|
Тема
|
Отборът
|
|
Автор |
The GAME (*_*) |
Публикувано | 22.09.08 03:27 |
|
Съжалявам, че отварям отделна тема, но нямаше как да вместя мнението си в нито една от останалите, а много държа да кажа, това което си мисля в момента.
Не съм мениджър, не съм треньор, не съм футболист, гледам футбол, защото го обичам – не претендирам да разбирам много, но то вече и на малките деца им е ясно какво трябва да се прави. Но не и на шефовете в Левски, треньорите и футболистите.
Става въпрос за огромна промяна. Промяна в манталитета, в начина на мислене, в начина на инвестиране. В Левски, както и във всеки голям отбор, трябва да се залага на хора, доказали вече себе си, не като имена, а като професионалисти – с опит!
Изпълнителен директор стана човек, който до миналата година играеше на терена?! Обожавам го! Борето е номер едно що се отнася до игра и т.н., обаче може ли да го назначиш на важна административна длъжност?! Никой не коментира това, но то е много важно, защото оттам идва всичко. От поставянето на грешните хора на грешните места – иначе човек от треньор на децата в Барселона може да поеме и националите - в БГ това е възможно, но правилно ли е?! Единственият човек, който си е на мястото е Баждеков…за съжаление, защото за мен и той не е оптималният вариант.
Треньор… абе толкова ли няма треньори – българи – балканци – немци, квит ще да е! Ама не като ЦСКА да си въртим с националния 3 имена и да се чудим после защо не става. Специалист, който е работил, патил и препатил с някой малък отбор, или с по-голям от А група?! ОК и чужденец да е – НЕКА, макар че по-трудно ще свикне с обстановката. Човек, който обаче е доказал, че прави нещо, че има знанията, опита и волята да изведе този отбор някъде. Имена сигурен съм ще се сетите десетки! И измежду тях не е бившият помощник треньор (евала на Кокала – и него го обичам, но не е човекът сори – то се вижда), Вуцов, щото видите ли бил Левскар, който Калиакра не можа да изведе до край в А група и който е известен с изцепките и глупостите си. Трябва ни специалист, еродиран ако щете човек, истински мениджър, който няма да вземем за 2 години, а за много по-дълго, който ще гради Левски от децата до А отбора. Тук само да кажа, че за мен Херо също не е решение, просто защото е няква местна величина, дето се помни от мен с доста провали, подобно на много други.
Трансферите! Е тука на мен ми е мистерията! Вижда се кой колко може, знае се кой колко може. На никой, фен или специалист, няма да му е трудно да се сети за 15 имена, които биха си паснали, които в момента играят в България, или които до миналата и по-миналата са играли тук и си ги знаем. Млади момчета – Коприваров, Домовчийски….загубата им беше голяма грешка! И ок – виждам, че президентите държат много да взимат черни – нека си вземат 1-2ма за цвят, ама да не се оливат…Трудно ли е ебаси!?
Футболистите. При правилен подход на треньора, заплащането им и мотивирането им – хайде на бас, че ще играят. Сега нещо куца и това е в мениджмънта! Това да купиш рейс, да направиш терен, да инвестираш и да даваш много пари ОЧЕВИДНО не е достатъчно. Работа трябва ! Работа, проява на такт, пример от по-старите да взимат новите – атмосфера в съблекалнята. Сега, не знам дали сте запознати, но отборът е разделен на групички и точно затова играят като леваци!
