|
Тема
|
разлика между руските и турски ловни автомати
|
|
| Автор | tiger (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.02.05 14:20 |
|
|
Решил съм да си закупя ловен автомат, но ми се струва твърде безсмилено да се дават пари като за Берета и други такива скъпи пушки. Затова съм се насочил към Руските Байкал MP-153 или някой турски производител.
Незнам обаче кое е по-добро.
Някой има ли опит с тези ловни автомати.
|
|
|
Тема
|
Re: разлика между руските и турски ловни автомати
[re: tiger]
|
|
| Автор | змeй (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.02.05 15:17 |
|
|
Предполагам, че всеки ще си хвали своето...
Аз съм с турски автомат - Ескорт на Хатсан армс. Доволен съм. Струва 390,- лв. Като му сложиш удължителя събира 8 патрона, иначе 5. Има и приставка, която като я сложиш го прави6 само с два патрона и един в цевта... това е заради изискванията на ЕС.
Само имай предвид, че ако ще ходиш на едър лов е добре да използваш патрони магнум, защото презареждането става с част от газовете...
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 04.02.05 15:41 |
|
|
А някой да има мнение за Stoeger
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
gorskiq (ловец и рибар) |
| Публикувано | 04.02.05 16:04 |
|
|
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=12&Board=lov&Number=1942628437&page=1&view=collapsed&sb=5&part=
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=12&Board=lov&Number=1942471947&page=1&view=collapsed&sb=5&part=
тези теми ще са ти от полза
   Редактирано от gorskiq на 04.02.05 16:09.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
stier (ostrez69) |
| Публикувано | 04.02.05 19:29 |
|
|
Разбира се че всеки ще си хвали своето,но моят съвет е ;ако можеш да си позволиш си купи "Браунинг" фузион или "Берета",все пак се копува веднъж мисля че няма да збъркаш ,ако все пак държиш на избора ,мисле че предпочети МП-То.Аз съм с такъв и съм доволен.за всеки лов и зел.
На дтора сртаница има тема за Мп 153,поразгледай мненията на колегите ,може да ти помогнат,а също порови в този сайт имаше доста подробно описание защо Руснаците са направилиМП-то. www.oxota.remesla.ru
Успех

|
|
|
Тема
|
[re: змeй]
|
|
| Автор | тpaпep (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.02.05 08:50 |
|
|
Аз имам МП и съм много доволен, но държа да отбележа,
че презареждането става след напускането на съчмения сноп
или куршума от цевта.
Така, че газовете които се отделят за презареждане не влиаят на
боя на съчмите.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ДoнKиkoт (Не Кихот :-)) |
| Публикувано | 05.02.05 10:47 |
|
|
Точно така!
Всеки хвали своето! Турските оръжия не са това, което са били.
Стожерът е прекрасно оръжие. Ергономично, точно, безотказно (че и евтино - колкото една руска надцевка).
Най много ми хареса принципът на действие на автоматиката му - не с част от газовете а с част от енергията на отката. Т.е. няма дупчица която да се запуши от замърсявания, няма разни газове и огньове да ми излизат от ложата и пр.
Щом тоя принцип на действие е патентован от Бенели и само с него работят (а техните ловни автомати според мен държат палмата на първенството в тоя жанр оръжия ), а Стожер е оторизиран от Бенели да използва тоя патент, значи не са случаен производител.
Този принцип на презареждане се слави като най-бързия (прочутия Том Нап изстрелва с Бенели 5 патрона за 1 секунда)
Особено добра атестация според мен е, че се продава в Щатите. Ония хора там имат много повече практика с оръжията от нас и щом те го хвалят...
това е форумът
а това - главната страничка
|
|
|
Тема
|
[re: ДoнKиkoт]
|
|
| Автор |
stier (ostrez69) |
| Публикувано | 05.02.05 11:13 |
|
|
МП-то също се продава в щатите ,направено е точно за тоси пзар,като изискването на хамериканеза е било,да е спер-Магнум"12/89.Правят го само за 1,5година от конструирането до производство.А за класата на Бенели спор няма.
|
|
|
Тема
|
Ашколсун комшулар !!-Грубой,но здровой !!!
