|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
Тема
|
Кралски Гавър :-)
|
|
| Автор |
Aragorn Elessar (ами...Крал) |
| Публикувано | 29.11.03 15:42 |
|
|
И Крал като Мелиндор взе, че се събуди с идея . Неговата беше провокирана май от оная тема за всенародното гледане на Завръщането.
След което Крал сътвори един Гавър, посветен на Грах .
След което на Крал му хрумна да ви предложи само началото на тоя Гавър - с поканата който иска, да го донапише . (а Крал ще постне своя впоследствие ). Така ще имаме Няколко Гавъра, на които да се радваме . Има и срок - до ТРИНАЙСТИ декември. (Наградки няма).
Крал го предлага това, щото му се видя толкова непосилно да вкара всички герои от клуба в повествованието ...
Та хайде, пишете:
Завръщането
В претъпканата зала № 13 цареше кръстоска между трескава, изпълнена с очакване възбуда, и пълен хаос. По необясними (и необяснявани) причини прожекцията закъсняваше. Нормално.
Последен влезе висок, облечен в черно мъж. Превитите рамене издаваха почтена възраст, а зиморничаво вдигнатата яка хвърляше сянка върху лицето му. Той се настани на последния ред и огледа присъстващите.
Най-много шум вдигаха, разбира се, тези от Толкин-клуба. Бяха навлекли новите си фланелки, върху които се мъдреше представата им за балрог. Мимолетна сянка на усмивка мина през лицето на дядката.
Почти в центъра на човешкото стълпотворение пламтеше яркочервената опашка на Грах. Ръцете й описваха грациозни криви във въздуха, което караше прегърнатите Рох и Фея периодично да се отдръпват от върхлитащия маникюр. До тях се кискаше лукаво Икел. Собственикът на яки гласови струни, познат като Аластис, ги употребяваше в посока към предните редове, откъдето късогледо му се пулеха Талиесин и Крал. Страйдър, Аданедел и Бел, почти допрели глави, за да се чуват, мърмореха неразбираеми слова, и само отвреме – навреме се долавяше членоразделното: “Да, Шефе” и “Hennaid evyr, hir nin”. В едно от кьошетата чернееха Безценни и Мрак.
Светлината угасна. Едновременната въздишка на множеството потъна в началните акорди на познатата музика и в златната мъгла на буквите върху екрана: The Lord Of The Rings.
Непознатият от последния ред измъкна джобен компютър. Естествено, никой не обърна внимание на необичайните му действия и на мътния златист блясък в ръцете му. Пръстите в черни ръкавици пробягаха по клавиатурата. Тънки огнени черти, като че идващи от голяма дълбочина, оформиха плавни писмена.
Чу се оглушителен грохот и едновременно с това ярка светлина изгори очите на ошашавените зрители. После... откритото нощно небе, по което мигаха, набодени, звездите. Мразовит вятър и мирис на току-що поникнала трева. Далечна верига от черни хълмове. Нещо гореше отгоре им.
Докато сърцата пропущаха поредния си удар, вятърът донесе конски тропот: тъгъдък, тъгъдък, тъгъдък, тъгъдък. Огънчето на една цигара тупна като камък в мократа трева, а устата, от която беше паднало, пророни: ”Мамка му!”
............................................................................???
"H to He, who am the only one"
| |
|
Тема
|
Re: Кралски Гавър :-)
[re: Aragorn Elessar]
|
|
| Автор | Eoвин (Нерегистриран) |
| Публикувано | 29.11.03 16:14 |
|
|
Абе готино е само дето не разбрах накрая какво беше тва със звездите
вятъра и про4селИ кой е мистериозния мъж в 4ерно ??????????
| |
|
|
|
Б-Р-У-Т-А-Л-Н-О! 
Само да си преформатирам мозъка и се включвам Къде ми е ... хлъц... чашата... хлъц
По този въпрос съществуват две мнения. Едното е неправилно, а другото е моето.
| |
|
|
|
ДДП!
БРЕЙ! КРАЛСКО! (На Скиталеца му падна цигарата от устата от смайване и кеф) Само какво Бъдеще ме очаква, а!
Крал, не мой оставя Миналото да се почесва там, дето не го сърби в напрегнато очакване. :/ Щем още!
Бързоход май има нужда от повече кафе, ако иска да си възвърне способността да мисли, а след това току-виж добавил нещичко към Древнодунеданските хроники.
Поклон, Крал! :)))))
- You're Hells Angels, then? What chapter are you from?
