Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:11 12.07.25 
Футбол
   >> ФК Левски - Сф
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Сезона приключи и е време за равносметка!нови  
Автор RlCHARDLONGМодератор (Свинеебец)
Публикувано02.05.08 17:09

А тя, както всички се досещат, е абсолютен провал! Според мен Мъри, който обича да развива младите като футболисти и да ги учи на тактика и тънкости в занаята, трябва да се назначи за тренер на старшата, а за тренер на представителния отбор да се сложи добър специалист, като Муслин например! Така хем децата от малки ще се учат да размазват прасетата, хем при Муслин ще отиват готови хора за отбора.

Стоилов заслужава само добри думи заради успехите които ни е донесъл, именно затова трябва да остане в ЛЕВСКИ, но на друг пост, и работа с младите според мен най би му отивала. Но определено има нужда от почивка от поста старши треньор, защото стреса е огромен, а той преживя не един и два тежки момента откакто е начело...

Тема Re: Сезона приключи и е време за равносметка!нови [re: RlCHARDLONG]  
Автор dany_m111 (ентусиаст)
Публикувано02.05.08 17:47

сезона още не е свършил, има още 3 софийски дербита, които не са по-маловажни за бъдещето на отбора отколкото първите 3(да кажем) контроли от следващия сезон...

Иначе съм съгласен - сезонът е провал, "нулев" както го нарекоха от ръководството още след отпадането от Тампере. Хубавото е, че се смени гръбнака на отбора, който беше започнал сериозно да издиша и сега се започна да се гради нов отбор. Аз лично виждам светлина в края на тунела, но мен както винаги може да ме причислите към оптимистите, така че това не е изненада.

За първи път чувам треньор на 40 години да бъде обявяван за изчерпан и безперспективен(при това след като е постигнал някакви успехи още в първите си години на треньорстване), така че няма как да го приема това като теза.

Мъри започна да гради изцяло нов отбор, точно както беше и при идването му. Ако се сещате тогава отбора бе напуснат от кажи-речи 10тина титуляри и той трябваше да скалъпва изцяло нов състав от плътни резерви, обявени за некадърници и натирени да се обиграват из Родопа или Черно море. Сега ситуацията е горе-долу същата - много нови играчи и доста прибързано обявени за некадърници, при това повечето взети на полусезона. Не знам за вас, но на мен ми се струва че отбора набира лека полека скорост. Жалко наистина за многото контузии, това е факторът който може да провали всеки отбор, но когато са здрави повечето играчи, смятам че не играем лошо. За мен в тези месеци след нова година Мъри доказа че правилно бе оставен да работи с отбора и първите плодове започват да се виждат, макар и бегло. Истинските тестове, разбира се, ще бъдат мачовете до края на сезона.

Лятото трябват няколко класни нови попълнения, задължително, защото се видя онзи ден че нямаме дълбочина на състава и че при няколко контузии увисваме много яко.

Колкото до школата - много гнили неща има там... много! Не знам откъде трябва да се почне, но си мисля че като начало трябва да се вземе методист от чужбина! Съвсем спокойно и уверено мога да заявя - изгонването на Деркс беше грешка на Наско и Мъри и това се вижда много ясно в мачовете на децата и юношите. Батков викаше нещо за треньори от чужбина, но не виждам как ще работят те с децата, при положение че не знаят език, а работата в ДЮШ би трябвало да е толкова спортно-техническа, колкото и педагогическа... Абе дано го измислят някакси...

Редактирано от dany_m111 на 02.05.08 17:48.

Автор Zeljko RaznatovicМодератор (Бивш спортист)
Публикувано02.05.08 19:09

Напълно съм съгласен с тебе, бате !!!!

Тема Re: Сезона приключи и е време за равносметка!нови [re: dany_m111]  
Автор Zeljko RaznatovicМодератор (Бивш спортист)
Публикувано02.05.08 19:13

Братле, не става дума,че е изчерпан, а че не може да се развива като хората. За тия години не е мръднал и това е факт. Сега ако биеме цеца с 1-0 на кочината и ще кажете,че е големия специалист ли? При него късмета беше определящ през цялото време и това ще продължава винаги-един път късмет и победа, друг път късмет и Карлош осира дузпа. Нека си работи с младите таланти, да експериментира и да помага на ЛЕВСКИ, но старши треньор трябва да е някой с по-голям опит и мироглед. За мене единствения вариант е чужденец, от нашите посредствени треньори не виждам голяма разлика, то за тва няма и в националния и ше сме на тоя плачебен хал още н-брой години.

