Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:05 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема питане за адресна регистрация  
Авторpita] (Нерегистриран)
Публикувано28.03.06 19:16

Здравейте на всички ловци тук,
на 15.04 /ако котка не мине път/ ще почна курса за млади ловци. Имам обаче един казус който не ми е ясен, които никои не успя да разреши/нито приятели ловци, нито интернет/ и които се надявам с ваша помощ да бъде разрешен.
До преди 2 години живеех в жилището на родителите си и личната ми карта, адресната регистрация и всички други такива са на този адрес. После се случи нещо и къщата отесня и се изнесох да живея на друго място. Никакви документи за адреса не съм сменял щото не се е налагало до момента. Обясниха ми че при регистрация на ловно оръжие е важен адреса по лична карта/каса на адреса евентуални проверки и др/.
Та въпроса е следния: смяна на адресната регистрация и личната карта достатъчнили са или има и някакви други процедури? Ще съм блаgодарен и на всякаква информация по самата процедура, поради простата причина, че никога досега не ми се е налагало нещо подобно.
Това ще е първото оръжие ако има някакво значение, и дали ще се налага присъствието на собственика на сегашното жилище щото по документи жилището не е мое.

Предварително благодаря на всички който вземат отношение по поставения от мен проблем.

П.П. Само да допълня, че варианта да "сложа" каса в старото си жилище твърдо отпада по причини които неискам да излагам тук

Тема Re: питане за адресна регистрациянови [re: pita]]  
Авторropckия (Нерегистриран)
Публикувано28.03.06 19:58

Дишай спокойно!!!!!
Напълно достатъчна е новата адресна регистрация.Два пъти съм
изпадал в подобна ситуация.Когато в служба КОС ти попълват картона
или базата данни,ще изискват от теб адрес на който ще се съхранява
оръжието.Тогава ще им посочиш новият........
Преди няколко години заминах в много дълга командировка от 6-месеца
в Мюнхен.Направих се на много голям уставняк и отнесох почти нова
пушка,,Меркел,,на съхранение в МВР-то.Не знам как не получих инфаркт
като си я прибрах.Имаше цвят на чакал.А да не говорим колко бяха
стреляли с нея!

Авторбaй Makc (Нерегистриран)
Публикувано28.03.06 23:19

Хубаво е,че си решил да имаш собствен живот.Не се стряскай от бюрокрацята!Отиваш в служба КОС в града(квартала) и им показваш един договор за наем, където живееш,почерпваш кварталния 1 ракия(може и без това) и казваш,че касата ти ще е там.Не им се вързвай за нова лична карта-ако се местиш често и сменяш картите заради пушката това ще повлече и шофьорска книжка, банкови сметки,избори и още 100 неща-само загуба на пари и време.

Тема Съхранение в КОСнови [re: ropckия]  
Автор Дaнчo (непознат )
Публикувано29.03.06 07:15

Това, дето не стига че не са ти пазили пушката както се полага ами и са стреляли безброй с нея ми се струва недопустимо. Това, че служителните са безотговорни копелдаци е ясно а не носят ли някаква отговорност, все пак? Или като всеки хубостник, облечен с някаква власт в тая нещастна република са безнаказани. Не се ли опита поне малко да им вгорчиш живота? Не можа ли да си заключиш пушката с ключалка през спусковата скоба или и това не "дават". Ейй, насила да накарат човек да нарушава закона. Той и закона един...
И ракийката, дето се споменава е недопустима за държавен служител, тук не става въпрос за келнер да му дадеш бакшиш или автомонтьора да почерпиш. Като не им стигат парите за дребни удоволствия да си намерят по-сериозна работа тия тунеядци.

Тема Re: питане за адресна регистрациянови [re: ropckия]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано29.03.06 22:47

Да ги съдим Горски....това ако не помага Ще им пуснем филма" Тумбстоун",там имаше един закон ДуаятЪрп.........а колта от 45кал. нагоре.Да знаеш дори и на майтап мноооо ги е страх служителите недни.......пробвал съм....