[re: stier]
|
|
| Автор | Garo_dai (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.02.05 14:42 |
|
|
Кико и ти си прав,и руските фенове.За ХУГЛУ и ЙЪЛДЪЗ съм чувал че са добри.За СТОЖЕРА ти вярвам също.Но също така съм виждал с очите си турски полуавтомат чиито клин на затвора се бе счупил на 2. Затвора излитайки надолу бе раздобил на парчета цялата основа на спусковия механизъм. Основата на сп.механизъм беше от някаква пластмаса-пълна измишльотина .Собственика на споменатата пушка бе извадил късмет,пръстите си му бяха на ръката.Каза ми че когато я е купил от Турция от магазина му харизали и 200 патрона,ей тъй за хаир АШКОЛСУН КОМШИ,МАШШАЛЛААА!!! За съжаление не и помня марката,но имаше някаква златна линия по цевната кутия.Мога да попитам.За МР вече говорихме така че няма нужда да се повтаряме  
|
|
|
|
|
Не вярвам да е било Стожер!
Стожер здоровый и при тем не грубой!
Е, ако имах стинки за Бенели нямаше да хваля толкоз Стожера, ама какво да се прави... Да живей Стожер - народното Бенели!!! 
|
|
|
Тема
|
Re: Аааа
|
|
| Публикувано | 07.02.05 09:19 |
|
|
Благодаря за вашите мнения и препоръки
Вчера говорих с мой познат който има Stoeger и той ми каза , че има проблем при зареждането , ако използва 32 г патрони
Не ми спомена марката на патроните
|
|
|
|
|
Той се е нещо объркал!   
Проблеми има, когато е съвсем неразработен с 28 грамови, а понякога и с 30, но това само в началото, когато пружината е чисто нова.
И в най-големия заешки студ, моят си презареждаше безотказно 32 грамовите Миражчета.
|
|
|
Тема
|
Re:Такааааа....
|
|
| Автор | ropckия (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.02.05 12:45 |
|
|
Вчера(06.02.05г.) около 10.00ч. сутринта,петима ловци ловувахме
бекаси около устието на р.Огоста.Мястото изобилства от тези пернати
и ни е за утеха,защото не разрешиха патиците.
Нито един автомат,не успя да презареди автоматично при температура
-20 градуса.Само татковата ИЖ-27М бълваше огън и жупел а след всеки изстрел,във въздуха се разнасяше миризма на опърлено кече.....
Старото си е старо.....От 9-години насам за пернати използувам
МОЗБЕРГ-G 500 (5+1) но баща ми до момента не е пожелал и един изстрел
да направи с него...
|
|
|
Тема
|
Re:za bekasite...
[re: ropckия]
|
|
| Автор |
stier (ostrez69) |
| Публикувано | 07.02.05 14:09 |
|
|
Привет,
Знам че бекасите имат мн.вкусно месо,но досега не съм ловувал,понашия край ги няма ,като и яребиците.
Кажи ,моля къде ги търсиш,само край водоеми ли,кучета ползвте ли и въобще нещо по-вече за този лов.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 07.02.05 14:15 |
|
|
В интерес на истината използвам Buchak и съм много доволен от него.
Но физически започна да остарява , все пак е от 61г, трябва да стреляш с под калибрено бренеке или 13-0 защото и двете цеви са пълен шок, което от своя страна води до това ,че трябва много точно да се целиш. От друга страна тази пушка дава възможност за точна стрелба на пределното за гладкоцевните 50-60 м.
А бе с други думи съм решил да си поднова оръжието и ми се ще да е със самозареждащо
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | kaмeн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.02.05 21:22 |
|
|
Подкрепям колегите за МП много сигурно оръжие предвидено е за работа в тежки условия с възможност за стрелба със стоманени съчми. Имам го три години и не ме е изложил до сега . Става за всички видове лов и не подбира патроните по марки и грамаж. Не ти препоръчвам турските защото са капризни и дават дефекти чупят игли засичат, или отказват точно когато ти потрябват свидетел съм на доста случаи на мои колеги. Вземи си го с дървен приклад !!!   
|
|
|
Тема
|
Re:za stier.....
|
|
| Публикувано | 08.02.05 08:44 |
|
|
Здравей приятелю!