- REVELATIONS, CHAPTER SIX.
| |
|
|
|
Еми, Крал, щом толкова държите да седнете на първи ред...

| |
|
|
|
.......Тъгъдък, тък, тък, тък... Сливащият се с цвета на нощните сенки кон спря пред скупчените същества и пристъпи два – три пъти на място. Седящото отгоре му старче, обгърнало пред себе си обемист тъмен вързоп, от който се носеше неясно похъркване, проломоти нещо.
Глът. Амм, хъмм. Аданедел прочисти гърлото си и отвърна. Старчето мина на български:
-Моргот е виновен за това, неговата... – последва дълга редица словосъчетания с такава биологична сложност, че малцина вникнаха докрай в заплетената мисъл на Гандалф. – Избягал е, гадината, в бъдещето, и оттам ни причинява всякакви мизерии – втора поредица от думи постави под съмнение истиността на Дарвиновата теория.
Изведнъж всички заговориха едновременно. Гандалф запуши ушите си с ръце, при което обемистият вързоп пред него се килна застрашително:
-У дома ли? Та бъдещето е неясно! Ще се върнете, ако низвергнем Саурон. Тогава Моргот няма да може да се меси. Аз поне не знам друг начин.
-Да низвергнем Саурон? Ние? Не сме подготвени, бре, Гандалф!
Вълшебникът изгледа непреклонно Грах:
-Ти какво оръжие ще искаш?
-Брадва! – отговори вместо нея Галандро. Имаше да й връща.
-У, бре! Заблямодевшаяпиздапрохуина... –занарежда тя .- Голям, добре въоръжен и мноу силен мъж, дето да ме пази! И, за всеки случай, шлем.
Беше си спомнила главоболието, което металните предмети причиняват.
-Дръж! – вълшебникът протегна брадвата към Галандро. – И да я пазиш!
-Знам си аз... накрая ще ми прикачат някой елф, като на братовчеда Гимли, да ми чете продължителни нравоучения и да ме налага по зелената облост докато ми изскочат филизи от шлема...
-Вие двамата сте ясни – светлинните мечове припламнаха в зелено и червено в ръцете на Аластис и Бел. Червеният беше двоен, което предизвика шумното негодувание на Аластис.
-Талиесине? Предполагам, лък?
-А, не, без мене, виж какво, аз имам да взимам още един ш**** изпит, а не съм си поглеждал учебниците, и освен това за трета поредна седмица връзвам тенекия на приятелите си, дето им бях обещал да ходим заедно на концерт, и все заради тия тука става така, че не мога да отида, и...
-Английски или китайски?
-...и вече сме си чукнали среща, която тоя път не смятам да пропусна за нищо на света, и ако трябва да убия някого, за да отида, сигурно ще го направя, и...
-Значи, китайски.
-Кво?
-Ще го убиеш с китайския лък. Берегил? Ти какво употребяваш?
-Ммм музикант съм, не войник. Не мога.
-Значи, ще им пееш – вдигна показалец Гандалф. – Нали знаеш, сплотяването на отбора. А, свило ти се е гърлото, значи. Пей нещо лесно.
Вълшебникът притвори очи и изпод бялата брада се разнесе бръмчене като от кошер сърдити пчели:
-“...smoooke on the water,
the fire in the sky...”
Крал и Страйдър се спогледнаха със светнали очи:
-Цигари – каза втората решително. – И не мърдам никъде без наличните ти фойерверки.
-Карбид. Един бидон с калциев карбид. Няма начин да не го правят в джуджешките пещи.
-Мошеници и изнудвачи! Икел?
-Прашка. И Нария, ма що ли си правя устата. Доволен ли си? Радвам се да го чуя.
Тъмнината около вълшебника сякаш се сгъсти и той промърмори нещо, от което на всички им стана неуютно. Далечен вълчи вой привлече вниманието му и накара Сенкогрив да запристъпва неспокойно. В отговор на размахания уж напосоки бял жезъл до него звучно дрънчене се образува куп от разнородно оръжие. Най-отгоре Гандалф изтръска сивкавата си торба, от която изпаднаха няколко поомачкани фойерверка. След това, без да обръща повече внимание на протестите, се обърна към коня:
-Напред, Сенкогрив! Към Минас Тирит! Бързината е нашата надежда!
.......
| |
|
|
|
Крал, като си възвърна дар словото ще ти кажа колко е хубаво!
Ама засега мога само да проплача- още, моляяяя, още!