Автор navy7Obg (PhD)
Публикувано02.05.08 21:10

Няма да ги мръднат, говоря в мн число, защото са калъп Наско и Мъри. Писах някъде за Ники Илиев - интелигентния избор, а и дълго време играл и живял в Италия, където е А-то до Я-то на тактиката. Но няма да стане.
Много може да се говори, но истината е в икономиката, а тя се влияе от политиката.
Зачетох дългата тема от клуб футбол" не си прав за много неща: както за средния доход, така и за визията за България - първо доходите са доста по-високи, но всъщност България е много по-зле, отколко можеш да си представиш, а близките перспективи са ужасяващи!!! Помисли си само - министерство на вътрешните работи е едно с организираната престъпност!!!
И дизелът е най-скъпото гориво!!!
Сега е последната година от управлението на комунистите - като се сетя как завършваха предишните 2... Народът ще бъде ограбен пак - дали с фондовата борса, дали с недвижимите имоти, дали с отвързването на лева...
Та как да имаме добър отбор, наистина добър, като няма как да го съберем, комплектуваме и задържим? Това струва много пари!!! Откъде да дойдат,като билетите са по 5 лв, при 20 евро за втора/трета Бундеслига? 60 000 лв за ТВ-права, при няколко млн евро във всяка европейска страна, без да гледам за големите 5! Няма платежоспособен интерес за нашия футбол - а той няма как да се "направи сам"!
Незнайно защо, но според мен Мъри не развива юношите - стигат до едно ниво (средна хубост) и толкоз!
Нямаме трансферна политика - бразилчетата не са нищо особено, пропускаме да взимаме добрите български футболисти, не се селектира на база физически дадености, а това в днешно време е пагубно!
Има още 3 мача... Не се надявам да ми обърнат мнението особено, но дано опнем свинете!

ПОДАРЯВАМ ТРИОН С ИДЕАЛНА ЦЕЛ
-ГРЕДИ РЕЖЕ ВСЯКАКВИ

Тема Единствено...нови [re: RlCHARDLONG]  
Автор BigBirdy (sin)
Публикувано03.05.08 11:46

...остана възможността да бием прасюгите, което до някъде спасява сезона. Ако и това не стане, не знам. На практика сезона се провали с глупавото отпадане от тампере и после нелепи загуби от Литекс, Локо (Пд) и Черноморец...Ма то като ти падне желанието за игра, къде отиваш ти?!

Предвид днешните писания, че искаме Домо обратно, имам да кажа 2 неща:
- Еньо и Домо биха били добра нападателна двойка и ако си дойде от Берлин - добре;
- Като се има предвид, че в БГ Домо ще взима по-малко пари, а и ако е посвикнал със живота в Берлин, София ще му се види едно долнопробно село, това означава, че няма да играе с хъс. Дано не съм прав, но може би ще си дойде с развалена спортна форма и няма да е същия като преди.

Blau ist schlau, rot ist bloed!

Автор jdefoe (седалкотрошач)
Публикувано03.05.08 19:10

Определено съм съгласен с това мнение, след малко ще кажа и нещо свое за сезона досега.

Тема Re: Сезона приключи и е време за равносметка! [re: RlCHARDLONG]  
Автор Дpeйk (непознат )
Публикувано03.05.08 21:55

Пълен провал. С друго не може да се опише сезонът. Вина имат всички-Батков, Наско, Мъри, играчите. Добре е, че си тръгнаха изхабените стари пушки, някои от новите стават. Еньо, Зе Соареш, Рабех са добри играчи. Не съм доволен от Жеан Карлуш като завършване на атаките, но пък е доста комбинативен футболист и създава доста голови ситуации. Лошото е, че младите не се развиват, а тъпчат. Хичо след пробите в Арсенал, май повече мисли как Венгер мус е обажда да подписват, отколкото за играта си в Левски, Мариян е типичен мангал, който никога няма да направи кариера заради циганския си манталитет, а Балтанов, ми той толкова си може, няма да дръпне напред.

Аз виждам нужда от нови играчи на следните постове - вратар (абсурд е да продадем Гошо и да не вземем нов опитен играч на този пост), десен бек (само с Живко не става, ненормално е да караме Сърмов или Балтанов да играят отдясно), двама централни защитници(Томашич е ясно, че си тръгва, а Бензукан е все контузен), офанзивен халф (реално няма играч, който да замести Бардон от сегашните), един нов нападател (дано инфото ми за Георги Христов се окаже вярно).

Валери не го искам. В главата му са само кинтите в Херта и явно няма мотивация да играе повече в Левски. И нека се даде шанс на Иса, чувам добри отзиви за него.