Целите. А група и Купата са крайно недостатъчни! Трябва да се гради отбор, който да играе постоянно в турнирите – не да се гради отбор за предварителния кръг – именно това е проблема. Ако започнем отдалеч да градим отбор за групите – ха да видим дали влизането в тях ще е проблем! Батков каза – “Този Асус сега за кво да го взимам в А група ли да играе!” Крайно не е така! Ха да видим ако направим един наистина класен отбор, който всеки път да ни радва с прекрасна игра, дали стадионът няма да е пълен и срещу Долно Сусурлево и дали тези “по-скъпи” футболисти няма да се изплатят. Стратегията е на парче и не знам, защо тия неща са ясни на почти всички, но не и на хората, които трябва! Цел да сме първи със 100 точки, или 100 гола в края на сезона, да вземем Купата с не повече от 10 допуснати гола, групите на някой трунир, приятелски срещи – 1-2-3 като тази с Вердер. Ха да видим дали няма да стане тогава! А не да ми почиват дни на ред и да си джиткат в Банкя. И не е нужно тия неща да се знаят дори и от феновете, вътре да си ги обсъждат! Ебаси, ако има реално високи цели, дори и да не се постигнат пак ще е по-добре от колкото….. мммм шампиони бла бла, са ше видим дали ще преодолеем тва, онова. В България трябва да сме над над над, за да можем да играем адекватно в Европа и навсякъде. Може да ви звучи малко странно, но това не съм го измислил аз – Спартак Москва преди играеше при такива цели и сега вижте – цялото руско първенство дръпна, Селтик, Рейджърс, Кипърските отбори дори са така( да не мислите, че там първенството е много силно-само че целта на Анортозис е да радва публиката, да вкарва голове и да РАЗМАЗВА, не просто да побеждава), Олимпиакос, Панатинайкос (гръцкото първенство да не е силно?!). Турското първенство преди 10 години беше същото - имаше само 1 отбор Галатасарай, ама и той биеше Барселона.
Просто целите най-вече на Левски, а и на другите отбори трябва да са коренно различни. Това обаче е въпрос на мениджмънт и манталитет – знам, че никога няма да уврем до дам…
Мога още много да кажа, но не искам да товаря форума. Интересно ми е какво мислите по въпроса – не трябва ли с отбора да се заеме някой, който разбира от футбол?! Реал и Челси може да не станем, но не може ли да сме отбор, на който целта да е да мачка, да радва хората и стадиона да е пълен винаги – заради прекрасната игра и класните играчи.
Всички горещи новини от света на технологиите<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от The GAME на 22.09.08 03:31.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от The GAME на 22.09.08 03:37.</EM></FONT></P>Редактирано от The GAME на 22.09.08 03:50.
| |
Тема
|
Всичко ново е добре забравено старо...
[re: The GAME]
|
|
Автор |
The GAME (*_*) |
Публикувано | 26.08.09 04:39 |
|
Много съжалявам, че с това, което пиша в момента вдигам тема от 1 година толкова напред - ако не се хареса - моля изтрийте го, не се сърдете.
Помня колко бях ядосан преди една година и как излях повечето от това което мислех. Надали някой го е чел цялото, доста е дълго. Днес щях да напиша пак нещо подобно, но исках да видя дали някой не ми е отговорил.
Втрещих се като прочетох - за една година НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО НИЩО.
Продължавам да не разбирам защо?!
| |
Тема
|
Re: Всичко ново е добре забравено старо...
[re: The GAME]
|
|
Автор |
Axueв (Hooloovoo) |
Публикувано | 26.08.09 11:05 |
|
"Като изключим, че не можем да вкарваме, стояхме добре. 69% владеене на топката и 14 удара. Дори Барселона не надиграва така отборите. Но да не говорим за статистика. Имаме добър отбор, който ще спечели всичко в България. Напомня ми на 2005 г. и съм убеден, че ще играем в Лига Европа и след Нова година,"
Tози безумен коментар на Батков след мача е показателен,нищо добро не очаквам за Левски в обозримо бъдеще.Живеем в измислен свят....
| |
|
Здравей The GAME,
Едва ли има някой тук, на който да не му е ясно за какво иде реч. Играеш ли тото, или комар някакъв? Ако да, с колко пари влизаш? Всеки иска да гепи джака с възможно най-малко кинти така ли е? Измисляш си пет мача, ама понеже не си много сигурен, слагаш 5 лв. вместо 50, пък каквото стане. Играеш за джака в тотото, но не набиваш комбинация за много пари, а вкарваш едва няколко лева и пак каквото стане. Така е и с Батков приятел, не набива за играчи, а пък дано да ни върже. Е, не ни върза.
Другия вариант също обаче не е сигурен. Вкарваш луди пари за играчи и пак нищо. Смешни отбори, като Ман Сити доказват това. Е не мислиш ли, че това е по-лошата ситуация? Инвестираш, но губиш и не постигаш резултат.
