|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
STAR LORDS: Episode VI
|
|
Автор |
Alastis (Цюрих) |
Публикувано | 03.03.04 09:28 |
|
Старите серии:

| |
Тема
|
Re: STAR LORDS: Episode VI
[re: Alastis]
|
|
Автор |
Alastis (Цюрих) |
Публикувано | 03.03.04 09:33 |
|
преди много години в една далечна галактика...
STAR LORDS
Завръщането На Кралете
Войната за галактиката "Средна Земя" продължава.
Мордор поглъща под влиянието си все повече
независими до този момент системи, като Харад.
Въпреки загубата на стратегически важния съюзник
Исенгард, Мордор е на път да завладее Галактиката
и да формира империя, която да управлява със страх
и терор.
В същото време хобитите Фродо и Сам продължават
своя поход във вътрешността на системата Мордор,
към далечната планета Ородруин...
Орбиталното пространство около планетата Исенгард беше пълно със станции тип "Ент" и беше почти невъзможно да се мине покрай тях. Но когато корабите на Гандалф, Леголас, Арагорн, Гимли и Теоден, предвождащ немалка роханска ескадрила, изкочиха от хиперпространството, ентите се разместиха така, че те да могат да минат безпрепятствено.
- Ето ви и вас - обади се по интеркома свеж глас. Гандалф включи визуалната връзка и на монитора се появи образът на Пипин.
- Е, забавихте се - допълни друг глас. Това беше Мери - Наложи се да превземем Исенгард без ваша помощ.
- Имахме тежка битка в Роханската система - обясни Гимли и се засмя - А вие какво правите тук? Търсихме ви къде ли не.
- Друг път ще ти разказваме - каза Пипин.
- Да - допълни Гандалф - Сега трябва да преговаряме със Саруман.
- Да преговаряме? - учуди се Гимли - Що прсто не взривим кулата?
- Ортанг все още има много силен щит. Ще издържи на всякаква атака. Последвайте ме.
Корабите на Задругата приближиха към кулата, която се извисяваше над атмосферата на планетата и представляваше дори в този миг на разруха нещо невероятно. Гандалф включи интеркома на общите честоти.
- Джедай Гандалф вика Саруман. Сауман, обади се.
Тишина.
- Саруман, дошли сме да преговаряме за условията за капитулацията ти. Предай се доброволно.
- Или какво? - чу се сърдитият глас на тъмния джедай.
- Ти загуби. Предай се и ще бъдеш съден справедливо от Джедайския съвет.
- Не можете да ме накарате. Вървете си.
- Е, явно ще е по-трудно, отколкото предполагах - каза си Гандалф и отново включи на общия канал - Нека бъде както желаеш. Чувствай се свободен да отидеш където пожелаеш. Ако искаш иди и в Мордор. Няма да те спра. Но ми предай командния жезъл на Ортанг.
От другата страна Саруман мълчеше. Накрая рече:
- Да ти предам жезъла? Сигурно ще поискаш и лазерния ми меч да ти дам.
- Лазерния меч е оръжие на джедая.
- Но аз използвам двоен червен лазерен меч - каза Саруман - Ако това ти говори нещо.
- О, не - отвърна му Гандалф - Не можеш да станеш сит само като си смениш меча. Трябва да не изпитваш никакъв страх. А аз чувствам много страх у теб.
- Ти си глупак, Гандалф - просъска тъмният джедай.
- Чувствай се прокуден, Саруман, предателю. Повече не можеш да изполваш командния жезъл.
Откакто бе сразил разрушителя "Балрог", Силата у Гандалф беше станала много по-голяма. Той се съсредоточи и проби защитата около командния жезъл, която Саруман беше наложил. След това жезъла се пръсна на безброй парчета.
Саруман изпищя неистово.
- Вече не си господар на Ортанг - каза в заключение Гандалф.
