Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:28 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Ловно облекло?нови  
АвторHan Solo (Нерегистриран)
Публикувано03.10.05 18:05

Здравейте на всички!
Започвам с вчерашния дъжд,който успя да ми развали,малко удоволствието от лова!Първо гаден и шумящ дъждобран,второ панталоните ми и съответно краката ми пак бяха подгизнали и трето произтичащите от това ми състояние звуци като:шумене,подсмърчане,джвакане и др.,накараха едно прасе със спринт да изчезне в момента в който се размърдах да вдигна пушката.
Днес ходих до магазина на "Аполо" за дрехи и обувки,обаче цената малко ме отрезви.Комплекта "Гор-Текс",струваше 850лв.Бих си позволил тези дрехи,обаче не съм чувал никакви отзиви за тях.Наистина ли спират 100% вятър и вода,до каква степен издържат на драки и храсти(щото съм млад ловец и ме слагат гонач в повечето случай),топлят ли,и куп други въпроси на които може да отговори само "препатил".
Та молбата ми е ако има някои,който използва такива,или подобни дрехи да драсне някой ред!

Тема Re: Ловно облекло?нови [re: Han Solo]  
Авторbojo (Нерегистриран)
Публикувано04.10.05 04:53

Аполо са безбожни скъпари, но спокойно, има и други.
Истинските мембраните обаче действат.

Трябва ти яке, панталон и гамаши. Според мен якетата от типа 2 в 1 не са практични, предпочитам зимно яке + полар.
Гамашите са много важни, защото те предпазват от влага краката по време
на дъжд или влажна растителност.
Преди имах Медичи и излезаха долно менте.
От две години съм със белгийски BALENO и съм много доволен - общо пълния комплект ми е под 500 лв., дрехите са много леки, топли и наистина не пропускат влага и не изпотяват.

Наскоро научих, че тия белгийци правили дрехите на US тюлените.

Майстори!

Автор Tzezar (непознат )
Публикувано04.10.05 14:04

Колега остви ги тези наши търговци.850 лв е пълна лудост.Ако имаш средни финансови възможности, извади си една кредитна VISA карта и разгледай сайта ,който ти изпращам.Пък ако решиш може и да почерпиш.

Автор nikoN ()
Публикувано04.10.05 14:53

Здрасти,

Аз имам от миналата година комплект ловни дрехи от Аполо. Не можах да ги пробвам на дъжд, защото миналия сезон не уцелих нито един дъждовен ден.
Мойте са от дебелите зимни - почнах да ги нося след 1 ноември.
Тихи са - не шумят и пазят добре от вятър. И аз се завирам по шубраци и за сега държат на скъсване. Наистина са по-скъпи отколкото трябва, но така е в БГ. Мисля поне, че ползват оргинална мембрана Гор Текс - защото има и много ментета от сорта на А-текс и други такива, които откровено си лъжат че ползват мембрана.
Ако можеш най-добре си купи дрехи от чужбина, но по интернет не ми се вижда удачно, защото все пак трябва да премериш и да пробваш дали ти е удобно.

Горещо ви препоръчвам да си купите термо бельо, аз го взех също от магазина на Аполо - там беше доста по-евтино от ВИП-а - някаква италионска марка беше ако не се лъжа. Много е тънко и леко - топли екстра и най-важното държи ти тялото сухо - като се изпотиш при ходене и застанеш на пусия не ти замръзва гърба.

Тема Re: Ловно облекло?нови [re: nikoN]  
Автор NewHunter (NEW)
Публикувано04.10.05 20:47

Мен също ме интересува проблема ловно облекло колегата ,който предлага
сайта на "Cabela's" би ли могъл да обясни как точно става доставката и какво още се плаща при получаването т.е. разходите за доставка колко са защото един познат ми каза,че те са значителни т.е. 200-300 лв и то минимум.Така ли е???Които е поръчвал и получил дрехи от там-моля да сподели колко още се е оръсил за тях плаща ли се мито или друг подобен акциз (ДДС)

Тема Re: Ловно облекло?нови [re: NewHunter]  
АвторEXPRESS (Нерегистриран)
Публикувано04.10.05 21:49

Нов ловецо,

Доставката наистина е скъпа. Но да започнем отначало;
1. Няма наложен платеж, както го обясняваш. Трябва да имаш призната от американска банка кредитна карта (VISA, MASTERCARD, AM EXPRESS).
2. По принцип мин. транспорт е 75 дол., но винаги е поне 100, т.е. ок.170-200лв.
3. После има митническо обслужване тук, декларации, такси, мито, ДДС и т.н. + ок. 30-40%.

Има някои стоки, които си заслужават, но дрехите рядко са м/у тях.

Колегата BOJO е прав, BALENO е отличен избор, те са най-големия производител на тъкани за специални облекла и съотев. облекла.

Тези образи от Дайкан ще поучават тази седмица стока. Разгледай ги.
Като ниво, цена, особенно като тъкани и функции са доста над другото на пазара. Аз имам от кораба служебни Балено за работа на открито в океана вече 13 години и са супер.

Дерзай новобранецо и се прибирай от лов жив и здрав!

Тема Re: Ловно облекло?нови [re: EXPRESS]  
Автор simeon1962 (охотник)
Публикувано05.10.05 13:12

цената за доставка от Кабелас е 20 % от стойността на стоката, но не по малко от 15$.
Това е сигурно...получил съм поне 20 пъти доставки от тях...

Има много неща които си заслужават..включително дрехи и обувки ако ги вземеш на промоция идват по-добре от търгашите дето продават псевдо облекло, на европейски цени.

Редактирано от simeon1962 на 05.10.05 13:14.

Тема Re: Ловно облекло?нови [re: simeon1962]  
Автор ACМодератор (Sixpounder)
Публикувано05.10.05 18:44

аз така и не разбрах що сте хвърлили око на кабелас и само тях дъвчите
basspro.com
sportsmansguide.com
ebay.com

са все варианти. кабелас не са най-ефтините...

П.С. има и други ама сега тия ми дойдоха на акъл

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.

Тема Re: Ловно облекло?нови [re: AC]  
Автор simeon1962 (охотник)
Публикувано06.10.05 12:02

Щото от Кабелас излиза по-ефтино..за това...
Иначе ку иска моеш си купи гащи и от тук
само за 523 лв.

Тема Re: Ловно облекло?нови [re: simeon1962]  
АвторEXPRESS (Нерегистриран)
Публикувано06.10.05 23:15

Симеончо,
Пак се изказваш неподготвен.
Защо лъжеш?
Стоките от cabelas в Ямбол по Диана Експрес ли ги получаваш, бе, или с автобуса от Стралджа?
Тези 15% транспортни разходи или 15 дол. мин. са за сухоземна доставка над 3 дни US and CANADA ONLY!!!
За въздушна доставка International транспортните разходи са 40% или мин. 35 дол.
Моите вносове са ми стрували ми. 80 дол. транспорт.
Защо лъжеш хората в нет-а, бе цървул? Двайсет пъти си внасял, а? Внасял си от леща от Сливен.
Язък дето си ми земляк.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.