По отношение треньорския пост, Мъри просто трябва да си ходи, явно няма волята да промени нещата в Левски. Ако я имаше, щеше да тропне по масата и да поиска нови играчи, а не да чака милостиня.

Варианти за мен са Херо (прави отличен сезон с посредствени играчи и такива средна класа в Бургас), но при Наско той няма да дойде. Другият ми фаворит е Ераносян, той поне е приятел с Насо.

Тема Re: Сезона приключи и е време за равносметка!нови [re: dany_m111]  
Автор RlCHARDLONGМодератор (Свинеебец)
Публикувано03.05.08 22:37

Никой не е обявил Мъри за бесперспективен, ако беше така нямаше да предлагам да остане в ЛЕВСКИ.

Идеята да се гради отбор е прекрасна, но се убедих че тя трябва да става при старшата и другите юношески формации. Няма смисъл да имаме сезон като този за да се гради отбора, после след година, максимум две повечето да бъдат продадени и отново да сме на нулата, пак Тампере, пак тепърва... Безмислено е, това не е начина! Отбор има смисъл да се гради ако ядрото в него ще играе поне 5 години заедно. По отношение на резервите и неможещите, Мъри взима решенията кой да е в ЛЕВСКИ, кой да си ходи - аз например, изобщо не бях съгласен Телкийски да бъде продаван, а хора като Минев или шуменския Деко да мъчат себе си и публиката! Не се купиха достатъчно добри нови играчи - единствено Рабех е абсолютен удар, останалите са въпросителни.

Така че начина според мен е много силна юношеска школа, която да праща в представителния тим тактически и технически готови момчета, които са обучени за начина на игра на отбора и ще имат нужда единствено от игрова рутина. Дори и да се продадат след година- две-три, ще дойдат нови на техно място. А Мъри най-обича тва да прави, да изгражда младите, просто А отбора на ЛЕВСКИ не е мястото! Затва всички добри отбори по света имат Б отбори, предимно с юноши и чужденци като Жоазиньо и Жеан, например, да свикнат, да се научат ако трябва, а както е ясно, от другия сезон всички елитни отбори ще са задължени да имат Б отбори. Ако Мъри се навие да обиграва, смешници като Карзай си отидат, а ЛЕВСКИ се поеме от един авторитетен тренер - за предпочитане от чужбина - ЛЕВСКИ ще бъде много дълго време номер 1 в България!

Редактирано от RlCHARDLONG на 03.05.08 22:47.

Автор jdefoe (седалкотрошач)
Публикувано04.05.08 01:26

По отношение на шансовете ни за титли - да, сезонът приключи. Той определено е най - слабият ни от поне 10 години насам....През него се получиха много антирекорди, като нека не забравяме, че има още 3 мача, а те са софийски дербита (всъщност, чорбата не е софийски отбор, но както и да е).

Без да има наистина мащабни инвестиции е трудно да се мисли, че в Европа ще сме нещо повече от средна ръка тим. Имаме все още отличен коефициент, който в УЕФА може да се използва, но там класата се вдигна наистина много напоследък. Тампере показа - Левски може да отпадне от много широк спектър тимове.

Играчите ни са много хилави като физика (било кондиционно, било чисто като сантиметри. Контузват се лесно. Не притежаваме стил на хубави, резки атаки, сега обаче има проблем и при изнасянето на топката, където фактори бяха Топузаков, Пелето....Тях ги няма.

Домовчийски се провали, на този етап. Дано съдбата е с него за в бъдеще.

Не искам да съм краен. Говорили сме си много пъти критични неща.

За мен трябва да се купуват чужденци - и като играчи, и особено като специалисти.

С Наско Сираков начело - това горното изречение е поставено под сериозен въпрос.

Лично в мен стана огромна промяна през тази година - моят идол като играч Наско го гледам вече с негативни очи като ръководител.

Той има за мен ролята на стоп - фактора в Левски.

Феновете - всеки си отговаря за себе си, но в публиката ни продължава да има разединеност, липса на събран глас, на нови песни (това особено е ключово.)

Интелектуално ниво???? Аз ще изкажа мнение, че от моя ъгъл (от моя само обаче!!!) умственият потенциал на публиката е много нисък.

Кръгла нула слагам на сезона, ако другата седмица паднем с 3 гола разлика от свинете, оценката ще е минус еди-колко си....

Но да се усмихнем. Ще играем в Европа!

ТАМ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ПОНЕ ЩЕ ВКАРАМЕ ГОЛ!

Редактирано от jdefoe на 04.05.08 01:27.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.