|
Тема
|
Мнения за експреси
|
|
Автор | Лъв (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.05 12:27 |
|
Здравейте колеги .....
Можите ли да ми препоръчате ЕКСПРЕСИ за лов на прасета(марка,калибър,цена)защото от всичко което изчетох в нашия форум стигам да извода че експресите са по удобни за гонка на прасета.Казвам веднага защо...
Изводите ги правя от това което вие сте писали в форума.
1.Автоматичното оръжие може да засече
2.С болтов затвор губиш време за презаревдане от там губиш и целта
Та поради тези причини съм се спрял на ЕКСПРЕС.Очаквам вашите мнения и препоръки за което предварително ви благодаря.
Успех и Наслука
| |
Тема
|
Re: Мнения за експреси
[re: Лъв]
|
|
Автор | MAPИH (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.05 17:17 |
|
Този пич бай хуй е напълно прав и за прехвалените Хеклер, и за полу
автоматите въобще, и за тези гъзари от ВИП.
Ненапразно полуавтоматите са забранени на най-опасния лов (африканския) и професионалните ловци от Сибир до Намибия като преследват ранено сериозно животно оставят болтовите и взмат само екскреси.
Миналото лято си избирах експрес и сега двама приятели взеха подборен и им помагах за същото.
Качествени експреси на практика предлагат само ВИП и ДАЙКАН.
При ВИП са немски и два - три пъти по-скъпи, при ДАЙКАН -френски.
Аз си купих от ДАЙКАН ВЕРНЕ КАРО(Сен Етиен) кал. 8х57 (3880лв.) с втори цеви 68 см. със сменяеми шокове. Всичко в куфар с двете цеви и шокове сега е някаква промоция 4880 лв.
Много луксозен вариант с позлата е 4700лв. Всичко е с 5 год.гаранция.
Моя съвет е европейски ловни калибри - 8х57, 9,3х74.
http://www.verney-carron.com/pages-us2/iii_index-us.htm

| |
Тема
|
[re: MAPИH]
|
|
Автор |
Yank1911 (ентусиаст) |
Публикувано | 16.10.05 20:04 |
|
Кои оръжия се наричат експреси?
| |
|
Експреси са едни от най-скъпите оръжия,особено супер калибрите за слонове и тези произведения за колекционери.
Двуцевки само че нарезни,4упещи се за да се зареди.Наистена са наи сигорни и безпогрешни,но не съм убеден,че това е оръжието за нашия лов на прасе.
поради ред всеизвесни причини,вапреки ,че тази за цената явно има компромисни варианти. Но историята на експресите е от далечните времена на мисионери в Африка ,Азия и Америка популяризирали това оражие и дасюли не и една ловна история (описана или не )на света....
| |
Тема
|
[re: stier66]
|
|
Автор | Yank1911 (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.05 22:26 |
|
Ясно!
Не знаех, че така се наричат.
| |
|
Имам итересни материали за Експресите"а също и снимки от каталога на "франкония"(една от наъ-големите фирми за оражие в Европа) с цени на колекционерски пушки над 100 000евро.Също статии за" Нитро-Експресите"ползвани в лова на слонове...но нямам скенер да ти ги пратя,но 6те измисля нещо...
| |
Тема
|
[re: stier66]
|
|
Автор | Лъв (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.10.05 11:15 |
|
Не се притеснявай колега имам го каталога на франкония и съм ги чел вече статиите.Аз просто исках хора с опит да ме посъветват къде мога да сгреша,предимства и недостатъци на различни фирми и модели,калибър. Но явно у нас не се ходи много с такъв тип оръжие.
Благодаря ви много и Наслука
| |
Тема
|
[re: Лъв]
|
|
Автор |
gligan81 (непознат
) |
Публикувано | 17.10.05 20:05 |
|
Колега мисля че при нас няма кой да ти даде свястен отговор в смисъл човек които е ползва/л експрес поради факте че в БГ не са разпространени.Та разпитай и намери някой който има експрес та да пробваш и ако ти хареса тогава решавай.
Успех при избора
| |
|
|
|
|