В следващия миг, за по-малко от секунда, защитното поле около Ортанг падна и отново се вдигна. Никой не беше готов да реагира на това мигновено събитие. Към кораба на Гандалф летеше ракета и джедаят трябваше да вложи всичката Сила, която владееше, за да спре. Наистина неочаквана атака от страна на Саруман.
- Изтеглете се на безопасно разстояние - нареди Гандалф и всички започнаха да отстъпват. В следващия миг в интеркома се разнесоха виковете на Саруман. Явно не беше разбрал, че връзката не е прекъснала. Караше се на Грима.
- Какво направи?! Защо изстреля точно "Палантир"?!
- Реших, че зарядът му ще е достатъчно мощен, за да унищожи кораба на джедая...
Пипин също чу думите. Той бавно се приближи до ракетата и я огледа.
- Отдръпни се, Пипин - каза Гандалф и започна с помощта на Силата да разглобява ракетата. Накрая го откри - топка, голяма колкото човешка глава - Всички да се отдръпнат - заповяда джедаят - може да се взриви.
След като останалите се отдалечиха, Гандалф придърпа сферата с притеглящ лъч в единия от хангарите на кораба си. След това я разгледа. Системата "Палантир" беше една от най-добрите за далечни връзки. Осигуряваше кристален образ, без никакво забавяне. Но поддръжката й струваше скъпо. Освен това бяха произведени много малко бройки. Останалите палантири бяха изгубени и никой не знаеше къде са. Но Гандалф беше разбрал, че единият се намира в Мордор, под властта на Саурон.
Скоро щяха да потеглят обратно към Роханската система. Решиха преди това да спат в една близка незаселена система за почивка. Приземиха се на третата планета, където имаше подходяща атмосфера.
През нощта Пипин се събуди. той тайно се промъкна до кораба на Гандалф и откри палантира. Какво толкова специално имаше у него? Хобитът се втренчи в сферата. В следващия миг всичко сякаш се преобърна. Ярка светлина изпълни сумрачното помещение и една мрачна фигура се появи в сферата. Пипин веднага го позна - беше го виждал на холограма. Саурон!
Пипин изкрещя. Беше достатъчно силно за да събуди Гандалф, който беше извън кораба. Джедаят бързо дойде и издърпа хобита извън обхвата на Палантира.
- Той е тук - тресеше се Пипин.
- Спокойно, това е само холограма. Не е тук.
- Но ме видя - не преставаше хобитът.
- Какво му каза? Какво видя?
Пипин се сви на едно кресло.
- Видях Мордор. Готви се за войната. Събрали са огромна армия от оркски дроиди.
- Не трябваше да го правиш - кресна му Гандалф - Излагаш всички на риск. Най-вече себе си.
- Той мисли, че съм при Саруман. Навярно мисли, че Пръстенът е у мен.
- Вероятно - съгласи се Гандалф.
Останалите вече се бяха събудили и дотичаха да видят какво става.
- Арагорн - каза Гандалф - Продължавайте пътя незабавно. Аз и Пипин трябва спешно да потеглим към Гондор.
- Толкова бързо? - учуди се Арагорн.
- Веднага - потвърди Гандалф - Пригответе кораба. Потегляме.
Час по-късно корабът на Гандалф беше скачен с малкия изтребител на Пипин и двамата направиха хиперскок към системата Гондор.
[следва продължение]
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Strider (telchandir) |
Публикувано | 03.03.04 09:42 |
|
ДДП! Поклон, Соло! Не сме достойни...   
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ивpин (пел палан) |
Публикувано | 03.03.04 10:55 |
|
Да знаеш само как се радвам, че заплахата ти да го напишеш през май не е била наистина...=)=)
Страхотно... 
| |
Тема
|
[re: Ивpин]
|
|
Автор |
Alastis (Цюрих) |
Публикувано | 03.03.04 12:44 |
|
Стига бе, кога съм ви плашил с такова нещо??
| |
Тема
|
|
|
Автор |
its me (Silmaril) |
Публикувано | 03.03.04 13:25 |
|
Свежо!