In the dark there's a desert flower
It blooms where no-one ever sees
| |
|
|
|
Ако го плякна цялото наведнъж, кой ще пише още гавъри?  
| |
|
|
|
ПРАШКА  
(шокиран до немай къде)
Искаш да кажеш, че икел ще тръгне да събаря Да Дарк Лорд, дето цялата средна земя обединена не може да го победи, с някаква си ПРАШКА?!?!
Хъ..... Образовай се :
Прашка значи.... *сърдито промърморено нейде отляво*..... ще ви дам аз на вас една прашка.
Почвам да пиша продължение на историята!  Трембъл моталс!
С "Ikew & Mist inc" оставате БЕЗ конкуренция!"
| |
|
|
|
- Ама че ентусиаст - измърмори Мелкор. - И дискриминатор на всичкото отгоре! Въоръжи половината, а другите на самотек, а?
- На ти един китайски лък - Талиесин му връчи оръжието по начин, недвусмислено показващ желанието му най-скоро да се отърве от въпросното нещо.
- Тва пък що? - шашна се Мелкор.
- Ще си търся нормален. Планирам да си свия един като минем през Хенет Анун...
- Е как реши, че ще минаваме оттам? - на Аданедел лошото настроение определено удряше в земята това на Талиесин.
- Ми много просто. Щом ще низвергваме Саурон, значи трябва да вървим към Мордор. Логично.
- Да, ама не. Първо, откъде точно си сигурен, че сме във втората или третата епоха? Нали Гандалф говореше нещо за бъдещето?
- Да де, но какво пречи да хвърлим едно око на Мордор? Може и да е там, аз за други вулкани не се сещам...
- Дотук. Нямаш право на глас до второ нареждане. Я си представи, че ни очаква и в Мордор са ни приготвили засада?
- Да, ама...
- Казах, млък! - Шефът беше решил да раздава правосъдие. Мелкор тикна обратно лъка в ръцете на Талиесин.
- Дръж си го. Аз съм по хладните оръжия, а мачетето ми е в мешката.
- Тогава що мърмори одеве?
- Бях забравил. За разлика от тебе другите не парадираме с перфектна памет.
- Подранил коледен подарък! Нали и ти си падаше по лъковете... - Талиесин връчи лъка на Умай Мая и без да дочака отговор, се отдалечи, мърморейки под сурдинка нещо не особено толерантно.
- Ама Коледа мина! - подвикна след него Мая, но отговор не последва.
- Което не отменя въпроса на къде сме? - подхвана Аластис.
- На разузнаване, естествено! - отсече Страйдър.
- Тоест, право на север - обяви Аданедел.
- Моля? - учуди се Тинувиел. - Защо на север?
- Защото, в най- лошия случай ще стигнем до Шлемово Усое - рече Грах. - Там не може да не знаят нещо по въпроса. Пък и братовчеда Гимли може да се навърта из околностите все още...
- Дадено! - в един глас изрекоха Рох и Фея. Към типичното им единомислие се присъединиха и почти всички останали.
- Пък и там със сигурност има богат арсенал - замечтано приказваше Мелкор. - Ех, само да докопам някой от ония мечове...
- ... и е се осакатиш скоропостижно - довърши вместо него Меандор. - Имам опит с подобни оръжия, не е толкова лесно, колкото ти се струва.
- Безполезни дрънкулки! - разгневи се Арк, докато ровеше из купчината с оръжие. - На кого са му потрябвали алебарди? Или арбалети? Че кой може да си служи с тях????
- Арбалети ли? Я дай един!
- Не знаех, че можеш да стреляш с арбалет - каза Мордред и изгледа изненадано обадилия се Аластис.
- Не мога. Но ще го връча на Талиесин, като спре да се прави на интересен. Веднъж плямпаше нещо за арбалети...
- Впрочем, Арк засегна един доста сериозен проблем - отбеляза Бел. - Болшинството от нас не могат да си служат с подобни сечива...
- Ще се оправим някак - смиган му Аданедел. - А сега - на север.
И групичката се отправи в указаната посока, а след нея дълго отекваха гласовете им (- Менъуор се изчерпаха! Последният им албум е пълна боза! - Много ти разбира човката на тебе! Изчерпали се били... - Това е абсолютно грешно! На Куеня звучи по съвсем друг начин... - Не бе, няма да те гоним тебе. Адаша ти търсим...). Постепенно се възцари тишина, а сред храстите за миг просветнаха чифт червени очи. После храстите прошумоляха, а сянката на дотогавашния им обитател се изгуби в спускащата се нощ...
По този въпрос съществуват две мнения. Едното е неправилно, а другото е моето.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|