|
Тема
|
От културизма остава ли се НИСЪК?
|
|
Автор |
FilerO99 (оперативная ) |
Публикувано | 30.09.10 14:14 |
|
Когато бях на 14 години започнах да тренирам културизъм за няколко месеца и веднага спрях да раста на ръст. Спрях и порастнах с няколко сантиметра. Тренирал съм с леки тежести една щанга от порядъка на 16 кг и нищо повече. Възможно ли е причината за изоставането ми в ръста да се дължи на друга причина?Имайте в предвид, че тренирах с 60 серии на ден по 20 повторения!
| |
Тема
|
Re: От културизма остава ли се НИСЪК?
[re: FilerO99]
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 30.09.10 22:02 |
|
Малките тежести не би трябвало да забавят растежа. Дори мисля че би трябвало да го стимулират.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
Автор |
FilerO99 (оперативная ) |
Публикувано | 01.10.10 10:59 |
|
Да, но правих по 20 серии раменни преси с 16 кг. Ръстът спря да ми расте през октомври-ноември 1992ра и започнах отново да раста чак през 1994та, спрях да раста през пролетта на 1995та. Останах 167 см. Баща ми е 178.
| |
|
Определено вдигане на щангата с нищо не допринася за израстването на височина. Когато си във възраст, в която трябва да достигнеш наследствения си потенциал като височина, други спортове, като плуване, волейбол, баскетбол, биха ти помогнали да достигнеш този наследствено предопределен ръст, а понякога дори да го надхвърлиш с малко.
| |
|
Точно така, много точно мнение!
| |
Тема
|
[re: -=FileO99=-]
|
|
Автор |
1639 (член) |
Публикувано | 28.10.10 21:22 |
|
Аз съм чувал, че активното ходене на фитнес увеличава нивото на тестостерона, което във възрастта на израстване, до колкото си спомням би могло да подейства възпиращо на растежа, но може и да греша.
| |
Тема
|
[re: 1639]
|
|
Автор |
dedo_minu (старо куче) |
Публикувано | 29.11.10 13:31 |
|
На времето имаше един руски щангист в тежка категория Василий Алексеев (СССР). Олимпийски шампион през 1972 и 1976 година. 8-кратен световен и европейски шампион. Автор на 79 световни рекорда. Един от най-силните щангисти в историята на този спорт. Та той беше висок 189 см. Той още като юноша е бил хамалин и е тренирал със свръх тежести.
Факторите
1. Генетика
2. Режим на хранене и живот от ранна детска възраст та до 20 (дори и до 25) , когато спира растежа
Според мен тежестите не са основния фактор за забавяне на растежа
| |
|
|
|
|