Само ти би могъл да го напишеш.

| |
|
ох най-сетне откога го чакам това продължение
Лейди Вечерница, най-прекрасна и най-обичана в този свят...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ивpин (пел палан) |
Публикувано | 03.03.04 19:30 |
|
Беше нещо от сорта..."Аз сега пиша продължение на STAR LORDS..." и аз веднага-"И кога ще е готово?" и ти каза май"През май ще го пусна..."та такива ми ти разботи.
Ама може и аз да бъркам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Alastis (Цюрих) |
Публикувано | 04.03.04 00:51 |
|
Минас Тирит беше столицата на системата Гондор. Планетата беше известна още под името "Бялата Планета". Като исполин от екватора се извисяваше огромната кула, която подобно на Ортанг излизаше над атмосферата. Градът, който също се казваше Минас Тирит, заемаше малко повече от половината планета и беше покрит с плътен щит. Основният генератор на щита се намираше на Бялата Кула. Щитът покриваше града на седем нива, като всяко следващо ниво беше по-малко от предишното. Така семото ниво защитаваше само кулата и намиращата се около нея в радиус от няколкостотин мили Цитадела. Но за да се стигне до Цитаделата трябва да се преминат и останалите шест нива на щита. Освен основния генератор съществуваха и хиляди по-малки, които бяха разпръснати из града. Те укрепваха огромния щит, но позволяваха около тях да се образуват незащитени зони, които бяха запълнени с безброй оръдия. Невъзможно беше да се кацне директно в града. Около него имаше стотици малки космодруми, където пътниците паркираха корабите си и се отправяха към вътрешността на Минас Тирит с предложения им транспорт. Но беше предвиден и един единствен портал, достатъчно голям, за да влезе през него звезден разрушител. Този портал се охраняваше строго и не се отваряше за всеки.
Но когато Гандалф и Пипин пристигнаха на Минас Тирит не им беше отказано да минат през Големия Портал, известен още просто като Портата.
- Лорд Денетор ви очаква - проехтя гласът на дежурния по интеркома.
- Благодаря - отвърна Гандалф когато щитът около Портата беше свален за кратко колкото двата кораба да минат през него. Навътре в града имаше още такива портали, разположени при всеки кръг.
- Кой е Денетор? - попита Пипин.
- Той е наместникът на Гондор - обясни старият джедай - Той е бащата на Боромир. Така че не му споменавай за това, че Боромир е мъртъв, разбра ли?
- Разбрах - отвърна хобитът.
Малко по-късно пред двамата беше отворена и последната порта в щита, водеща към Цитаделата. Корабите се приземиха на вътрешния космодрум и Гандалф и Пипин поеха към кулата, извисяваща се на десетки киловетри над главите им.
Тронната зала беше осветена, но това беше светлината на някаква обреченост. От двете страни бяха наредени холограми на древни владетели на системата Гондор. Тронът в дъното беше на висок пиедестал, но беше празен. В подножието му имаше малък, обикновен стол, на който седеше старец.
- Привет тебе, лорд Денетор - поздрави Гандалф.
- Отново идваш в мрачен час, Митрандир - отговори старецът - Когато войната с Мордор чука на вратата. Когато загубих сина си, Боромир.
- Значи вече си научил - каза джедаят.
- Нима смяташ, че не съм се досетил, когато беше получен далекообхватният сигнал "Гондорски рог", който изведнъж заглъхна?
- Аз видях гибелта на Боромир - намеси се Пипин - Той загина за да ме спаси. Аз съм готов да служа на Гондор, лорд Денетор - и хобитът коленичи пред стола на наместника.
- В такъв случай повтаряй след мен - и Денетор започна да произнася клетвата за вярност, а Пипин я повтаряше след него, дума по дума:
- Заклевам се да служа на лорд Денетор и на Гондор в светлина и мрак, в живот и смърт, докато владетелят ми върне дадената дума или смъртта ме отнесе, или дойде краят на Галактиката. Изричам го аз, Перегрим Тук от системата Графството.