Ловното ни поле се пресича от три реки:Дунав,Огоста и Скът,както
и от много хектари блата и ниски гори. С една дума-влажен терен.
Бекасите много обичат влажните почви и крайбрежните ивици.
Забелязваме ги още в началото на патичарския сезон.Не ловуваме масово
тези птици.На пръсти се броим ловците взимащи бележки за тях.
Ако денят е прекрасен и си настроен за много бърза стрелба,за
отрицателно време оставаш без патрони.....
Използувам любимия си дратхаард и патрони 7-номер.
Иначе емоционален лов-за добри ловци......и куичета.

|
|
|
Тема
|
Re:za stier.....
|
|
| Автор |
stier (ostrez69) |
| Публикувано | 08.02.05 20:20 |
|
|
Надявам се да намеря място в нашия регион,кадето може да се ловува на бекасини или бекаси,струва ми се много интересно.
А на последния лов на патици беше много студено и ветровито+снеговлеж,но мп-то не отказа и не ме изложи. 
|
|
|
|
|
Абе моят ще презареди, за другите не знам 
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 09.02.05 23:23 |
|
|
...Страхотен лов е,трябва ти добро куче и търпение-щото може и да не вдигнеш нищо,дори местността да е идеална за бекас шанс е да попаднеш на пасаж. Задължително трябва да проверяваш места където се изхвърля тор-овощни градини или нещо от сорта.По късичка пушка,като се навреш с някоя дълга цев в драките,не можеш се обърна Познавам човек,който си скъси цевите на ЧЗ то с 10см. само за да е по бърз в гъстото  Абе маняшка работа 
|
|
|
Тема
|
Mosberg etc.
|
|
| Автор | Yank1911 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.02.05 07:56 |
|
|
Тук някой го спомена - помпа. Това е най сигурния начин - като ти трябва изстрел - имаш го. Презареждането е почти толкова бързо както и автоматите. Или двуцевка. И там няма отказване. При студено автоматите наистина са малко "лениви". Имам опит с 3 Берети до сега. И искат наистина чистене до съвършенство.
От друга страна стрелях няколко години с Ремингтон 11-87. Е това е наистина безотkазен автомат. Има разни сегменти и гумени уплътнители. Продължаваше да презарежда със скъсана гума и счупен сегмент и колкото по мръсна толкова по добре. Невероятно. Толкова е очукана, че ме е срам да я показвам. Но сам в гората е истински приятел. Дори и купих и една нарязана цев с оптика за сабот патрони.
Наскоро четох, че за турските и руските ловни пушки. И двете намират добър пазар в Америка. Турските ги представят, като по добри. Ако не се лъжа и Берета се намърдала в Турция. Руските казват, че са от година и половина.
|
|
|
Тема
|
Re: Mosberg etc.
[re: Yank1911]
|
|
| Публикувано | 10.02.05 09:43 |
|
|
Помпата също е алтернатива,аз изтървах много изгоден Winchester 1300 с 2 цеви,още ме е яд.Един от нашата компания ловува с помпа Мозберг,много удобна за прикладване пушка и най ми харесва това че е с широка мерна планка,и втората мушка която е на около 30 см след първата.Работи много меко и мазно,стреля почти като автомат. Но все си мисля че за гора не е много подходяща,ложата много халтави и трака.На 2 цевката можеш да и смениш патроните абсолютно безшумно,докато тук няма такава опция.Ако ходиш на пернат лов-нямаш грижи но за гората 
|
|
|
Тема
|
[re: Garo_dai]
|
|
| Автор | Yank1911 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.02.05 14:12 |
|
|
Вярно. В гората шума е автогол
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 10.02.05 15:35 |
|
|
Еееееее....момчета!
Използувам ,,Мозберг"-G 500 вече седма година,ловен вариант с цев
72см.5+1 зарядна. Евентуална смяна на патроните не вдига чак такъв
шум.Ако ще ловувам на повече от един вид дивеч едновременно(това е
почти недопустимо) правя т.н. букет.Три вида патрони,по два броя от
всеки вид,като първи са най-малките по размер.Последно в магазина
е бренекето.....но нали уж сме етични ловци,ловуваме един вид и е
нужно да заредим само с необходимите за това боеприпаси...
