Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:38 20.07.25 
Спорт
   >> Културизъм
*Кратък преглед

Тема Искам съвет!нови  
Автор Ташо ()
Публикувано01.09.00 00:32

Няколко съобщения по надолу един пич се оплаква, че не може да качи килограми. Аз имам горе долу същия проблем, само че наобратно. Висок съм 180см, и тежа 105 кг. Имам си тренажор в офиса (по скоро комбинирана лежанка със скрипец и други екстри) и отвреме на време (разбирайте рядко) тренирам. Тренирам горе долу два пъти годишно по един месец, така че имам що годе оформени крайници и други такива. Проблема ми е в обиколката на ханша и талията. Та имам следните няколко въпроса и ако някой ми отговори ще съм му много благодарен. 1. Какви силови упражнения смъкват най бързо тлъстините от талията. Нека изключим тичането, плуването и т.н. защото времето ми за тренировки е ограничено до 2 часа три пъти седмично след обяд. 2. Един приятел ми каза, че като тренирам усърдно с големи тежести и спазвам специален хранителен режим (варени работи и заленчуци и пиле без други меса) за 10-15 дена мога да смъкна поразително количество килограми. Вярно ли е това ? Засега това са ми въпросите. Ако се сетя нещо пак ще питам. Благодаря предварително за отговорите.

Тема prav e tvoia proiatelнови [re: Ташо]  
Автор korav ()
Публикувано02.09.00 23:46

no ima i edin drug trick!!!! K O M P O T-kolkoto i elementarno da zvuchi , tova raboti, pii kompot , ama mnogo kompot ,pone po dva kompota sutrin obed i vecher!!! Napravo shte se stopish ..... pishi za rezultata

Тема Искам съвет!нови [re: Ташо]  
Автор ГОРСКИЯ ()
Публикувано02.09.00 23:48

5 бягания за 10 или 15 дни правят чудеса. През ден или през два. Не повече от 30 минути с почивките. Като не искаш да бягаш обаче, наблегни на коремните преси. 3 серии от по 20 повторения няма да те озорят много. Първата седмица пробвай през ден, след това всеки ден. (Естествено ако не тренираш никакви други мускулни групи в момента, както и правиш, доколкото разбрах). Основното упражнение е: лягаш по гръб на лежанката, опираш ходилата на вертикалните стойки, така, че коленете ти да са свити под прав ъгъл, бедрата да са вертикални, а прасците хоризонтални. Свий ръцете в юмруци и допри юмруците до ушите, а свитите лакти изпъни напред. Това е изходната позиция. От това положение започни коремните преси. 2 серии от по 20 повторения, третата до отказ. След първата седмица пробвай друго изходно положение: застопори ходилата за стойката, а коленете сгъни още повече. На лежанката нека остане допрян само тазът, а торса и главата да са на една линия под 45 градуса спрямо лежанката. Ръцете в същото положение. От тази позиция започни клатене напред-назад с амплитуда около 30 градуса, без изобщо гърбът ти да опира в лeжанката. Това го направи само в една серия до отказ (след задължителна загрявка!) и едва след това направи още две серии от първото положение. Следващото упражнение, което топи мазнинките отстрани, трябва да бъде с усукване. Застани прав с разкрачени на ширината на раменете крака, хвани един диск от 10, 15 или 20 кг с двете ръце, като дупката му се падне на слънчевия ти сплит. Започни да усукваш тялото от кръста наляво и надясно, като краката ти не мърдат, ръцете също (те държат здраво диска пред гърдите). Може да направиш 20-30 усуквания в едната посока, след това да смениш, а може и направо и в двете посоки. Ако не искаш с диск, може и с тояжка или лек прът за тежести зад врата. Следващото упражнение е много популярно - с дъмбел в едната ръка и наклони в страни. Като се изтощиш, хващаш дъмбела с другата ръка и правиш наклоните в другата посока. Ако нямаш дъмбели, хващай 1-2 туби от по 5 литра с минерална вода - имат дръжки. Добра работа за изгаряне на мазнините върши и скачането с въже с високо вдигане на коленете, въртене на педали с умерено бързо темпо и в краен случай бягаща пътечка (аз поне не я препоръчвам). За оформяне на по-тънка, стегната и твърда талия, колкото и да не е популярно, идеална работа върши въртенето на обръч. Ако искаш, пробвай. Можеш да комбинираш тренировките с L-карнитин, но предвид по-високото ти тегло, може и доста да се изръсиш, защото долу-горе се пада по една капсула на 10-15 кг тегло за един ден. И все пак, ако трябва да се опра на личния си опит, бих ти препоръчал всичко това 3 пъти седмично, но комбинирано с бягане. В края на пролетта побягах 2 седмици през ден и коремната ми област се оформи много бързо. Последно упражнение в тренировката за корем: седни в края на пейката, свий коленете и торса, така че брадичката ти да опре в коленете, хвани се с двете ръце за пейката и едновременно разгъни краката и торса, като разгънеш и от коленете. В крайна позиция тялото ти трябва да представлява нещо като силно разкрачена буква V. След това отново сгъни и така до отказ. Цялата тренировка ще ти отнеме около 20 минути, защото упражненията могат да се правят с много кратки почивки между тях. ...... Брей! Колко нещо изписах.... Стига толкова и УСПЕХ!

Тема prav e tvoia proiatelнови [re: korav]  
Автор Ташо ()
Публикувано03.09.00 23:18

Сори. Не съм слагал компот тая година :-)

Тема Искам съвет! [re: ГОРСКИЯ]  
Автор Ташо ()
Публикувано03.09.00 23:33

Много ти благодаря! Тази страница си я разпечатах и утре ще си я занеса в офиса и ще си я закача над лежанката. Аз по принцип правя коремни преси в почивката между упражненията. Обаче имам един проблем. Схващат ми се коремните мускули. Навремето, когато тренирах тае кун до след коремни преси задължително се обръщаш по корем и партньора ти те хваща под мишниците и те опъва назад, за да опъне корема. Това мога и сам да го правя, но често се случва в момента в който се опитам да се обърна по корем да получа схващане. Затова не мога да правя коремни до отказ. Иначе правя по много. 30 не са ми проблем въпреки големия корем. Навремето правех по 300 като на шега. Накланяне настрани с дъмбел също правя в почивките между упражненията. Всичко останало, което ме посъветва, ще го пробвам. Колкото до тичането, мога да го правя много рано сутрин, но знам че не се препоръчва, затова не го правя. Имам идея обаче да започна с плуване. Още веднаж благодаря!

Тема Искам съвет!нови [re: Ташо]  
Автор RiP ()
Публикувано04.09.00 09:58

Остави офиса и бегом в ЗАЛАТА:) Все ще намериш по час и нещо на ден за нормална тренировка! И още нещо - напоследък открих огромна полза от коремни преси вечер, преди лягане /след други видове спорт:)/.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.