Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:38 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Тема Какво правите с гилзите?нови  
Автор Изyмeн (ненормален)
Публикувано07.04.06 15:12

Май тук е мястото да попитам - не съм ловец, но се интересувам - какво правите с използваните гилзи. Знам, че доста хора ги събират, но използват ли се отново? Интересувам се, понеже използвам стари гилзи - засега все още не много успешно, но би трябвало положението да се подобри - за двигатели на ракетни модели. И мога ли да си намеря отнякъде гилзи? Също така и гилзи флоберка (от тях се прави соплото понякога)

You must defeat Sheng Long to stand a chance.

Тема Re: Какво правите с гилзите? [re: Изyмeн]  
Автор _chakala_ (hunter)
Публикувано07.04.06 17:09

razbira se palnim gi nanovo, to tova si e chast ot udovolstvieto na lova, da se strelq sas svoi patroni. No vseki shte ti dade veroqtno gilzi

dai edna raketka i shte napravim barter za gilzi 12 cal.

Редактирано от _chakala_ на 07.04.06 17:11.

Тема Re: Какво правите с гилзите?нови [re: Изyмeн]  
Авторedin gost (Нерегистриран)
Публикувано07.04.06 17:10

няма никакъв проблем-отиваш в най-близката ловна дружинка и искаш на някой от ловците-ще ти дадат.Не знаех,че ти трабват-аз ги хвърлям,но лошото е,че сега не е ловен сезон.Когато почне на 15.08. мога да ти събера една кофа.

Тема Re: Какво правите с гилзите?нови [re: edin gost]  
Автор zkk (непознат )
Публикувано07.04.06 19:33

Какви гилзи ?
Мини през стрелбището в Лозен, гилзи колкото и каквито искаш.
Там се гърми с всичко !

Тема Re: Какво правите с гилзите?нови [re: zkk]  
Авторedin gost (Нерегистриран)
Публикувано07.04.06 21:11

мнението по-горе е абсолютно вярно (просто не се сетих) но ако живееш далеч от Лозен сега в почти във всеки град има курсове за млади ловци или за подборен.Отоваш там,където са стрелбите и събираш...

Тема Re: Какво правите с гилзите?нови [re: edin gost]  
Публикувано08.04.06 01:30

То и в моето село има ловци (живея близо до Пловдив), преди 2 дни един ловец даже ми даде 125 гилзи (не ги е броил, бяха цяла чанта) и каза, че ако ми трябват - има още около 300. Засега обаче нещо не ми работят двигателите, понеже не съм ги направил както трябва. Смятам да правя барутни двигатели с димен барут с повишено съдържание на въглища - 75/12/26, поне така е според една книга (ако някой се интересува може да я свали от тук -

), казва се "Ръководство по ракетомоделизъм", а програмата с която я да прочете е тук - - plug-in за internet explorer.

Колкото и да ми е неприятно нямам някои от нужните инструменти засега, а освен това и време няма много, но пък желание... Намерих си едно малко стругче, ще ми послужи да направя някои неща, та се надявам скоро да е първият наистина успешен старт. Досега само една ракета полетя и то малко, но в ракетомоделизма съм все още начинаещ.

Тема Re: Какво правите с гилзите?нови [re: Изyмeн]  
Автор nikoN ()
Публикувано08.04.06 09:18

Тема Re: Какво правите с гилзите?нови [re: nikoN]  
Публикувано08.04.06 13:11

Това си е направо мечта... А моите са по-млко отколкото в една само чанта...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.