Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:26 08.07.25 
Градове
   >> Кърджали
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Търся едни познати от Кърджалинови  
Автор 531ski (непознат )
Публикувано20.05.08 13:47

Преди много години( 36 по-точно) се запознах с две студентки(тогава) от Кърджали учеха История в СУ казваха се Бисерка и Маргарита, бяха1-ви братовчедки. После завършиха(през 1974г) и знам, че бяха разпределени в Историческият музей в Кърджали, но сега гледам в списъка на ЛС на музея, че не са там. Би трябвало да са около 57г, дали някой от Кърджали знае нещо за тези госпожи?

Тема Re: Търся едни познати от Кърджалинови [re: 531ski]  
Авторoтroвop:-) (Нерегистриран)
Публикувано21.05.08 19:22

Здрасти, 531

Баща ми е бил директор на Историческия музей в Кърджали през 1974. Казва, че не е имало такива и е категоричен. Така че или бъркаш нещо учреждението/ града, или са те преметнали преди 36 години.

Тема Re: Търся едни познати от Кърджалинови [re: oтroвop:-)]  
Автор 531ski (непознат )
Публикувано22.05.08 12:14

Благодаря Ви!Със сигурност не бъркам града, имената и пофесията!

Тогава срещнах едната от тях(Маргарита) в Кърджали и тя ми каза, че са разпределени в музея, но не уточнихме за кой музей става въпрос наистина, предположих че в Кърджали има само един музей!Не вярвам да са ме преметнали защото не е имало причина за това.Това, което знаех за тях беше, че Маргарита има по-голяма сестра Станка, която учеше Физика в СУ, а Бисерка по- голям брат Стоян, мисля че на Бисерка бащиното и име беше Илиева и баща и тогава май беше главен счетоводител на хлебозавода в Кърджали. Доколкото знам живееха в кв. Байкал. Ако това може нещо да подскаже и ако случайно научите нещо за тях ще се радвам да ме информирате! Бъдете жив и здрав ... и още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Авторgamayun (Нерегистриран)
Публикувано23.05.08 12:17

Здравей 531ски,

Странен ник, откъде идва? И давайте на ти:-)

ПО темата- В Кърджали има само един музей (и само на него викат Музея, дори и да има тук там някоя друга сбирка по учреждения или партизански къщи. Ама то от К-ли партизани няма:-) тези дами не са постъпвали на работа в музея, това е факт. МОже да са били разпределени там, но не са стигнали до него. Доколкото ми разказваха, това е било често срещана ситуация. Аз самия не живея от доста време в К-ли и не мога да ви помогна особено. По-скоро опитайте в други ресурси: архивите на СУ (колко хора с тез имена са завършили такива специалности през 1974?), Държавния Архив в К-ли, където би трябжало да се пазят трудови ведомости и други документи, вкл. и от хлебозавода идруги такива. ПОне ще установите фамилните имена със сигурност. ИНтернет базираното проучване не носи много резултати за хора и събития отпреди интернет ерата:-) Една разходка сред бабичките в БАйкал може да донесе повече полза. Успех,531!

Тема Re: Търся едни познати от Кърджалинови [re: gamayun]  
Автор 531ski (непознат )
Публикувано23.05.08 14:12

Благодаря Ви Gamayun за желанието да ми бъдете полезен и за съветите, но архивите на СУ, едва ли ще ми дадат някаква информация за сегашните координати на двете дами.Аз лично вярвам във възможността на Интернет да ми даде такава информация, а се надявам на отзивчивостта на Кърджалийските Интернет-фенове!Виж за разходка и разговори с бабичиките от квартал Байкал сте прав( може и да го направя при следващо посещение в Кърджали) - това е един неподозиран източник в откриване на стари връзки, местонахождения и истории - мисля дори , че е недооценен от хората, които са призвани да проучват подобни проблеми! А иначе аз просто искам да открия тези госпожи, защото имам най-добри чувства и спомени за тях от мойте студентски години!

АвторElza (Нерегистриран)
Публикувано23.05.08 20:56

" Имаш поща", също е добра идея да ги откриеш. Тъкмо изненадата ще бъде много голяма, защото изобщо няма да подозират кой ги търси.

Тема Re: Търся едни познати от Кърджалинови [re: Elza]  
Автор 531ski (непознат )
Публикувано24.05.08 08:37

Благодаря и на Вас за идеята! Това - "Имаш поща" не беше ли телевизионно предаване ? Като вариант го приемам, може да пробвами там!

АвторElza (Нерегистриран)
Публикувано24.05.08 10:30

да, това е предаването на Гала " Имаш поща", по Нова тв. Правят всичко възможно да открият търсените хора, и ги намират. Да се чуди човек как успяват да го направят. Но това е добра идея, мисля.

Тема Re: Търся едни познати от Кърджали [re: 531ski]  
Автор santina53 (непознат )
Публикувано13.07.08 23:20

Мисля, че съм се срещала с тези момичета преди много години(по-малка съм от тях). Запомнила съм ги, защото бяха много красиви какички. Бисерка-с черна коса и матово лице и Маргарита-светли очи, св.кестенява коса, и бяло лице.Бяха неомъжени и играеха в танцов състав.Може би отдавна не живеят в Кърджали. Предложението за търсене чрез "Имаш поща "е удачно.Успех!

Тема Re: Търся едни познати от Кърджалинови [re: santina53]  
Автор 531ski (непознат )
Публикувано15.07.08 14:46

Да описанието Ви съвпада с външният им вид по онова време!Бисерка( или Биса, както и казваха близките) беше с дълга права черна коса, а Маргарита( или Гита, както и казваха близките) беше точно светло-кестенява с чуплива коса и с добро чувство за хумор!Благодаря Ви много за отзивчивоста. Ако наистина са напуснали Кърджали най-вероятно са на едно и също место, защото аз си ги спомня неразделни.Даже по-този повод се шегувахме, как ли ще се разделят когато се омъжат и ако се наложи да живеят на различни места!Ако успеете да научити още някаква информация за тях ще Ви бъда благодарен да ми я съобщите!А "имаш поща" наистина остава като вариант!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.