Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:55 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Бекъп на ловнови  
Автор Jose (sixshooter)
Публикувано18.11.05 16:25

Извинете за лаишкия въпрос. Новобранец съм в лова.
Въпроса ми е, носи ли някой допълнително оръжие на едър лов? Аз освен пушката и ножа, си нося и револвер .357Магнум, зареден с 158 и 180 грейнови федерали.

Със Smith&Wesson си по-убедителен...

Тема Re: Бекъп на ловнови [re: Jose]  
Автор haqsko (pro hunter)
Публикувано18.11.05 16:29

по принцип е мноо препоръ4ително!!!особено за прасешкия лов!
въпреки 4е не съм 4ул за нер утрепан с пищол,пък бил той и от тоз"нежен" калибър

Автор ACМодератор (Sixpounder)
Публикувано18.11.05 18:41

не знам само какви куршуми носиш ама за целта аз бих носил фмж

иначе... няма да те мисля, спокоен съм.

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.

АвторBAR (Нерегистриран)
Публикувано18.11.05 19:02

Spored men shansovete ti da izvadish revolvera i da streljash po ti4asto kam teb prase sled kato ne si go ubil s parvite 2 iztrela ot pushkata sa minimalni,osobeno prez zimata-debelo obleklo i revolvera e na kolana pod jaketo ili v njkoi dzob,
Ina4e mi se struva polezno da se nosi KNO za doubivane na zivotni v njakoi situacii;kogato nakolo ima hora,ku4eta ve4e rafat praseto ili praseto se e navrjalo v njakoi gastalak kadeto ne e nikak udobno da se navira 4ovek s pushka.
No tai kato tova se nalaga izklu4itelno rjadko si zadavam vaprosa- dali si zasluzava da nosja zeljazoto na vseki lov za da go polzvam vednaz na 2 god napr.?
Ako resha vse pak 4e e taka- bih nosil samo lek revolver v 357mag ili pistolet v 357sig,40S&W.
Sega az imam vapros kam teb Jose-ne sam streljal nikoga s revolver 357Mag kak e otkata pri S&W Airlite,i kolko trjabva da e dalga cevta za da se upolzotvori energiata na tozi mosten boepripas?
Kakav revolver bi prepora4al v 357 koito da e kompromis mezdu orazie za lov i za samootbrana-vsekidnevno nosene?
Bi li prpora4al i drugi marki osven S&W?

Автор stier66 (gastronom)
Публикувано18.11.05 22:49

няма лошо,може и с танкове за по-сигорно,.......ами м/у другото аз мятам добре ножове и съм много добър,може ли да си нося коланите с ножове ,така за дообиване,за боцкане на мезето на обяд и за развлечение на пусия..,мерси за с0ъветите предварително.,.,

Авторeger (Нерегистриран)
Публикувано20.11.05 01:56

Към Jose.Мислил ли си някога за полуавтоматична или помпа карабина , гладкоцевна? Ako финансовото ти състояние го позволява, тези оръжия не са за пренебрегване , а и много по-надеждни в този случай от който и да е револвер.

Тема Re: Бекъп на лов [re: Jose]  
Автор Yank1911 (ентусиаст)
Публикувано20.11.05 14:52

Избора ти добър, поради липса н .44 магнум. Аз нося дори и като съм в гората на разузнаване. Мой съсед преди 2 години отървал приятеля си от лапите на черна мечка.

Не става въпрос да доубиеш прасето, въпреки че .357 магнум револвер с 6-8 инчова цев ще го свърши отр 20 метра. Става въпрос за защита при нужда. Много от водачите в Аляска носят .45 калибър 1911 пистолети, за последна защита срещу гризли-те.

Кобурите обикновено са през рамо и оръжието е на гърдите.

И последно, какво би направил ако пушката ти излезе от строя?

В крайна сметка хубаво е да имаш BACK-UP.

Тема Re: Бекъп на ловнови [re: Yank1911]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано20.11.05 15:07

Да но ние не сма на Аляска и не е нужно(според мен) така да се презастраховаш,по същата логика и в града да носим за всеки случай.Имам в предвид,като казвам,че съм против,че това е нашето хоби,развлечение и отмора и не е нужно да се въоражим като командоси,защото знаете ,като се позаседи нашнак на огъня и като понапредне с ботилката,какво му се приисква.......иначе лошо няма и не отричам ползата от презапасяване,но все пак живеем и ловуваме в Бг.

Тема Re: Бекъп на ловнови [re: Yank1911]  
АвторBAR (Нерегистриран)
Публикувано20.11.05 15:57

V Aljaska sam ubeden 4e ste se 4ustvam mnogo po-komfortno s edin revolver pod mishnica,no v Bg mi hrumvat samo izbroenite po-gore slu4ai za upotreba.
Naskoro bjah na lov na me4ka i los v Laplandia profesionalnia lovec koito me pokani mi prepora4a da si ostava poluavtomati4nata karabina v BG i mi vra4i edin drilling-edna ot pri4inite imash 3 nezavisimi rdna ot druga cevi i mehanizmi-zase4ka- nevazmozno.

Тема Re: Бекъп на ловнови [re: BAR]  
Автор haqsko (pro hunter)
Публикувано20.11.05 18:04

за засе4ки и задръжки при полуавтомати4ните гладкоцевни пушки,основният виновник е ловеца!!!
когато познаваш перфектно оръжието си засе4ка е невъзможна в 99%!!
... от друга страна 4ифтето,дрилинга и тека,наистина са безотказни,но вси4ко е въпрос на ли4ен избор и най-ве4е ли4ен опит

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.