Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:51 12.07.25 
Спорт
   >> Културизъм
*Кратък преглед

Тема m. biceps vs. m. tricepsнови  
Автор KoлeИзЦpниoШoплyk (ентусиаст)
Публикувано22.01.09 21:38

кой е по-силен при вас, бицепсът или трицепсът?

Колко кг можете да вдигнете изолирано с дъмбели за бицепс и колко за трицепс?

Тема Еми, доколкото трицепса ми има три глави, а ...нови [re: KoлeИзЦpниoШoплyk]  
Автортъпoтo koпeлe (Нерегистриран)
Публикувано23.01.09 09:53

... бицепса - само две, мога да твърда категорично, че трицепса ми е по-умен. Друго по така зададената тема просто нема кво да напиша.

Тема Вървят поравно почтинови [re: KoлeИзЦpниoШoплyk]  
Автор martyr (мчк)
Публикувано26.01.09 13:05

Скотово с 50 кг, френско пак с толкова, след добра загрявка правя още няколко до откат с по 60. С дъмбели и изобщо унилатерално не тренирам, защото предразполагат към мързел водещата ръка.

При всеки е индивидуално все пак.

Тема Re: Вървят поравно почти [re: martyr]  
Автор KoлeИзЦpниoШoплyk (ентусиаст)
Публикувано26.01.09 17:18

и при мене са горе-долу по равно - например с дъмбели тренирам бицепс с 17,5 кг 4 серии по 12 повторения, а трицепс с 15 кг 12 повторение по 4 серии.

Прави ми впечатление обаче, че при хора, които въобще не тренират бицепса е много по-як. Явно в ежедневието главно той се натоварва. Но пък при хора, които тренират усилено, тази разлика се изглажда и при някои даже трицепса става по-силен.

Тема Re: Вървят поравно почтинови [re: martyr]  
Автор KoлeИзЦpниoШoплyk (пристрастен)
Публикувано05.05.09 21:43

а билатералното трениране не предразполага ли към това по-силната ръка да поеме повече от 50% от натоварването?

при унилатералното по-слабата ръка нема къде да се скрие.

Тема Re: Вървят поравно почтинови [re: martyr]  
Автор dedo_minu (старо куче)
Публикувано12.06.09 21:03

Ех вие младите ще ме комплексирате.
На времето правех четворки сед на бицепс на 65 кг при лично тегло 78 кг. Прав рекорда ми беше 72.5 на бицепс (чисто) Но скотово сгъване на 50 не съм пробвал Сега ми е късно да се пробвам - ще взема да се сецна

А и трябва доста подготовка.
За френското не отварям дума защото бях доста по слаб - до 40 съм стигал.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.