Относно лов във гора........това е най-опасния лов.Да не дава господ,
след някоя гонка,да се преброите с един,двама по-малко!
При нас в гората са само гоначите и кучетата!
Заради горския лов няколко пъти през годините забраняваха употребата
на патрони с размер 13/0,14/0...
|
|
|
|
|
Дааа, тая марка ми е на сърце от малък!
Попадна ми наскоро един Мозберг 500 с две цеви - гладка и слъгова. И двете с опции за монтаж на бързомерец и пр. Че и цената много приемлива за това легендарно оръжие. Обаче една такава камуфлажна... ще ме пукнат от бъзик. А и гладката цев къса - 67 см или нещо приблизително такова. И най-вече калибърът - 12-ти супермагнум.
Все още не съм убеден в целесъобразността на тоя калибър.
Иначе пушката е изключително приятна - една от онези, които ти залепват за ръцете и ти е толкова трудно да върнеш на продавача, след като си ги взел веднъж в ръце... 
|
|
|
|
|
Относно лова в гора - не е ли по-опасно, когато се ловува с карабини, отколкото когато се ловува с 13/0?
Зная, че и при двата случая е опасно, но все пак един 7,62х54 или един 30-06 куршум няма да се спре толкова лесно след преминаване през гъсти храсти, дръвчета и пр...
|
|
|
|
|
Е много са практични ама все още не мога да ги сложа в ръцете си. Това включва и всичките полимери.
Сигурно съм израсъл в музей за изящни изкуства или съм сноб. Виж за коли - въобще не ми пука. Стига да е мощна и да върви. Много рядко ме хваща срам, че не е мита с месеци.
Отклонението на изстрели в шубраците зависи от тяхната кинетична енергия (масата по скоростта на квадрат върху 2). Повече енергия - по малко отклонение. Съчмите си поделят енергията на заряда. При патрона (30-06 например) цялата енергия е в едно. Така, че ако си ги пратил където трябва вероятността е по-голяма да свърши работа.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 12.02.05 18:26 |
|
|
Доне,що те притеснява калибъра?Даже съм убеден че е +.Много се колебах дали да взема Мр 153 супермагнум.Патроните са доста по скъпи,и рядко стрелям с такива,но и с нормални 12х70 дава добър осип на 35 -40 м.Но съм доволен,имам 3 в 1 12х70,12х76,12х89 на последния лов стрелях със супермагнум Мираж 2ки.Патиците падат като парцали,66 гр съчми-сериозна доза Пък и както сме се засилили да правим всичко по ЕВРОПЕЙСКОМУ,след някоя друга година ще трябва да стреляме само със стоманени съчми.На Мр то има такова клеймо,не е лошо да мислим в перспектива,к`во ще кажеш?  
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
stier (ostrez69) |
| Публикувано | 13.02.05 20:07 |
|
|
Много се двуомих когато си копувах МП-то дали да е магнум или суперМагнум,вземах магума с оглед на това ,че патроните са поскъпи и при нас много ги няма и колко пъти ще ти се наложи да ги ползваш.
Кажи моля ,как е отката по силен lie ?
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 13.02.05 23:07 |
|
|
Откатът е като на нормален магнум,когато стрелях за пръв път си мислех че откатът ще е голям,но не е.Все пак част от газовете си излиза през регулатора,не знам как ще е с помпа,сигурно ще е разтърсващо 
|
|
|
|
|
Здр колеги.
