Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:16 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема По колко взимате от гости при излета?нови  
Автор Ezekiel (25-17)
Публикувано17.10.05 00:00

Този сезон започна особено добре!
Мръвкарите в дружинката пробутаха решение от злоба - по 10 лв от гостенин на излет!

Не с мисъл да се попълни касичката та да се купи сол&царевица, а сакън да не дойдат да им вземат "мръвите"! По мое мнение 10 лв/излет за гостенин е просто такса за отказване! Като се има предвид и че трябва да почерпи 20 човека след лова в хижата!

По колко се взима при Вас, пишете, че да имам аргументи като се разрева!!!

And Mr. .45 here, he's the shepherd protecting my righteous ass in the valley of darkness.

Редактирано от Ezekiel на 17.10.05 00:02.

Тема Re: По колко взимате от гости при излета?нови [re: Ezekiel]  
АвторZak (Нерегистриран)
Публикувано17.10.05 00:13

При нас от гостенин не се вземат пари поради простата причина че при нас няма мръвкари и няма да има .Тва е едно от основните правила в наща група. Ловът е ХОБИ,УДОВОЛСТВИЕ,ОТМОРА СРЕД ПРИРОДАТА И НАСЛАДА НА НЕЯ а НЕ Е НАЧИН ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА СЕМЕЙСТВО. Такива хора като МРЪВКАРИТЕ нямат място в ловните дружинки.Дръжте ги настрана.Иначе преди 2 години ударих едно прасе 180кг (но беше с малки бивни за съжаление) и ние бяхме 9 човека най- накрая двама се скараха кой да вземе краката на прасето.Или някои да ме пита на следващия лов колко ми е тежал дела от еди кое си прасе.Та си правете извода за такива хора.

Наслука

Тема Re: По колко взимате от гости при излета?нови [re: Zak]  
Автор Ezekiel (25-17)
Публикувано17.10.05 00:50

Е, няма какви изводи да си правим!

Тези хора са ясни и без изводи - на челата им пише "ограничен селски тип с мисъл за търбуха си" - не убил последните 5 години животно, щото той не ходи затова в гората, той ходи щото е торбалан!

При нас има един дето при оправяне на прасе се беше залисал и изпусна червата с търбуха да ги хвърлим на кучетата! Като се осети кучетата ги бяха поразмъкнали и по-едрите бяха отхапали по парче и го влачеха по храстите, та този "ловджия" с цената на охапвания им издърпа черволяците от зъбите и ги натъпка в раницата....

А ти си противоречиш уж няма мръвкари, пък се скарали за краката на прасето!

Как да ги държим на страна като са повечето!

And Mr. .45 here, he's the shepherd protecting my righteous ass in the valley of darkness.

Авторdel_sola (Нерегистриран)
Публикувано17.10.05 03:57

sorry che e malko off topic, ama az ziveia v US i niamam bulgarski loven bilet,
ta moga li legalno da otida na lov? i ima li znachenie kade?

shtoto sum chel v internet che tocho za takiva koito hodiat "na gosti" na drugi drujinki niama problem, prosto se plashta taksa ama znam li.

Тема Re: По колко взимате от гости при излета?нови [re: del_sola]  
Автор stier66 (gstronom)
Публикувано17.10.05 08:33

При нас също е 10 лв.Но често за редовни гости не се взема ,само почерпка,което мен ме дразни има някои които само това чакат,понеже пият от сутринта ежедневно.По изгодное да си член на някоя дружинка.
А мръвкари има навсякаде и те са си такива,че си приличат,..,/., не са убили животно от мн.години,а се хвалят с времето когато на всеки изглед е излизало стадо с прасета и като гръмниш на хаус поне едно пада.,../абе като в кочина....А без билет от Бг.може да се ловува само в ловните стопанства,след като си платиш за отстрел на дивеч които си заевил...//.,По евтино ще е ако се изкара курса и получиш билет.

Тема Re: По колко взимате от гости при излета?нови [re: stier66]  
Автор ico_hmh (непознат )
Публикувано17.10.05 09:51

при наац ца6то е 10лв. Аяма по4ерпка а при нас паарите отиват за фураж и сол.
А за колегата дето е живял в 6татите
зависи колко години е живял там ако са пове4е от 3 е загубил право ва лов
ако са по малко може да ловува, но при условие 4е е зажерил билета си за тази година

Тема Re: По колко взимате от гости при излета?нови [re: ico_hmh]  
АвторZak (Нерегистриран)
Публикувано17.10.05 10:26

Ezekiel не си противореча прочети по внимателно там съм писъл че това беше преди 2 години и това беше последната такава проява от страна на мръвкарите и те просто не ловуват вече с нас.
Тези хора трябва да са далече от ловните дружинки . Това от мен

Наслука

Тема Re: По колко взимате от гости при излета?нови [re: Zak]  
Автор chun.chan (точен)
Публикувано17.10.05 15:39

При нас е 10 лв. Бележките се плащат предварително, в началото на сезона. От всеки ловец от групата по 55 лв. Няма аз не идвам редовно, ще идвам само един месец и т.н. Групата ни е 27 ловци от тя 5 не идват нито веднъж на лов. Останалите плащаме предварително. Който не плати го таксуваме като гост. 5 души гости плащат като нас по 55 лв независимо колко пъти идват на лов. Гости при нас ловуват само ако предварително се е обадил някой от нас че ще ги води. Групата ни е постоянно пълна и няма винаги място за гости, но му намираме цаката. Иначе мисля че 10 лв. не са много, който кани гост той му и плаща- така е при нас. Освен това всеки от участниците в лова дава по един лев за транспорт с УАЗ-ката, независимо дали е със собствен тратспорт или някой друг го вози. Това е така защото с нея се возят кучетата, кара се убития дивеч и т.н. С парите от гости се купуват ваксини и препарати за кучетата, евентуални ремонти на УАЗ, и задължително за ловната вечеринка за закриване на сезона. Мръвкари не се допускат главата се яде от нас заедно. Дроб и т.н. врат се ядат веднага. каквото остане се дели. Никога не караме гостите да черпят, но пък те си знаят. Затова и гостите ни са все едни и същи, е има и нови.

Тема Няма лошо в подобни таксинови [re: Ezekiel]  
Автор Set (cat /dev/null >)
Публикувано17.10.05 16:41

Аз примерно с радост ще дам 10 лв.

Само е важното председателя да ги оползотворява правилно.

Особено за подхранка през зимата.

Тук е момента да БЛАГОДАРЯ на Хаяско за чудесния лов, на който ме покани тази неделя.

Яребиците и пъдпъдъците са в камерата за новогодишната софра

Братчед, пак ще дойда !!!

Тоя път и за глигани....

Memento mori.

Автор radiberger (непознат)
Публикувано18.10.05 08:48

При нас имаш право да поканиш гост само два пъти и пари за цялата бележка

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.