|
Тема
|
ВМ- НВД
|
|
Автор | Edna (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.04 17:22 |
|
Здравейте !
Искам да Ви помоля да си кажете мнението за ВМ- НВД /високо мазнинна- нисковъглехидратна диета/.
Някой прави ли и какво са му отзивите? Кажете за + и - при нея и какво най-често ядете!
Благодаря Ви предварително

| |
Тема
|
Re: ВМ- НВД
[re: Edna]
|
|
Автор |
MuлeH (bars) |
Публикувано | 18.12.04 11:45 |
|
не съм я правил и няма и да я правя. Вижда ми се напълно антиестествена... Да се лишиш от основен източник на енергия (въглехидратите) и да се блъскаш с мазнини (>>> омазняване на съдовете).... Може да има някакъв изчистващ ефект, но със сигурност е вредна. Все ми се струва, че изчистване може да се получи и без да си скапваш организма.
| |
Тема
|
[re: MuлeH]
|
|
Автор | Rexer (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.12.04 21:08 |
|
Vaprosa e da ne se izpada v krainosti. Samata dieta vkliuchva napalno lishavane ot vaglehidrati za okolo 2 sedmitsi, sled tova se dobaviat po malko. Niakoi hora ogranichavat i mazninite i praskat protein do dupka sas zelenchutsi. Ima mnogo varianti, prosto ne izpadai v krainosti za dalgo vreme.
| |
|
| |
Тема
|
[re: MuлeH]
|
|
Автор |
Boby_ (Чук) |
Публикувано | 27.12.04 11:23 |
|
Заблуда е да се смята, че мазнините в храната означават мазнини в кръвта. Връзка има, но тя е косвена. И се дължи на това, че именно мазнините, а не въглехидратите, са основният източник на енергия в храната ни. Но да се върна на темата - мазнините в кръвта идват най-вече от собствените ни мастни натрупвания. А мазнините, които поемаме с храната, се разграждат в храносмилателната ни система. И чак ако калориите са в излишък, поетата чрез мазнини енергия се преобразува в телесни мазнини. Бързите въглехидрати от своя страна пък почти директно задръстват рецепторите и водят до пълнеене.
Това, разбира се, не означава, че трябва да се храним небалансирано, но значи, че за кратки периоди (подчертавам дебело - за кратки периоди, защото въглехидратите дават незаменима енергия за мозъка и мускулите) нисковъглехидратната диета е много ефективен способ за сваляне на килограми.
Мазнините от своя страна са повече от един вид. Наситените мазнини (каквито са повечето животински такива и по-специално тези от топлокръвни животни) не са много препоръчителни. Добре е да се консумират полиненаситени мазнини, каквито има много в рибата и ядките. Пърженото също следва да се избягва, защото много мазнини при нагряване и последващото изстиване стават канцерогенни.
И накрая да кажа, че всичко, което споменах по-горе, е подкрепено не само от прочетено тук-там, а от личния ми опит - с такава диета свалих 30 кг за около 6 месеца и сега, след като отново се храня балансирано и тренирам умерено, изглеждам и се чувствам по-добре и по-жизнен от когато и да било през целия си живот. 
| |
Тема
|
[re: Edna]
|
|
Автор |
quepassa (непознат
) |
Публикувано | 27.12.04 13:49 |
|
Ето ти някои линкове с информация в зависимост от целите ти:
::
| |
Тема
|
[re: quepassa]
|
|
Автор | lmage (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.04 01:12 |
|
Обичам да ме цитират! :) Във форума на изданието също има какво да се прочете!
| |
|
|
|
|