За здравината и безотказноста на МП 153 ми стана ясно
но никви подробности не давате- има ли някъде луфтове, добре ли е центрована и т.н.
|
|
|
Тема
|
za ruskite avtomati
|
|
| Автор | bat zoro (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.04.05 21:33 |
|
|
predi 2 godini biah izpraven pred sastata dilema "kakav avtomat"
kupih "saiga12 C" nai dobria avtomat v sveta za men.sled kato go kupih smenih priklada originala e ot polikarbonat ugas i e adski neudoben sega e orehov s pistoletna rakohvatka.originalnata merna linia e nepredskazuema taka i ne uspah da se pricela s nea taka ce prosto ia smenih .cenata na saiga 12C e okolo600lv
priklada i mernata linia mi izlazoha okolo 200lv no Saiga12 e po dobra ot browning ili benneli za 2000lv.sled kato postavih novata merna linia i ia prostrelah na 120metra sabira 5 breneketa ot nai evtinite na premier v krag 20santimetra osventova e nepretenciozna i proizvegda izstrel sled izstrel magnum normalen minimagnum gilza70mm 76mm bez da zasica ako.edin pat bahme na svinski lov i kucetata vdignaha zaek na 80 metra go prikovah s breneke varno ne bese ostanalo mnogo ot nego no ti si resil da kupuvas avtomat ne dvucevka.osven tova saigata fabrisno e s sina za optika i ako izpolzvas podkalibreni magnumi na150metra niama da propusnes zivotno.imam priatel koito si kupi mp153 i zatvora mu iztarva i skasa cevna kutia zaklucvaneto e otvrat osven tova kogato
smenas na magnum patroni trabva da prevklucvas a pri saigata prosto darpas spusaka. saiga si e sistema kalasnikov kakvo povece da kaza
ako nakoi iska da vidi saigata mi sled prerabotkata maila mi e asdlkjkj@yahoo.com
|
|
|
Тема
|
За "ТОЛЕМИЯТ" специалист! ....
[re: bat zoro]
|
|
| Автор |
Jull ® () |
| Публикувано | 15.04.05 02:05 |
|
|
Що първо не се научиш да пишеш на кирилица, а после си разказвай приказките за стари баби и невръстни дечица????!!!!!!

Ще "go prikovah s breneke", гонен от кучета заек на 80 метра!!
Знаеш ли кога???? -
Немците казват: - "утре сутринта, ама малко по на рано"!

|
|
|
Тема
|
Re: За "ТОЛЕМИЯТ" специалист! ....
[re: Jull ®]
|
|
| Автор |
tiger2OOO (sniper) |
| Публикувано | 15.04.05 08:27 |
|
|
А-аа... то може да e "приковал" нещо , а дали е било заека?!
Все пак е bat zoro
|
|
|
|
|
Като лъжеш ...,
опитвай се поне да го правиш правдоподобно!

|
|
|
Тема
|
ЕЕЕЕЕЕ !!!
[re: Jull ®]
|
|
| Автор |
Set (cat /dev/null >) |
| Публикувано | 15.04.05 11:34 |
|
|
Ко го направихте човека бееее
Нека си пише
Ние знаем за какво иде реч
Един светъл лъч в клуба  
|
|
|
Аз имах САЙГА 12 , продадах я и си купих МР153.
така, че знам много добре разликата между двете.
МР-то е прекрасна пушка и е поне три класи над СИГА-та.
Не е вярно, че сйгата стреля с 70мм и 76мм без дасе отрегулира
газовата камера. Погледни си пушката от пред на газовата камера
има муфа с два срещуположни отвора които са маркирани с цифрите
1 и 2 ( на 1 стреля с 76мм, а на 2 с 70мм).
Ако незнаеш как да завъртиш муфата пиши ще ти обясня.
Доколкото за заеке , може но по случайност.
Аз съм мерил дължината на цевта Сайгата и тя е чисто 58.5см  
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | bat.zoro (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.04.05 16:39 |
|
|
izvinavaite ce spodelih mnenie.procetoh otgovorite.otnosno zaeka ne e laza s prerabotena merna linia saigata ne propuska bez znacenie koi stoi zad nea.za parvi pat vlizam v tozi klub i si misleh ce ste srestna hora zapaleni po lova i orazieto no po otgovorite vi razbiram ce miastoto mi ne e tuk
|
|
|
|
|
Какъв е този маниер и тон на обидена мома, с който звучиш?
Някой да те е обидил с нещо?
Дръж се моля те сериозно. Бъди мъж!

