|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
"Красавицата" е вече примен.....
|
|
Автор |
stier66 (gastronom) |
Публикувано | 01.12.05 06:34 |
|
Най-накрая оооооооох.......прибрах си я и вече е регистрирана по надлежния ред,Лъсната,почистена,......,но още не изпробвана.
Да хваля се колеги ,че то беше чакане по-дълго и трудно от една бременност ,та се га ще си я имам като,новородено...такаааа
Казва се" Frenchi",12/70 super luks с позлатени инкрустации и спусаци 20 годишна ,тогава когато Френчи не са биле в концерна на Берета и не са се мешили с" комшулука".Почти не е ползвана.( за което има видими белези издаващи новото оръжие).....
Странно че на зевите има маркировка 18,3 и на двете,и оръжеиника тварди че са еднакви ,а като ги самерим са шок и полу-шок.Ако няки е наясно с тази маркировка..моля.....
А за одисеята как я получих мога да напиша книга ,но сега не ми се разправя,че така съм омерзен от митничари,косаджии и от софийските даже,че още съм "газиран",.Но ако някои иака да мине по тоя път(да внесе от чужбина) ще му разкажа...
Ще кача снимка само да успея,че нещо ми е трудно.... 
| |
Тема
|
Re: "Красавицата" е вече примен.....
[re: stier66]
|
|
Автор |
nikoN () |
Публикувано | 01.12.05 10:08 |
|
честито - и да разкажеш подробно !
нали знаеш, че тук сме все любопитковци 
| |
Тема
|
[re: nikoN]
|
|
Автор |
GLOCK 17 (минаващ) |
Публикувано | 01.12.05 10:59 |
|
А честито и от мен,па метни едно фото да видем и ние тази красавица.
| |
|
и от мен :)
на моята ИЖ54Ш пише 18,5 и на двете
но си пише и 18,0 и 17,5 ... ама на друго място
може да са означили ... с друго шока и полушока ...
честито .. и да пуснеш снимка да я видим :)
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
| |
Тема
|
|
|
Автор | Santa (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.12.05 17:10 |
|
18,3 е диаметърът на дулния канал при патронника, а не диаметърът на дулния срез.
Добра слука с "Красавицата"
| |
Тема
|
[re: Santa]
|
|
Автор |
KaMeH (Ловец & Рибар) |
Публикувано | 01.12.05 18:57 |
|
Честито и от мен. Със здраве да си я ползваш !! Дай фото да сплакнем окото!! 
| |
Тема
|
[re: KaMeH]
|
|
Автор |
stier66 (gastronom) |
Публикувано | 01.12.05 21:53 |
|
Колега имаш право мислех си че 18,3 е нещо друго,а не размер на цевен диаметър..... така еднакви са само спец. пушките за бекаси,цилиндри,поради спецификата на лова......
А иначе историята е такава;Мои познат в Германия почина баща му и тои ми предложи да я взема ,че той има 7-в пирамидата си...Поинтерисувах се тук като си бях лятото ,как да я внеса;;реда е ;да доиде на митница ,кадето я задържат и после разрешение от месния КОС,и после от КОС-ДНСП София,само те дават да се освободи от митница.Така.., До тук "тя" доиде по пощата(малко нелегално ,но така препоръчеха "ФРанкония"),може и с кола ,но тр. да се има разрешително за всяка страна,а с самолет е абсурт.
После стана интересно; с 20дневно закъснение ме уведомяват пощите че е тук и то аз като се поинтерисувах(съответно 6лв.магазинаж) 1 седмица митничаря,ме мотае не знае какво да прави,какъв документ да ми напише за пред Кос.М/увремено придружаващите документи са изчезнали и те не знаят че този пакет е пушка ,при което ми го дават ,а аз се втрещявам ,и не доумявам ,че какво ще правя като изляза от митницата без да я регистрирам....
После 2 седмизи чакам за Разрешение от КОС(местния) 4 седмици от Софийския....2 дни в митницата по цял ден докато се разберат как щте се обмити,колко ДДС,никои не иска да поеми отговорност и само ме препращтат....
Понеже имамтекст с които се указва че е произведена в Европа мито отпада и така само ДДС,след като дружно от всички се чети закон и наредби за обмитяване.М/увременно се сети някои дали наистена е стара и нама ли някаква стоиност(антикварна ,колекционерска),смеха падна когато една митничарка каза че тя може да я оцени или някои колеги които са ловци,а какви профета има само в митници.....Успокояваха ме че е сложно ,понеже това е прецидент ,че времето е неподходящо при тия търкания м/у МВР и Митници,...смяххКосаджиите иззлобяха ,акто я гледали (незаконно) в митницата ,че имала надрана цев.....после се оказа че това е стара смаска,която се махна с разтворител и протриване........е сега ще трябва да я снимам,да си я лепна тук,ч то без хвалба не става....
Има още подробности ,но ставам банален...просто бих искал да знаят колеги които искат така да се сдобият с оръжие...а имаше напреди такива писания  
| |
Тема
|
|
|
Автор |
5OBMG (непознат
) |
Публикувано | 01.12.05 22:50 |
|
Ах колега отказаме тъкмо си бях харесал една за внос и аз от Германия.Два дни е гледам в Франконич вече мамицата и.На ден ходих по 3 пъти.Ама нищо де ще се почудя още малко.
Честито за новата придобивка
| |
Тема
|
[re: 5OBMG]
|
|
Автор |
stier66 (gastronom) |
Публикувано | 02.12.05 08:03 |
|
Не се отказвай;позвани на 029824727-КОС София и обесни че натеб Франкония ти я пращат,те имат това право,като копуваш от тях ново....Аз така исках но при мен е от часно лице и Франкония вече от няколко години не правят тази услуга.
В КОС ми се пънаха ,че аз като физическо лице нямам право да внеса 1бр. ,но аз не я внасях ,а ми я пратиха.
Те ще ти я пратят на твои адрес ,но тя ще стои на митницата докато си получиш разрешителните.
Но първо питай и обесни това,питай с кого говориш(те не се представят по европейски) ,апосле питат ,кой те информира ,там дежурят 3-4 майора и п.полковници от 10 ч.
Успех....
| |
Тема
|
|
|
Автор | fen (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.05 13:42 |
|
- Честито и от мен!
- Да я ползваш със здраве много години,да има слука!!!
- И да не забравиш да я прекрачат или пескочат за "кадем"както се казва или за късмет!!!
- Успех и наслука!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|