Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:15 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Тема Рецепта  
Автор big_hunter (непознат )
Публикувано13.11.05 19:23



Колеги моля ви дайте ми интересна рецепта за приготвяне на месо от сърна.Благодаря предварително.



Тема Re: Рецептанови [re: big_hunter]  
Автор Ezekiel (25:17)
Публикувано14.11.05 08:51



Абе кой бракониер бие сърни, а?

But I'm tryin'. I'm tryin' real hard to be a shepherd.


Тема Re: Рецептанови [re: big_hunter]  
Автор nikoN ()
Публикувано14.11.05 22:20








Тема Re: Рецептанови [re: nikoN]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано15.11.05 04:45



Бе що ги трепете тези козички?Не останаха,то и без това ги морят чакали и вълци.....
Моят съвет е ;не киснете в маринати ,ако не е нужно.само вода да се обезкарви,не ползваите много подправки със силен вкус(особено чесън)така се губи спец.дивечов аромат,ако не ви харесва мелете на каима и месете с друго месо.
Хубаво е да се подаржи във фризер.Ако се вакумира месото може да стои 2-3седмици в хладилник-така се отпуска и се приготвя по-лесно,До 1 седмица може да стои във вино месото нарязано за кебап или печене......
От сърна и еленско стават чудесни" медалъони",но трябва да се знае от коя част дасе реже и как.Приготвят се бързо (3-5мин.)и са много крехки.Поднасят се с тъмен дивечов шери-сос и гъбено рагу.
По-о лесно е печеното.Почистеното месо барязано на едри парчета се изпаржва(глазира) от всички страни.Може вжв фурна в тавата в която ще се пече с предварително загрятя до пушек мазнина.След което се полива с вода,размито сладко от боровинки с вино,сол чер пипер и зърна хвоина сухи счукани.така печете 2 часа като се долива и облива периодично.После мятатае ароматен зеленчук и допичате още час.Пднася се с гарнитура която ви харесва полято със соса от печено и ароматния зеленчук,но задалж ително с гъбено рагу(5-6)вида гъби,запържени с лук и задушени със сметана)......
За дивечовия гулаш ще пиша друг път ако някои се интерисува.....да ви е сладко ,наздраве....



Тема Re: Рецептанови [re: big_hunter]  
Автор big_hunter (непознат )
Публикувано16.11.05 14:53



Рецептата не е за мен а иначе с чакалите нямаме проблеми,дето се казва изтребваме ги до крак.Миналия сезон имаме 43 чакала и 27 лисици.В събота пак направихме 2 гонки но ударихме само 2 чакала и 1 лисица.Чакаме снега,тогава става истинския хищнически лов.Благодаря ви за рецептите колеги и . . . интересувам се и от дивечовия гулаш




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.