|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Ставащото някакъв генерален залез ли е?
|
|
Автор |
jdefoe (седалкотрошача) |
Публикувано | 19.04.12 00:34 |
|
Не знам дали преувеличавам, но ние вече три години сме пълен валат, споменавали сме, че бизнесът на един футболен клуб не е основно Европа, а местното първенство. Вчера ни припомниха защо са уволнили Хайнкес от Реал - станал четвърти в примера, а иначе уж еврошампион...е, какво е мисленето? В игрите мениджър също ръководствата искаха да успееш в лигата си, в шампионата, пък в Европа каквото дойде.
Ето, Левски влезе в групите, би Спортинг и Гент, далеч по-силни тимове, но си затъва здраво. Аз след като виждам, че от 22 години няма да играем в Европа се замислям - не е ли това някакъв вече генерален залез? Тонев взе властта и почна да се пише за Камбуров, за Генков, за футболисти, крайно непопулярни за нашия тим.
Щом се пише, значи ги обсъждат и тези варианти, бъдете сигурни. А те са като миналите ни перспективи - СС обратно, Гонзо тук, Гонзо там....
Не се позволява нищо ново, нищо разчупено. Ние имаме отбор с височина 1.20 от немалко време вече - сега не ми говорете за Барса, те са феномен, изключение. Без физика не става нищо в спорта в обичайните случаи.
Идват Черноморец, Миньор, Лудогорец, и ти си реално по-слаб от тях в по-голямата част от мача. Гледах двубоите ни, надъхани бяхме, не е от липса на мотивация. За мен сме си просто много слаби, много ограничени футболно. гореспоменатите клубове имат по-качествени удари на трансферния пазар, такива вече прави и чорбата, тя ще се откъсне на 15 точки, нещо да ни говори това?
Батков е абдикирал, идват вече по сто човека на мач - колелото не се върти по нелогичен начин, всичко си е закономерно за мен.
Причината да мисля в по-черни краски е тази, да повторя - не се тръгва към никаква реална промяна, тя нито с Пеев, нито с Камбуров или Генков би дошла, обективно и с Илиян Илиев аз съм скептичен, че положението ще стане по-светло. Казвал съм защо, но дано поне за него съм с грешна преценка.
Никакви юноши, никакви алтернативи на постове като централен защитник и нападател, това трае от времето на......дори отпреди дуета СС, защото там си имаше единадесеторка бетон, и ако 1 човек се махнеше, ставаше кофти (и ако и Пелето бе аут).
Трае от много време и не се променя. Дали идва генерален наш залез, замислете се? Преди десет години бе утопия да ни бият на Герена, ние там от 2009 насам сме направили вече едно над 15 загуби....
| |
Тема
|
Re: Ставащото някакъв генерален залез ли е?
[re: jdefoe]
|
|
Автор |
pirx (crazy diamond) |
Публикувано | 19.04.12 12:53 |
|
цялата трагедия е ---няма дългогодишна стратегия , не се мисли за поне 2-3 години напред и това е не и без помощта на публиката.
От сегания отбор трябва да останат Илиев, Мулдер, португалците, Диамутен ако направи подготовка, евентуално Цветков, Старокин, Димов и Райков. Другите се вижда 4е нямат желание за игра или ве4е не стават. както и да го погледнеш това си е нов отбор е тогава не трябва да има о4аквания за бързи успехи (първият сезон на Мъри).
Няколко от сегашните игра4и + школата + попълнения и естествено без тактика на юруш. Отборът е беззъб, няма хъс и зарад критиките доста обезверен. Жалко с тези игра4и при добра мотивация и грамотен тренер ве4е щяхме да подготвяме селекция за атакуване на групите в ЕКТ.
«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»
| |
Тема
|
[re: pirx]
|
|
Автор |
Публикувано | 19.04.12 13:19 |
|
Ами Пиркс, то ти го остави целия отбор, не си много строг.
Усещам, че леко елиминира Гаджев, Дарко и Йовов, по който въпрос има страхотно единодушие у привържениците. Изгони мисля и Грийн, когого аз кълна не от вчера.
Димов вчера ми хареса в някаква степен. Ами, опитаха се, но е нужно още доста. Нямат и треньор, от километри личи.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pirx (crazy diamond) |
Публикувано | 19.04.12 13:30 |
|
едната 4аст съм оставил с уговорки. Райков ми хареса преди освен това е млад, сега не знам дали заради контузията но не играе като хората.
Цветков е игра4 но е бавен ,а и няма май ве4е желание за игра. Старокин и Димов се стараят и за резерви стават. Освен тов Димов е един от малкото ни ръстови игра4и. Отборът го виждам така (не може да имаме претенции за каквото и да било след като пускаме голове всекима4, в шампионските сеони иамхме допуснати по макс 15 гола за сезона).
