Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:57 09.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема разлика между руските и турски ловни автоматинови  
Авторtiger (Нерегистриран)
Публикувано04.02.05 14:20

Решил съм да си закупя ловен автомат, но ми се струва твърде безсмилено да се дават пари като за Берета и други такива скъпи пушки. Затова съм се насочил към Руските Байкал MP-153 или някой турски производител.
Незнам обаче кое е по-добро.
Някой има ли опит с тези ловни автомати.

Тема Re: разлика между руските и турски ловни автоматинови [re: tiger]  
Авторзмeй (Нерегистриран)
Публикувано04.02.05 15:17

Предполагам, че всеки ще си хвали своето...
Аз съм с турски автомат - Ескорт на Хатсан армс. Доволен съм. Струва 390,- лв. Като му сложиш удължителя събира 8 патрона, иначе 5. Има и приставка, която като я сложиш го прави6 само с два патрона и един в цевта... това е заради изискванията на ЕС.
Само имай предвид, че ако ще ходиш на едър лов е добре да използваш патрони магнум, защото презареждането става с част от газовете...

Авторtiger (Нерегистриран)
Публикувано04.02.05 15:41

А някой да има мнение за Stoeger

Автор gorskiq (ловец и рибар)
Публикувано04.02.05 16:04

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=12&Board=lov&Number=1942628437&page=1&view=collapsed&sb=5&part=

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=12&Board=lov&Number=1942471947&page=1&view=collapsed&sb=5&part=
тези теми ще са ти от полза

Редактирано от gorskiq на 04.02.05 16:09.

Автор stier (ostrez69)
Публикувано04.02.05 19:29

Разбира се че всеки ще си хвали своето,но моят съвет е ;ако можеш да си позволиш си купи "Браунинг" фузион или "Берета",все пак се копува веднъж мисля че няма да збъркаш ,ако все пак държиш на избора ,мисле че предпочети МП-То.Аз съм с такъв и съм доволен.за всеки лов и зел.
На дтора сртаница има тема за Мп 153,поразгледай мненията на колегите ,може да ти помогнат,а също порови в този сайт имаше доста подробно описание защо Руснаците са направилиМП-то. www.oxota.remesla.ru
Успех

Тема Re: разлика между руските и турски ловни автоматинови [re: змeй]  
Автортpaпep (Нерегистриран)
Публикувано05.02.05 08:50

Аз имам МП и съм много доволен, но държа да отбележа,
че презареждането става след напускането на съчмения сноп
или куршума от цевта.
Така, че газовете които се отделят за презареждане не влиаят на
боя на съчмите.

Автор ДoнKиkoт (Не Кихот :-))
Публикувано05.02.05 10:47

Точно така!

Всеки хвали своето! Турските оръжия не са това, което са били.

Стожерът е прекрасно оръжие. Ергономично, точно, безотказно (че и евтино - колкото една руска надцевка).
Най много ми хареса принципът на действие на автоматиката му - не с част от газовете а с част от енергията на отката. Т.е. няма дупчица която да се запуши от замърсявания, няма разни газове и огньове да ми излизат от ложата и пр.
Щом тоя принцип на действие е патентован от Бенели и само с него работят (а техните ловни автомати според мен държат палмата на първенството в тоя жанр оръжия ), а Стожер е оторизиран от Бенели да използва тоя патент, значи не са случаен производител.
Този принцип на презареждане се слави като най-бързия (прочутия Том Нап изстрелва с Бенели 5 патрона за 1 секунда)

Особено добра атестация според мен е, че се продава в Щатите. Ония хора там имат много повече практика с оръжията от нас и щом те го хвалят...

това е форумът

а това - главната страничка

Тема Re: разлика между руските и турски ловни автоматинови [re: ДoнKиkoт]  
Автор stier (ostrez69)
Публикувано05.02.05 11:13

МП-то също се продава в щатите ,направено е точно за тоси пзар,като изискването на хамериканеза е било,да е спер-Магнум"12/89.Правят го само за 1,5година от конструирането до производство.А за класата на Бенели спор няма.

Тема Ашколсун комшулар !!-Грубой,но здровой !!!нови [re: stier]  
АвторGaro_dai (Нерегистриран)
Публикувано05.02.05 14:42

Кико и ти си прав,и руските фенове.За ХУГЛУ и ЙЪЛДЪЗ съм чувал че са добри.За СТОЖЕРА ти вярвам също.Но също така съм виждал с очите си турски полуавтомат чиито клин на затвора се бе счупил на 2. Затвора излитайки надолу бе раздобил на парчета цялата основа на спусковия механизъм. Основата на сп.механизъм беше от някаква пластмаса-пълна измишльотина .Собственика на споменатата пушка бе извадил късмет,пръстите си му бяха на ръката.Каза ми че когато я е купил от Турция от магазина му харизали и 200 патрона,ей тъй за хаирАШКОЛСУН КОМШИ,МАШШАЛЛААА!!! За съжаление не и помня марката,но имаше някаква златна линия по цевната кутия.Мога да попитам.За МР вече говорихме така че няма нужда да се повтаряме

Тема Аааанови [re: Garo_dai]  
Автор ДoнKиkoт (Не Кихот :-))
Публикувано05.02.05 15:43

Не вярвам да е било Стожер!

Стожер здоровый и при тем не грубой!

Е, ако имах стинки за Бенели нямаше да хваля толкоз Стожера, ама какво да се прави... Да живей Стожер - народното Бенели!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.