Това е бизнес човече, целта винаги е печалбата, която да се постигне с възможно с най-малко средства и усилия. На мен и на всички тук ни се искаше Левски да беше взел няколко класни играчи и да беше се представил по-добре, но това не стана. Опитахме без играчи и загубихме.
Не искам да защитавам който и да е, но просто исках да вникнеш и от другата страна на нещата - гледната точка на ръководството. Аз, ти и никой друг тука не е съгласен с нея, но ние сме просто фенове и можем само да си чешем пръстите по клавиатурата.
Но какво може да се направи от тук нататък? Първо аз съм тотално против оплюването на отбора и играчите. Нещо, което е напълно излишно в този момент. Левски трябва да се подкрепя независимо в коя група играе и с кой играе. Левски трябва да се подкрепя винаги. Виж Анфилд на Ливърпул след загубата от Тотнъм, виж сектора за гостуващи фенове на Уигън-Ман Юнайтед няколко дни след загубата от Бърнли. Е какво, тези хора трябваше да си седят в домовете и да злобеят ли. Загубата е част от играта и дори такива селяни като нас трябва да го разберем. Тъпия български манталитет да се ходи само на големите мачове, все някога трябва да го изкореним. Но това едва ли ще стане скоро.
Второ, трябва да се обръща малко повече внимание, на играчите в България. Треньорите трябва да гледат малко повечко родния футбол и когато забележат нещо качествено да реагират веднага. А не, когато този футболист са го видяли още пет отбора и цената му е станала двойна.
И не на последно място и много важно за мен е на всеки футболист от отбора да се обръща специално внимание от треньора. Достанич трябва да разговаря с всеки един по отделно преди мач и да го надъхва допълнително.
Вижда се, че индивидуални грешки ни съсипват постоянно и това със сигурност ще помогне за намаляване на брака в действията ни.
Надявам се си ме разбрал. Бъди здрав!!!
Жоро
| |
|
Само да вметна, че Ман Сити в момента имат 6 точки от 2 мача и играят доста добър футбол. При играчите, които купиха, съвсем скоро ще имат и резултати. Изобщо паралелите с обори от ОСтрова, не са хич на място.Няма база за сравнение, нито с тимовете, нито с феновете, нито с целите....
А паткоф , ако иска, догодина да играе с децата.... Резултата ще бъде същия!
Вече трета година се мъчи да повтори успеха след Киево и не става, а отборите от година на година , стават все по-преодолими, а парите в групите, повече!
Ако беше почнал да инвестира от Тампере насам, сега щеше да е с едни милиони напред, Левски уважаван отбор, а сфинете насрани....
| |
|
Канарче,
Не му е тука мястото да говорим за английски футбол, но все пак ще ти кажа някои неща. Ман Сити няма сили да стане шампион тази година. Те са една институция, в която просто се наливат пари, без да се разсъждава много, много. Да, имат супер футболисти, но това не е достатъчно, трябва им треньор, трябва им и дух. Не знам как Хюз ще се справи с толкова много звезди на куп. Винаги ще има сърдити, винаги ще има недоволни. А това Канарче оказва влияние вярвай ми. В Англия приятел трябва да се работи в преспектива и да се гледа в бъдещето. Нали се сещаш, че при Сити се изисква разултатите да се получат едва ли не веднага. Е няма да се получат Канарче, бъди сигурен. И тогава многото футболни звезди събрани на едно място ще се запитат дали са в правилния отбор и дали си заслужава да останат. И като се махнат, хоп, други на тяхно място и пак големите очаквания.
Приятел, успехите в голям процент от случаите се дължат на правилна и постоянна работа, а не на това, че си взел 10 супер звезди.
Можеш да бъдеш сигурен, че и Реал тази година няма да вземат лигата и то поради същата причина.
Хайде обаче да не изместваме темата, ти се хвана за някакъв пример и хайде веднага се засегна. Ако искаш да ми отговориш, имам мейл, който лесно можеш да видиш. Това е форум за ЛЕВСКИ, а не за английски футбол.
Хайде със здраве!!!
Жоро
| |
|
За да приключим темата само ще кажа , че от супер смешен отбор до шампион има огромна разлика! Аз също н мисля, че Сити ще са шампиони, но чак пък смешни и жалки......
| |
|
|
|
|