|
|
|
|
|
Пропусна да споменеш доста недостатъци на твоята пушка. Най напред е доста грозна , няма сменяеми шокове , цевта е една къса дебела тръба затова гърми силно и като прибавим стърчаштия пълнител които постоянно те ръга в бъбреците или закача по дрехите е достатъчно за да не я препоръчвам и да ти се чудя на акъла !! 
|
|
|
|
|
Ako si ot Sofia,ela utre na strelbi6teto v Lozen da otkrie6 100-te razliki mejdu ruskite zdelkani toiagi i italianskoto ka4estvo.Na tvoe miasto vmesto 2 bih si vzel 1 avtomat ama ka4estven........,6toto MP-to za ni6to ne stava,a ako si obseben ot ideiata supermagnum da znae6,4e 300 patrona struvat kolkoto 1 MP!
|
|
|
Тема
|
Re: Fabarm mu e maikata.....
[re: TANFOGLlO]
|
|
| Автор | CAMBALA (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.04.05 23:14 |
|
|
Колега,
не се сърди, но ми напомняш за времето, когато ни казваха, че всичко съветско е най-хубаво. Аз имам руска Нива 21213- върши чудесна работа за лов, но не я сравнявам с Range Rover например.
Колкото до сравнението,което правиш между Сайга и Бенели- като стреляш и с двете пушки имаш чувство, че и двамата конструктори са ги правили специално за теб,но единия като за враг № 1 , а другия- като за най-добър приятел.
Освен това за добрия изстрел пушката като фактор е на трето място- преди нея са стрелецът и боеприпасът.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | c (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.04.05 00:12 |
|
|
cv
|
|
|
Тема
|
[re: c]
|
|
| Автор | MM (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.04.05 00:19 |
|
|
Там гледах МП-153
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 17.04.05 21:59 |
|
|
mi az sam ot selo i nama da moga da se oprava v sofia no blagodara za pokanata a i nii u nase selo garmim po givotni ne po miseni.basta mi ima browning fusion no osven ce e po leka i 4 pati po skapa ot saigata drugi osobeni razliki nama.v gorata daze tova ce e s kasat traba "ot tuk natatak za po kratko naricana cev" daze ima predimstvo.saiga12c e s cilindricna cev i 3 smenaemi soka spravki www.hunter.ru
[image][/image]
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 17.04.05 22:31 |
|
|
abe vii za saigata si mislete kakvoto iskate no iskam da popitam mezdu drugoto niakoi ima li informacia kakva e normativnata baza za zakupuvane na ured za nostno vizdane poneze u nase selo e mnogo tamno izpokradoha vsicki lampi ot ulicite.az zvannah na bat boiko borisov ama toi mi kaza ce e angaziran da lovi bas banditite "spravka kiro iaponeca i kompania" ta ako nakoi e informiran po vaprosa ste sam mu blagodaren da me otkrehne......................Thank's a lot.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Set (cat /dev/null >) |
| Публикувано | 17.04.05 23:25 |
|
|
Че кой ти пречи да си купиш?
Цени стартиращи от 1000 лв. за 1-ва генерация, до над 15 000$ за 3+.
Аааа и да не я монтираш на Сайгата !!! Само на Бровнинга позволяват
Като видиш Бат Бойко по ваше село да му целунеш ръцете и да му сториш дор до три поклона
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 17.04.05 23:36 |
|
|
az moga da si kupa i bombandirovac i tank i 5 koraba(vaorazeni do zabi) no pitaneto mi e dali e legalno andjek dasli zakona pozvolava pritegavaneto na takav ured ot redovia BG grazdanin tarsest svetlina v kraia na tunela?.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 17.04.05 23:48 |
|
|
a za cenite neznam ama predi 4 meseca gledah edin ured ot klas 1 bez + za 320$
a 15000lv sa baia mangizi po dobre za tolkova da si kupa 15000 kruski 100W i atomnata centrala v kozlodui(cuh ce stalo da ima razprodazba na atomni reaktori)
|
|
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 17.04.05 23:51 |
|
|
a inace saigata e varhovna puska
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | JOro (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.01.06 12:57 |
|
|
В България вече има поне пет пръснати МР-153
Боклуци са това. Дефектират и имат криви шокове.
|
|
|
Тема
|
[re: JOro]
|
|
| Публикувано | 11.01.06 13:03 |
|
|
аз пък си купих Мп-153 супер магнум
и вече 1 година го ползвам - на полето и на балкана и съм страшно доволен
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | Baikal (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.01.06 17:14 |
|
|
Аз също имам MP-153 SUPER MAGNUM 12х89 и не съм имал никакъв проблем. Избил съм много животни с него, пропуск почти нямам. Само дето на втората седмица му падна мушката, ама си взех нова за 3 лв. и край!
