Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:18 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема lovyt s lyk 6te byde razre6enнови  
Автор bowhunter (непознат )
Публикувано01.12.05 11:28

setiha se nai posle da pomislqt po tozi vypros. mislqt si 4e kato razre6at lova s lyk i 6te ima mnogo brakonieri koito 6te se vyzpolzvat ot bez6umnoto oryjie. ha ha ha nee taka. strelqm profesionalno s lyk ot 4 godini i povqrvaite mi nee za vseki. a otnosno dali porazqva ili jivotnoto se my4i moga da kaja samo. ne vednyj sym bil svidetel na gligan padnal na 200 300 metra ot tam ot kydeto sa strelqli 4-5 4oveka. celiq v rani ot sy4mi i s izplezen ezik i razpenena zurla pada di6aiki tejko. az s moqta cigulka strelqme na sigurno. e reqko pada na mqsto no 100 kg gligan pada na 20-30 metra samo s edin iztrel. ili ili. sredno polojenie nqma. lowyt s arbalet trqbva da ostane zabranen poradi tova 4e vseki moje da strelq s nego a ima i optika. v spisanie "lovat" noemvriiskiqt broi imam edna statiq za lova s lovni lykove ako se interesuvate vijte q.

Тема Re: lovyt s lyk 6te byde razre6enнови [re: bowhunter]  
Автор edin_lovec (непознат)
Публикувано01.12.05 14:00

Ловувал ли си с лък? Ако да как го правиш, ако не, как смяташ да го правиш? Разкажи повече

Тема Re: lovyt s lyk 6te byde razre6enнови [re: edin_lovec]  
Авторbowhunter (Нерегистриран)
Публикувано01.12.05 17:12

da estestveno 4e lovuvam. no za da stane6 dobar strelec iska mnogo strelba i svobodno vreme. nee kato da strelq6 s pu6ka, pri lyka e dosta po trudno a i e skypi4ko osobenno ako strelq6 s lyk ot tipa "kompound". tova sa taka nare4enite polispastni lykowe. imat golqma sila i ako si dobar sa mnogo to4ni. pokrai lyka sa nujni mnogo dopylnitelni posobiq koito ne sa evtini. naprimer za da oborudva6 samo lyka si ti trqbvat mernik , balancior, spusuk s koito izteglq6 tetivata za6toto samo s prysti mnogo boli. sy6to taka streli, lovni vyrhovr, spesialen kol4an koito se zahva6ta za lyka i na koito se postavqt strelite. ami kato ti se skysa pero! dai lepilo dai rezervni pera za streli ima i ma6inka za lepene na perata za da moje6 da gi fiksira6 na to4nite im mesta. i ne na posledno mqsto strelba pone vednaj sedmi4no ili pove4e. no pyk udovolstvieto da otstrelq6 gligana i da go markira6 po4ti namqsto e vyrhovno. pojelavam uspeh i nasluka

Автор edin_lovec (непознат)
Публикувано02.12.05 09:55

Аз те питах за ловуването. Залепил си там перата и спусъците и после тези глигани чакаш ли ги, дебнеш ли ги, колко от тях има в района колко често ги срещаш, в България ли го правиш?

Тема Re: lovyt s lyk 6te byde razre6enнови [re: edin_lovec]  
Автор bowhunter (непознат )
Публикувано02.12.05 12:12

he! ami s lzk se lovuva 4rez pri4akvane i izdebvane, no do sega szm izdebval mnogo malko jivotni. po princip 4akam na varda, na pateka ili kogato lovuvam na 4akal ili lisica 4akam na mur6a. nali v bylgariq e zabranen lovyt s lyk zatova tuk lovuvam samo na vreden dive4. no imam nqkolko jivotni koito ne spadat kym tazi grupa. tam kydeto lovuvam nqma super mnogo praseta no se navyrtat ponqkoga. po princip ne gi strelqm poradi nezakonniqt lov no edva se sdyrjam.vob6te ne strelqm kogato jivotnoto bqga. az biq na sigurno. ako 6te i 300 kg gligan s 30 santim gligi da mi izleze ako ne mi e udoben ne bih strelql, winagi strelqm na 100%. naistina lyka ima golqma porazqva6ta sila no nedostatykyt mu e edinstveno 4e nqma 6oka na ognestrelnoto oryjie. no tova nee golqm minus. v spisanieto sym opisam vsi4ko no neznam dali vse o6te go ima po repovete. ako ti e interesno pitai 6te ti obqsnq vsi4ko. uspeh i nasluka

Автор Yank1911 (ентусиаст)
Публикувано02.12.05 13:46

Лова с лък е прдизвикателство за ловеца. Ловецът и плячката са при еднакви условия. Въпроса е кой ще надхитри кого. Камуфлаж (дрехи, лице, ръце и т.н.), премахване на всички миризми или създаване на такива привличащи плячката, пълна неподвижност преди изстрела.

Най практикувания начин на лов е на чакало и примамка. Доста разузнаване се иска, за да се види навиците и пътеките на плячката.

Това е истински лов, който е от рождение в кръвта на истинския мъж/ловец. До сега не съм виждал жени да го практикуват.

Тема Re: lovyt s lyk 6te byde razre6enнови [re: Yank1911]  
Авторbowhunter (Нерегистриран)
Публикувано02.12.05 14:08

yank1911 qvno si yapoynat i ti v tayi oblzst. iycqlo si prav samo deto sym vijdal i jeni da lovuvat no na po dreben dive4. moqta me4ta e da syborq grizzly. no e dosta skypo. ima hora koito mogat da se pohvalqt s trofei na grizzly otstrelqn s lzk. dano da mi se otwori kysmeta nqkoi den i na men. 7000$ e gore dolu cenata na takova udovolstwie. ha nasluka

Автор Steyr (The Unforgiven)
Публикувано02.12.05 17:55

Виждам че си запознат с материята, би ли ми обяснил в какви граници варира енергията на стрелата в джаули, например на 20 и на 50 метра.Незнам до какви дистанции е ефективен лъка. И ако можеш да ми кажеш какви скорости развива и какви грамажи стрели има за лов. Да добия някаква представа за какъв лов може да се използва. 10х !

Автор M 88 (има причина)
Публикувано02.12.05 21:41

Здравей bowhunter
Статията в списанието е написана доста общо без конкретни неща и явно е насочена към масовия БГ ловец който няма никакво понятие от нещата.Не се обиждай сигурно идеята ти е била такава, но мен ме интересуват някой по сериозни неща а не конкретно лова.
Въпроса ми е ако си в София възможно ли е да се видим и да поговорим? Досега съм разговарял със много хора, от федерацията, някой от клубовете и т.н. НО за голямо съжаление всички се отнесоха към мен с голяма надменност и пренебрежение.Те всички са велики и всезнаещи, а аз съм младо момче и не ги разбирам нещата.
Благодаря предварително!

Тема Тома невернинови [re: bowhunter]  
Автор Boждa (на племе телета)
Публикувано03.12.05 17:30

какъ в ти е източника че това ще стане?
защото малко ме съмнява да го разрешат....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.