Тема Re: питане за адресна регистрациянови [re: stier66]  
Публикувано30.03.06 08:48

Благодаря на всички които взеха отношение, маи наи добре
ще е да се консултирам с местния КОС-аджия, Посе ще споделя и тук за да се знае ;)
бaй Makc мерси ти за пожеланието, ама споменатото събитие беше, че се ожених та свобода и собствен живот........ сещаш се
то и за това хваштам гората

а сериозно това за лова одавна ми се ще да си е както трябва, а не да моля тоя и оня аиде да ме вземете с вас и т.н.т
просто тая година се случи да стане аи де съсъ здраве

Тема Re: питане за адресна регистрациянови [re: бaй Makc]  
Авторropckия (Нерегистриран)
Публикувано30.03.06 09:41

Снощи,по някаква случайност видях в ръцете на едно комшииче,(млад ловец)
какво представлява въпросният документ,попълван в КОС.
Имаше две графи относно адреса:
-постоянен адрес
-настоящ адрес
В личните ти данни, въвеждат и двата.Вторият се наричал
адрес ,,миграция,,
СПОКО.....

Тема Re: питане за адресна регистрациянови [re: ropckия]  
Публикувано30.03.06 10:27

малиии.............и правопис
тържествено обещавам да не поствам каквото и да било рано сутрин,
или поне преди да съм си изпил кафето
ropckия,
преди малко ходих до районото, но косаджията го нямаше/а неставаше да го чакам/ но полицаите ми обесниха нещо подобно на това което си казал и ти,
но за по сигурно все пак да съм си се консултирал с него.
живот и здраве утре ще ходя пак

Публикувано05.04.06 13:54

Благодаря на всички които изказаха мнение
консултирах се с трима "косаджии" в две райони, всички казаха едно и също:
Оръжието от какъвто и да било тип ползвано от частни лица/даже и кухненски нож както каза един от тях/ седи в метална каса неподвижно закрепена в жилището по лична карта и постоянен адрес
няма такова положение като постоянен адрес и местоживеене.
постоянен адрес и местоживеене в момента, са едно и също понятие поне що се отнася до служба КОС.
Демек с думи прости: при смяна на жилище се сменя адресната регистрация по постоянен адрес и естествено личната карта

Автор edin_lovec (новак)
Публикувано05.04.06 17:02

Виж какъв член има в ППЗКВВООБ
Чл. 44. (1) Разрешение за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси (приложение № 3) се издава на физически лица, на служители на юридически лица и на еднолични търговци от директора на ДНСП или упълномощено от него длъжностно лице или от началника на РПУ по постоянния адрес или по мястото на съхраняване на оръжието.
(2) Разрешение за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за ловни цели (приложение № 2) на физически лица се издава от директора на ДНСП или упълномощено от него длъжностно лице или от началника на РПУ по постоянния адрес на лицата.

НАРЕДБА № 15 ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ВНОС, ИЗНОС, ПРЕНАСЯНЕ, ТЪРГОВИЯ, ПОКУПКО-ПРОДАЖБА, СЪХРАНЯВАНЕ И НОСЕНЕ НА ОГНЕСТРЕЛНИ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИ И КОНТРОЛ НАД ТЯХ
Чл. 35. Лицата, носещи оръжие, са длъжни, когато напускат страната или бъдат призовани за военна служба, курсове и школи, да предадат оръжието в полицейското управление, където се водят на отчет, или в утвърденото от служба "Полиция" местосъхраняване на оръжието.
Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на тази наредба:
2. "Съхраняване на оръжие" е съхраняването на огнестрелно оръжие и боеприпаси за него от юридически и физически лица, за което има съответното полицейско разрешение. Броят и видът на оръжието и боеприпасите и мястото за съхраняването им се определят от полицейските органи, издали разрешението.

Аз го разбирам че щом имаш адресна регистрация и каса с протокол от местното РПУ и копие от този протокол е в папката ти в КОС-а по постоянно местожителство не би трябвало да има проблем.

Вижте на какъв "член" може да се "натъкне" човек в същата наредба:
Чл. 24. (1) На юридически и физически лица може да бъде разрешено да закупуват и съхраняват следните видове и количества оръжия и боеприпаси:
1. пистолети с калибър до 9 мм вкл. (без кал. 5,45 мм);
По тази логика и .22LR е незаконен, да не говорим за по-тлъстичките калибри. Българско законодателство

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.