEMVRI 120 PAR4ETA I OTDELNO.LISIZI I DIVI KOTAZI.
| |
|
Не е там работата... Мене ми е ясно, че законите и наредбите са толкова увъртяни че е много трудно да си абсолютно редовен. Един не написал бележка, друг излязал да варди - това е ясно. Закона днес е един, утре друг. За друго говоря. Тъпо е, неграмотно е да се стрелят пъдпъдъци на люпила, Срамота е сръндаци да падат на свинския лов баш като са без рога - абе отиди през юли като си майстор, избери го - прибери го. Или пък си поканете някой да го убие за 500лв - много народ ще се навие. На вардата като ти излезе свинята с прасетата тъпо е нея да я хванеш - хвани едно от малките, след 2 седмици друго, иначе ги губиш всички. И аз познавам няколко групи ловуващи на фар, да ама стрелят само хищници, 30 заека видяхме за 100км - нито един изстрел по тях. Хем е по трудно с хищниците хем е полезно. Срамни работи стават по гората и най-малкото е да не правим "евала" на тези хора. Между другото много от тях са готини - барута и дивото им е в кръвта, просто не е имало кой да ги научи и за това не са минали във "второ ниво".
Редактирано от edin_lovec на 16.05.06 11:27.
| |
|
Абе нещо не ми се връзва на мен. Имаме супер условия за много дивеч по горите и лов, лов, лов а все се оплакваме от недостиг. Живея в щат с по-висока плътност на населението от България, където лова е най-популярния и най-достъпния спорт и ловния билет струва $35 на година като всеки може да си го купи от магазина срещу еднократен почти формален курс за безопасно боравене с оръжие или военна книжка. И дивеч има да се заринеш, хората масово ловуват и пак има за всички. И се ловува с лък, шомполни пушки, гладкоцевни пушки, малокалибрени пушки и карабини. Повечето земя при това е частна и там контрол практически няма, нормите са толкова високи, че човек трябва да е или месар или маниак да ги изпълни и пак има дивеч.
Явно организацията ни е слаба и грижата за дивеча е символична. Или пък може би, като всяко нещо, над което има строги ограничения, лова в БГ се изражда във война и поголовно изтребление. Иначе обяснение нямам.
| |
|
Не става, Данчо! В БГ бройката на ловците е по-голяма от общата бройка на едрия дивеч. Държавата няма интерес да развъжда дивеч а да продава бележки. Закони има милион - никой не прилага наказанията. Отделно манталитета на хората. Вечер бракониера се връща от вардата, влиза в кръчмата и вика "утрепах голямото прасе" и всички му викат "евала", а събота и недяля като излязат - няма. Основния принцип е "ако не го гръмна аз ще го убие съседа". Така пъдпъдъците ликвидират зайците, за това няма елени и сърни в полските райони - много лесни бе! Бяга, бяга, стигне до гората и спре да гледа дали я гониш. 95% от горите се тарашат с кучета. И сме като циганите само те се хвалят после кой какво е откраднал.
| |
|
|
|
|