|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
"Тих лов"
|
|
Автор | fen (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.04.06 07:16 |
|
Оня ден заедно с Курцхара направихме "тих лов".....за охлюви.....
Голяма изненада и учудване предизвика у мен Курцхара,когато започна да намира и носи охлювите.Някои може би,ще си помислят,че ги бъзикам и будалкам,но това беше факт! Забелязах от начало,че преди да почне да ги намира подушваше торбичката с набраните и след това започна да търси...
Между впрочем вече се чува и песента на пъдпъдъка...
Успех и наслука!!!
| |
Тема
|
Re: "Тих лов"
[re: fen]
|
|
Автор |
spasss () |
Публикувано | 25.04.06 12:18 |
|
Мисля, че това е вреден навик, който трябва да изкорениш в зародиш с подходящо обучение, а не да го насърчаваш. Ако не искаш когато тръгнеш за пъдпъдък кучето да прави стойка на всеки охлюв, жаба или даже пеперуда.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
Публикувано | 26.04.06 12:38 |
|
Миналата година с един приятел разхождахме кучетата през пролетта и той намери една костенурка. Кучетата дойдоха да видят какво сме намерили и продължиха да си тичат по полето и да си претърсват храсталаците. По едно време пойнтерката му се навря в едни обширни гъсти храсти и изчезна. Той вика, вика и след малко тя излезе тържествуваща с едра костенурка в устата. Апортира му я гордо и си седна до него както си е по канон. Умрях от смях.
Явно кучето толкова се стреми да услужи на стопанина си и да му се хареса, че с радост почва да ловува всяко добиче, което предизвика интереса му.
Разбира се, по време на ловния сезон си работеше само и единствено на дивеч, така че няма опасност да се развали. Иначе в града, по време на разходки прави стойки на гугутки и гълъби и като го питах не е ли вредно, каза че не пречи изобщо. Просто на кучето толкова много му се работи, че изпитва непреодолима нужда да ловува нещо.
| |
|
Леле много от рано почнахте с лакърдиите Колега пробвай си кучето ако намира и рапани заповядай при мен на морето ще пукнем парите Това за пъдпъдъците е верно чуват се,но са местни според мен
| |
Тема
|
[re: djino]
|
|
Публикувано | 27.04.06 07:31 |
|
Това е онзи същия хубавец,на който му избирахме име. Младежа вече е на 7 месеца и е много упорит в търсенето и носенето.
Относно рапаните-то и от охлювите се печелят пари...само,че малко сме скарани с водата, не ,че не умее да плува...
Намирам голяма разлика в характера на породите. Това не е първото ловно куче,което съм обучил. Дратхара още от малък се приучи да носи от вода, този не ще.
Колкото до пъдпъдъците местните не изпукаха ли миналата сурова зима? 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
stier66 (gastronom) |
Публикувано | 27.04.06 21:49 |
|
Сега в Русе си имасме "тарла"това е месния панаир и сме поседнали на биричка ,като преди разходихме кучетата така бира след бира..... по едно време кучетата като ги гледам ни носят бира,,..да и то студена,ами те ни гледали и........
| |
|

Ама мезето го изяждаха, нали? Още обучение трябва! 
| |
|
Прав си...има детайли за доизглаждане...
| |
Тема
|
[re: stier66]
|
|
Публикувано | 29.04.06 10:57 |
|
Детайли за доизглаждане има-оня ден ми удуши два бройлера... с полужителност птичар ще става...
Да ме прости модератора за отклонението- stier66, на времето,като бях ученик в Русе имаше едно стрелбище Кв. Докапите или Кв.Средна кула не мога да се сетя в момента,беше към ОСО. Големи спомени!Функционира ли в момента?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
stier66 (gastronom) |
Публикувано | 29.04.06 18:39 |
|
Намира се посока кв."Средна кула".Държеше го един познат,но миналата година фалира и сега е затворено.Скоро даже се оплаквах по форумите,че няма каде да се тренира.А беше добро и евтино с барче м/у природата........
Незнам каде се провеждат изпитите сега ,а томоже и вече да не се стреля на практически,за к'во ли е то дивеч няма......
А ти какво си учил и каде,кога си завършил?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|