|
Тема
|
УЧЕБНИК ПО ЛАТИНСКИ
|
|
Автор | мия (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.10.05 19:16 |
|
Здравейте,първи курс френска филология съм и отчаяно си търся ДОБЪР,подробен учебник по латински език.Ние сме по този на Недялка Георгиева,но не ми е много ясен.
Някой нещо да препоръча,че още на втория урок май съм затънала-а езиците по принцип ми вървят.Може и да е стар-ще се опитам да го открия на Славейков
Благодаря
| |
|
"Латински език" - учебник за медицинските техникуми от Иван Попов, София, 1962.
Едва ли ще го намериш, но мога да ти го дам да го преснимаш. Когато аз учех Lingua Latina в първи курс на филологията си карах самосиндикално по него и ми беше доста по-лесно, отколкото на колегите.
| |
Тема
|
Re: УЧЕБНИК ПО ЛАТИНСКИ
[re: мия]
|
|
Автор | the_bomb (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.10.05 14:29 |
|
пиши ми на лични съобщения- имам регистриран ник, който е същият като този
| |
Тема
|
Re:
|
|
Автор |
Zo (Troglodyt) |
Публикувано | 31.10.05 21:03 |
|
аз днес си купих този на Искра Атанасова, Лили Йорданова и Анна Шелудко.
казва се "Латински език за начинаещи", част І.
Издателството е "Отворено общество", но те в същност само го преиздават и ми се вижда доста ясен.
да ке да ке ама неке
| |
Тема
|
|
|
Автор |
swettyveny (непознат
) |
Публикувано | 11.11.05 13:52 |
|
Здрасти, колеги сме и аз съм 1-ви курс френска филология, коя група си, аз съм 4-та. Наистина учебника е малко неразбираем,, аз до сега нищо не разбирам от тоз език и на мен ми се отдават езиците, ама уви латинския няма да е един от силните ми езици ;)
| |
Тема
|
Re:
[re: Zo]
|
|
Автор | Koби (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.11.05 19:05 |
|
Последните две от авторките са ми били класни
За самият учебник нищо не мога да кажа, тъй като ние сме учили по други.
Във всеки случай латинската граматика е почти толкова гадна като граматиката на френски... Като екстра добавете падежите
Не знам колко и какъв латински ще научите, но езикът е изключително полезен при чуждоезиково обучение!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Sigryn (тиха) |
Публикувано | 12.11.05 13:22 |
|
И аз съм учила по този на Н. Георгиева и ми направи впечатление повече на нещо като кратка граматика, не на учебник.
--------------------------------------
Forging the future from the timeless stone
| |
Тема
|
Re:
[re: Koби]
|
|
Автор |
Zo (Troglodyt) |
Публикувано | 14.11.05 20:50 |
|
Коби, ами на мене за сега ми е доста лесно. Но не знам по-натам какво става.
да ке да ке ама неке
| |
Тема
|
[re: Sigryn]
|
|
Автор | Cтyдeнc (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.11.05 23:38 |
|
Н. Георгиева може да те накара сам да си говориш на латински , представям си как й изглежда учебника. Тя има гениална памет и го очаква от всеки. Прагматична е Лили Йорданова и допускам това да се вижда и в написаното от нея и Шелудко.
| |
Тема
|
[re: Sigryn]
|
|
Автор | фeнka (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.11.05 23:40 |
|
Нели Георгиева може да те накара сам да си говориш на латински , представям си как й изглежда учебника. Тя има гениална памет и го очаква от всеки. Прагматична е Лили Йорданова и допускам това да се вижда и в написаното от нея и Шелудко.
| |
|
|
|
|