|
Тема
|
Какво правите с гилзите?
|
|
Автор |
Изyмeн (ненормален) |
Публикувано | 07.04.06 15:12 |
|
Май тук е мястото да попитам - не съм ловец, но се интересувам - какво правите с използваните гилзи. Знам, че доста хора ги събират, но използват ли се отново? Интересувам се, понеже използвам стари гилзи - засега все още не много успешно, но би трябвало положението да се подобри - за двигатели на ракетни модели. И мога ли да си намеря отнякъде гилзи? Също така и гилзи флоберка (от тях се прави соплото понякога)
You must defeat Sheng Long to stand a chance.
| |
Тема
|
Re: Какво правите с гилзите?
[re: Изyмeн]
|
|
Автор |
_chakala_ (hunter) |
Публикувано | 07.04.06 17:09 |
|
razbira se palnim gi nanovo, to tova si e chast ot udovolstvieto na lova, da se strelq sas svoi patroni. No vseki shte ti dade veroqtno gilzi
dai edna raketka i shte napravim barter za gilzi 12 cal.
 Редактирано от _chakala_ на 07.04.06 17:11.
| |
Тема
|
|
|
Автор | edin gost (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.04.06 17:10 |
|
няма никакъв проблем-отиваш в най-близката ловна дружинка и искаш на някой от ловците-ще ти дадат.Не знаех,че ти трабват-аз ги хвърлям,но лошото е,че сега не е ловен сезон.Когато почне на 15.08. мога да ти събера една кофа.
| |
Тема
|
[re: edin gost]
|
|
Автор |
zkk (непознат
) |
Публикувано | 07.04.06 19:33 |
|
Какви гилзи ?
Мини през стрелбището в Лозен, гилзи колкото и каквито искаш.
Там се гърми с всичко !
| |
Тема
|
[re: zkk]
|
|
Автор | edin gost (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.04.06 21:11 |
|
мнението по-горе е абсолютно вярно (просто не се сетих) но ако живееш далеч от Лозен сега в почти във всеки град има курсове за млади ловци или за подборен.Отоваш там,където са стрелбите и събираш...
| |
Тема
|
[re: edin gost]
|
|
Автор |
Изyмeн (ненормален) |
Публикувано | 08.04.06 01:30 |
|
То и в моето село има ловци (живея близо до Пловдив), преди 2 дни един ловец даже ми даде 125 гилзи (не ги е броил, бяха цяла чанта) и каза, че ако ми трябват - има още около 300. Засега обаче нещо не ми работят двигателите, понеже не съм ги направил както трябва. Смятам да правя барутни двигатели с димен барут с повишено съдържание на въглища - 75/12/26, поне така е според една книга (ако някой се интересува може да я свали от тук - ), казва се "Ръководство по ракетомоделизъм", а програмата с която я да прочете е тук - - plug-in за internet explorer.
Колкото и да ми е неприятно нямам някои от нужните инструменти засега, а освен това и време няма много, но пък желание... Намерих си едно малко стругче, ще ми послужи да направя някои неща, та се надявам скоро да е първият наистина успешен старт. Досега само една ракета полетя и то малко, но в ракетомоделизма съм все още начинаещ.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nikoN () |
Публикувано | 08.04.06 09:18 |
|

| |
Тема
|
[re: nikoN]
|
|
Автор |
Изyмeн (ненормален) |
Публикувано | 08.04.06 13:11 |
|
Това си е направо мечта... А моите са по-млко отколкото в една само чанта...
| |
|
|
|
|