- Е - рече накрая Денетор - Вече си воин на Минас Тирит. А сега ми разкажи цялата си история.
И пипин разказа всичко. А когато свърши Денетор пусна него и Гандалф да си починат в отредените им покои. В това време Пипин беше вписан в централния компютър като доброволец, присъединил се към гондорската армия в столицата. По-късно един воин, Берегонд, дойде да му разкрие основните кодове за достъп, както се полагаше на всеки.
И Берегонд показа много на пипин. Надникнаха през големия телескоп и видяха последната планета от системата, Осгилиат. Това беше двойна планета, която беше страж на цялата система. Отвъд нея започваше коридорът Андуин, по който Пипин вече беше пътувал. Следваше малката независима система Итилиен, а отвъд нея беше Мордор.
[следва продължение]
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Alastis (Вадуц) |
Публикувано | 05.03.04 18:40 |
|
- Силите ни са недостатъчни - говореше рицарят джедай Арагорн - С такава сила можем да помогнем на Гондрор, но не можем да спечелим войната.
- Това е всичко, с което разполагаме - отвърна му Теоден - По-добре е от нищо. Малко по-добре.
- Не могат ли да се съберат още хора? Още рохирими?
- Това е всичко.
Преди броени дни роханската армия беше отлетяла от Десетата планета и сега беше установила лагер в една малка незаселена система. Още в Шлемово Усое към тях се беше присъединил неголям отряд джедаи-скиталци, както ги наричаше Арагорн. Това бяха джедаи, които живееха предимно по Външния ръб на Галактиката и не се подчиняваха на Джедайкия съвет, но все пак живееха по законите на Силата.
- Каква е тази луна? - попита Арагорн, докато гледаше странното небесно тяло, което изгряваше от хоризонта. Сякаш нещо се беше случило, сякаш от луната лъхаше на смърт.
Към джедая се приближи Еовин, племенницата на крал Теоден.
- Това е Луната на Мъртвите - обясни тя.
Древна легенда разказваше за мъртвите. Това били последните останали джедаи от таен орден. Този орден ги обвързвал с редица клетви, които не могат да бъдат нарушавани. Според една от тях ако някой джедай даде обещание, той трябва да го изпълни, дори след смъртта си или душата му няма да види покой никога. Тези джедаи се бяха заклели на крал Исилдур, чийто наследник е Арагорн, във вярна служба. Но му изменили и минали на Тъмната страна. Тогава Исилдур ги прокълнал да съществуват в страдание докато не изпълнят клетвата си. Един ден те ще бъдат призовани отново. Тогава те се оттеглили на тази луна и никой повече не чул за тях.
- Само наследникът на Исилдур може да ги призове - завърши Еовин.
- Легендата за Мъртвите - прошепна Арагорн - Не знаех, че сме толкова близо до тази луна. Дали легендата е истинска?
- Никой не знае - отвърна кралската племенница - Откакто джедаите се оттеглили на тази луна никой не е стъпвал там. Никой не е имал смелостта.
- Аз трябва да отида - и Арагорн закачи лазерния меч Нарсил на колана си.
- Твърде рисковано е, знаеш го - опита се да го спре Еовин.
- Трябва ни още сила. Тази сила може да се окаже решаваща. Все пак ще тръгна.
- Разбира се...
Арагорн говори известно време с Леголас и Гимли.
- Разбира се, че ще те последваме - каза елфът.
Джуджето погледна към луната и потрепери.
- Къде ще ги търсим?
- Нямам представа.
- Ще дойда с вас - каза Гимли и нарами лазерната си брадва - Да вървим.
- И ние сме с теб, Арагорн - каза Халбарад, един от скиталците.
И корабите излетяха от планетата и се отправиха към близката луна.