ESCORT-ите също ги хвалят, така че решавай. Но коя страна има традиции в оръжейното производство? - Турция или Русия?!?
|
|
|
Тема
|
[re: Baikal]
|
|
| Автор | пп (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.01.06 17:16 |
|
|
и двете държави имат традиции в оръжейното производство
|
|
|
Тема
|
[re: пп]
|
|
| Автор |
stier66 (gastronom) |
| Публикувано | 11.01.06 22:28 |
|
|
По-чести са случаите на дефектирали турски полу-автомати,пръснати и с хвръкнали части..
а случеи има и с мн.други марки...
Но погледнете в руския ловен сайт,всеки трети е с МР-153,да ще кажете ,те и румънците си карат дачиите,но руснаците имат и мнооого други оръжия ,които произвеждат...
|
|
|
Тема
|
[re: пп]
|
|
| Автор | Baikal (Нерегистриран) |
| Публикувано | 12.01.06 15:16 |
|
|
пп, съгласих се!

|
|
|
|
|
Излезе пилотния - първи брой на списание "Оръжие, лов и куче"/ако не се лажа за заглавието/. В този брой има статия за проведено изпитание на Байкал MP-153 в Италия от местната фирма вносител в страната. За пет дни са изстреляни 50 000 (петдесет хиляди !!!) патрона, като автомата е издържал перфектно изпитанието.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bocolan (непознат
) |
| Публикувано | 21.01.06 10:39 |
|
|
Купих си и аз МР-153 супер магнум,жената ме накара да си продам ИЖ-43 защото 2 пушки ще са ми били много,още на първия лов тъй като не е балансиран добре му се изтри оксидацията и цевната кутия се надраска невъобразимо,освен това бие много гореи ине ми казвайте че ми е от мерника защото имам трофии с Ижовката та моя съвит е не си купувай автомат а надцевка или успоредка а пропо на приятелят ми МР-то беше с крива мерна линия фабрично
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bocolan (непознат
) |
| Публикувано | 21.01.06 10:48 |
|
|
Прочетох по горе че при смяна на патрони трябвало да се пренастройва автомата,от както съм го купил със заводските настройки съм стрелял без проблем както с обикновенни така и с магнум и супер магнум патрони ок евентоално трябва да се пренастройва газ бутало моля кажете ми .РС пък ще почерпя
|
|
|
Тема
|
[re: bocolan]
|
|
| Автор |
haqsko (pro hunter) |
| Публикувано | 21.01.06 15:30 |
|
|
а ти я накарай да си продаде гримовете,роклите и обувките/като и оставиш по един комплект/
...баси как ще се оставиш жена да ти каже много ли са ти оръжията
... да кажеш 4е си я продал защото не те кефи ве4е,или за пари...иди яла,ама жена ти казала 4е две пушки са ти много...тва за мен е...и аз незнам кво
...не се сърди стана ми гадно
|
|
|
Тема
|
[re: haqsko]
|
|
| Автор |
stier66 (gastronom) |
| Публикувано | 21.01.06 21:03 |
|
|
Днес изстрелях над 100 патрона с моя МР.Започна да пари чак цевта,зели си добре и не се е повлиявал от студ,вода,жега.......вярно е че е абсолютно"дърво" ,но е евтин и върши работа....
|
|
|
Тема
|
Re: слугова цев.Предимства и недостатъци
[re: Yank1911]
|
|
| Автор | cмъpтoнoceн orън (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.03.08 20:14 |
|
|
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СЛУГОВАТА ЦЕВ ЗА КАКЪВ ЛОВ СЕ ИЗПОЛЗВА И ДАЛИ Е ДОБРА?
|
|