Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:34 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Тема Help...............нови  
Авторropckия (Нерегистриран)
Публикувано18.04.06 11:28

След като Дунав се отдръпне,ще започне дезинфекция,
защото всяка пролет излиза обичайно от коритото си и хубаво
разнася лайната на Европа.За жалост така ни е географски отредено.
Всички боклуци на модерните европейци да се наслагват по
нашите брегове.
Вторият проблем ще са комарите и всичко което те могат да
ни навлекат......зарази,болести и тук там появилата се вече малария.
За третият проблем никой никога не пише.
Тонове малки рибки остават в плитчините на разливите и смърдят
до края на лятото.
Нито горско,нито ловно,нито разни зелени патрули се сещат
да отправят призиви или създават организация по спасяване на
тези рибни запаси.
Когато бях малък,местните ловни дружинки мобилизираха
тогавашните пионерчета и падаше толкова работа
в калните локви,че със месеци коментирахме след това.
Не изпитвам носталгия чак толкова по онова време,
но сега найстина не се полагат и елементарни грижи от държавата....

Тема Re: Help...............нови [re: ropckия]  
Авторazule (Нерегистриран)
Публикувано18.04.06 12:55

На баба ми къщата е на 500 метра от дунав.Сега ходя по един два пъти годишно но преди прекарвах там цялото лято.Спомена ми е че се полагаха много грижи за дигата и за ямите.Постоянно се косеше тревата по дигата почистваха се ямите от наноси храсти дънери и боклуци.След всяка пролет ямите бяха пълни с риба която сме ловили чак до есента.Сега може да се лови само с кошове всичко е обрасло и занемарено.Събота и неделя бях там и имаше патрул по дигата заради воадата не че миналата година не е била пак до там ама нали отчитат деиност всички,намерили 3 големи дупки на язовци които минавали през цялата дигас димки изкарали язовците и запълнили дупките
Мисля че комарите са доста голям проблем.Въобше не може да се припари до дунава дори и денем.Преди пръскаха но последните години май са пропуснализа.Тая година уж от сега са обещали,дано!

Тема Re: Help...............нови [re: azule]  
Авторfen (Нерегистриран)
Публикувано18.04.06 20:31

Съпричастен съм с нещата и към темата, тъй като и аз живея съвсем близо до река. Миналата година за малко не ни отнесе...оставаше и 30 см. да прилее от коритото...
Действително сега във времето на демокрацията - анархията пълна...
Преди имаше организация- СЕП или Строителни войски редовно почистваха коротото, изграждаха се диги. Сега това е един отминал спомен...
Проблема с комарите е другия голям проблем.
Дано някой щастлив ден нещата се оправят. Кой знае.....

Тема Re: Help............... [re: azule]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано18.04.06 23:12

Да така си е горски,но проблема не е от вчета и това природата си го знае ,само дето ние не....а като научим се втрещяваме.Така е с много реки не само Дунав.И проблема е не само малките рибки,но и големите сега отиват там да си хвърлят хайвер и да си хапват от дребосъка.От това се възползват рибарите за да напълнят лодките и то така лесно.Но това сигорно го знаеш.....
Имам къша на брега на русенски лом който се влива в Дунав.Там какво е ...????риба,дребна бол и келешите я събират с кепчета и се късат да чистят ,но нали върви после с бира....А като се оттегли реката вси1ко оетава в калта и измира..Така е и сега за пореден път ....рай за жаби и комари.....Добре че щъркели има.
А за пръскане против комари го има всяка година ,но покрай Дунава,а навутре по реките е ужас.Като си оставиш прозореца отворен те изнасят с дюшека...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.