Беше мрачна, сякаш мъгла я обвиваше. Още с приближаването повечето уреди изключиха сами и не пожелаха повече да проработят. Там долу се видяха покритите с прах изтребители на джедаите-отстъпници. Бяха хиляди. Луната изглеждаше пуста. Дали някога е имало живот на нея или орденът сам е избрал съдбата си, като е дошъл именно тук?
Най-сетне се приземиха и излязоха от корабите. Атмосферата позволяваше да се диша, но въздухът беше тежък и неприятен, сякаш беше отровен от нещо.
Луната беше нереално тиха. Нито един звук не идваше и сякаш дори стъпките потъваха в тишината. Стояха пред каньон.
- Клетвопрестъпници - каза най-сетне Арагорн - Призовавам ви да ме последвате. Отвъд този проход е камъкът Ерех. Ще ви чакам там, аз, Арагорн, наследникът на Исилдур.
И след това влезе в прохода. Останалите го последваха. Нещо се движеше зад тях. Нещо тихо и невидимо. Единствено можеше да бъде усетено.
Мъртвите ги следваха. Бяха призовани и сега отиваха към камъкът Ерех.
Когато минаха прохода, Арагорн се обърна и погледна. Сега зад отряда се виждаха тъмни сенки. Силуетите на отдавна измрелите джедаи.
- Силата е все още у вас - каза Арагорн - Орденът ви е научил да я владеете и след смъртта.
- Защо ни призова? - попита един тежък задгробен глас, който се запечата в съзнанието на всички.
- Вие сте клетвопрестъпници. Не ще видите мир докато не изпълните клетвата, която сте дали пред Исилдур. Сега аз, Арагорн, ви призовавам на битка. Сетне ще ви освободя и ще има мир за вас, джедаи.
И той се обърна и се отправи към кораба си. Леголас, Гимли и скиталците го последваха. А зад тях тръгнаха мъртвите.
И армията, предвождана от Арагорн, потегли на бран.
А на планетата продължаваше съборът на рохиримите. Наблизо имаше масивна крепост, която се наричаше Черноден, но никой не пристъпваше към нея.
- Господарю - капитанът на стражата вървеше към Теоден - Дошъл е вестоносец от Гондор.
- Нека дойде - обяви кралят.
Вестоносецът дойде при кораба на Теоден и го поздрави.
- Кралю на Рохан. Древен съюз свързва нашите системи. Сега, в този миг на война, Гондор моли за помощ и подкрепа. Нося символът на нашия съюз. Символът на войната.
И той извади красиво изработена червена стрела.
- Значи Гондор е в крайна необходимост - заяви Теоден - И Рохан ще се отзове!
Думите му бяха посрещнати с вълна на възторг и одобрение.
Сетне Теоден извика Мери и му каза:
- Потегляме на война. Ти не можеш да дойдеш. Най-добре се прибирай в своята система.
- Но господарю... - заекна хобитът - Имам изтребител. Мога да се бия не по-зле от рохиримите...
Роханските бойни кораби бяха значително по-големи и мощни от малкия изтребител на Мери.
- Утре ще потеглиш към Графството. Това е последната ми дума. Това е заповед, Мериардок.
В този миг сякаш всичко свърши. Пипин отиде на война в Минас Тирит, Сам и Фродо, ако бяха живи, бяха някъде в Мордор. Само той, Мери, беше отритнат и трябваше да се върне у дома.
Хобитът се отправи към изтребителя си. Ала той не беше там, където го беше приземил. Нямаше го никъде.
- Къде...
- Тихо - чу един женски глас.
- Еовин? - попита Мери.
- Аз прибрах изтребителя ти в хангара на моя кораб. Крал Теоден иска и аз да се върна, да отида в Едорас. Но аз смених кодовете на кораба си и сега съм един вид с нова самоличност. Никой няма да разбере, че съм сред бойците. А ти, ако още желаеш, можеш да дойдеш с мен, на борда на моя краб.
- Да - прошепна Мери. И силите му се възродиха.
В този ден старият съюз между Гондор и Рохан беше подновен.
[следва продължение]
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|