Илиев
Мулдер Димутен(ако е във форма) нов Пинто
Рамос Пелето Димов нов
Цветков (нов)
нов (Гара )
Ако е верно за Генков ужас По добре някоя яка пе4ка отколкото този. За Камбуров съм по-съгласен да дойде, тогава ще имаме изпълнител на дузпи фаулове.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 19.04.12 14:20 |
|
Аз не намирам, че Калво е по-зле от Рамос. И двамата вчера показаха, че могат да бият отдалеч, но с финтовете отблизо нямат никакъв успех. С финовете! Преди няколко години Зе Соарес имаше много добри финтове, те му вървяха повече даже от на Жоазиньо, но пък Жо стреляше по-добре. И двамата обаче сега ни липсват зверски.
Тревожното е, че задачата им е да преодоляват хора по фланга, да влизат навътре, а по първото не се справят, с навлизането се случва на моменти.
Сбъркано е нещо доста сериозно. Мулдер? Притеснява ме, че той има много неефективна игра в атака. Поне тича здраво.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pirx (crazy diamond) |
Публикувано | 19.04.12 15:16 |
|
Калво е пътник, нещо му е голяма заплатата. Техни4ар е , има шут но не си покрива зоната, Райков пове4е гони.
Крилата трябва да подават то4но, а не да пробиват , така 4е Рамос и райков са си екстра. Трябва ни яка защита затова искам Диамутен да остане (Милиев вън) + Мулдер и Пинто.
Нека отзад е за 0-0 пък напред кавото стане. След като дойдат успехите, ще се ка4и и само4уствието на отбора, ще си повярват и тогава може да се играе и за публиката (което неминуемо ще стане справка жабарските отбори).
Затова яки ти4а4и тип Димов и Старокин са необходими + евентулано нов. За затворени отбори ами има фаулове (Камбуров) корнери (яка пе4ка нападател + Диамутен) шутове от дале4 все един гол ще влезе.
Но сега моье само да се гадае Жужето ми беше един от любимите игра4и в Левски, дано се изяви добре и като треньор.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 19.04.12 17:14 |
|
И аз съм на твоето мнение - първо да се почне с яка защита, защото сега това не е налице, пък напред все някоя печка ще се намери.
Диамунтен имаше 1-2 по-силни мача, но като цяло не виждам с кое изпъква точно пред Рисп засега.....
Шведът за мен трябваше да бъде оставен, Арс също, и щяхме да сме по-добре. Бъди сигурен, че липсата и на централен нападател просто ни разгони фамилията.
А за последното не могат да не се търсят кусури на Костов. Експерименти като Жуниор централен са несъстоятелни.
| |
Тема
|
Няма как да не се гледа година за година
|
|
Автор |
HYanev () |
Публикувано | 19.04.12 19:43 |
|
Ситуацията на футбола е такава в България , че и ние и вие ще градим отбор за бъдещето..
Просто това е някаква мечта на феновете. Да купим играчи и да градим..Ето тази година ние направихме супер селекция , но като дойде 1 милион оферта за Зику и няма как да не го продадеш..
То просто целта е всяка година да продаваш и да взимаш пак прилични играчи и да съчетаваш нещата.Ако ставаш шампион и играеш редовно в ШЛ може да си позволиш да задържаш играчи ,но то и самите футболисти не искат.
Колкото и да прогресираме в някой турнир заплатата на този футболист пак си остава 10 хиляди евро а в Турция му дават 35.
Общо взето сега е същата ситуация .Карачанаков/Костов са супер таланти , но те те могат да се задържат сезон/вда.. Мораеш най много да го задържим до краят на Август когато стане ясно какво ще правим в ШЛ. Как да задържиш такъв играч който искат да го купят отбори като Удинезе?
Като фенове и на мен ми се иска да се гради отбор и да се подсилва , но няма как да стане.Прави се селекция за влизнае в групите ако влезнем дигат се цените продават се тези играчи и пак от нулата.
П.С Дори на Футбол Менджиър не може да задържиш талантите за над 2/3 сезона.Просто идват оферти при добри игри и продаваш
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Vendome (Duke) |
Публикувано | 19.04.12 20:52 |
|
Липса на стратегия за дългосрочно развитие, но такава няма при нито един клуб. Конкретно, просто изпадаме в лош цикъл, и преди сме имали такива (1988-1991, 1995-1999 и 2002-2005), нищо ново нито за нас, нито за който и да е друг клуб. Аз съм оптимист, че ако оставят Джуджето да работи, ще постигне резултати.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Vendome (Duke) |
Публикувано | 19.04.12 20:54 |
|
Абе генерално погледнато ни трябват едно 7-8 качествени попълнения, но ние рядко правим мащабни селекции за обновяване на състава като чорбата, винаги сме кърпили на парче.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|