Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:46 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Продавам еленови рога !нови  
АвторGGG (Нерегистриран)
Публикувано07.11.05 22:24

Можете ли честно да ми кажете, колко биха стрували за българи и колко за чужденци еленови рога, двойни със 7 разклонения и част от главата? И как да намеря също така човек, който да ги купи, къде трябва да търся?

Тема Re: Продавам еленови рога !нови [re: GGG]  
Авторfen (Нерегистриран)
Публикувано07.11.05 22:43

- Честно мога да ти кажа, ако дадеш повече инфо по какъв начин са придобити и не са маркирани т. е. нямат сертификат - ще ти струва БИЛЕТА, един солиден акт и малко затвор!!!

Тема Re: Продавам еленови рога ! [re: fen]  
АвторGGG (Нерегистриран)
Публикувано07.11.05 23:03

Айде сега, почнахме със заплахите вече.
Рогата са намерени от мой дядо в гората от умрял елен (от естествена смърт), той никога не е бил ловец, но беше билкар и гъбар и много е ходил из горите. Това е било преди много години. Рогата останаха в наследство. Незнам дали има печати и сертификати, не съм чувал такова нещо. Има толкова трофеи закачени по заведения и механи, нека първо затворите и заплахите почнат от там, не от обикновените хора, които никога не са били бракониери или нещо подобно.

Тема Re: Продавам еленови рога !нови [re: GGG]  
Авторfen (Нерегистриран)
Публикувано08.11.05 00:31

- Виж Пиятелю, Бат'ти fen не е плашило и не съм измислил аз Закона, за да плаша който и да е било с глупости! Истината е, че такъв е Закона, а там пише: - "Намереното се предава в близкото горско стопанство или Районно МВР, където се прави протокол"... В Наказаелните разпоредби точно и ясно пише какви са санкциите... За другите не им бери кахъра, а пази себе си!
- Лошото е,че Закона е писан за обикновените хора....

Тема Re: Продавам еленови рога !нови [re: fen]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано08.11.05 08:09

Фен е прав и то мнооого.Цена реална не можеш да им вземеш.Като не са маркирани и заведени.Чужденец не може да ги изнесе легално от Бг.,а ако не е легално не може да ги регистрира в страната си.
В Германия правилата за трофеите са много стриктни.И има защо.....
Ако искаш да вземеш нещо от тях тарси тук някои колекционер,а и тои няма да ти даде реална цена.
и няма значение кой ги е намерил и как,претижаваш ги незаконно.

Тема Re: Продавам еленови рога !нови [re: stier66]  
Автор spasss ()
Публикувано08.11.05 09:45

Наистина си прав. Не знам какво точно е наложило да се напише законът по този начин, т.е. да се предават падналите рога. Факт е обаче че глобата е от 50 до 100 лева ако не се предадат или маркират. Колко струва обаче маркировката? Имате ли някаква идея. Вече три седмици подред намирам из гората по само по един рог. Двата в много лошо състояние, изгнили, изгризани от лисици или чакали, сигурно са стояли там поне 10 години. Единият обаче е доста запазен, с около 5-6 шипа, красив, с перли и е сигурно от не повече от година. Само на едно място е наранен, но не фатално. Аз не съм кой знае какъв колекционер, но въпреки това ми харесва да си го закача до камината, нищо че е един. Колко ще ми струва регистрацията му.

Тема Re: Продавам еленови рога !нови [re: spasss]  
Автор nikoN ()
Публикувано08.11.05 10:38

Паднали рога не са трофей ! Трябва да са на черепа на животното !

По принцип ловец не би си купил чужд трофей ! Ценността на трофея е за ловеца, който го е придобил, защото за него той е свързан с конкретно преживяване и спомени !

Някой кръчмар може да ги вземе за украса, но цената ще е никаква !

Тема Re: Продавам еленови рога !нови [re: nikoN]  
Автор Boждa (на племе)
Публикувано08.11.05 10:51

съгласен съм.....това не е трофей и цената ще е ниска.

Тема Re: Продавам еленови рога !нови [re: Boждa]  
АвторZak (Нерегистриран)
Публикувано08.11.05 15:24

Слушай колегите .Цената на този трофей в твоя случай ще е на договаряне с някой кръчмар който няма да ти плати много.Ако не си закъсал за пари си ги дръж за украса и тва е .А ако искаш някой да ти даде смешни пари за тях намери някой кръчмар и му ги продай.Преди 1 год. мой приятелпеше придобил един много ама много голям трофей (11кг. но беше влезнал на едно място да бракониерства с какъв акъл още му се чудя) и той искаше да ги продава за да си вземе карабина та да може да стреля от по далеко.Намери се един мераклия и му беше казал че ще му даде 700лв. за трофея. Представи си за твоя трофей колко пари ще ти даде някой кръчмар.
Ноти си знаеш най добре дали да ги продаваш или не.

Успех все пак

Тема Re: Продавам еленови рога !нови [re: Zak]  
Автор ico_hmh (непознат )
Публикувано08.11.05 22:02

Това не е трофеи за6тото трови се нари4е не6то което показва 4е животното е било убито например глиги от глидан. да продаде6 тези рога не вазмойно за6то има срок в който трябва да се регистрират. Ако ме ме лаже паметта глобата бе6е до 10000лв и до 5 години затвор но не сам мн сигурен

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.