Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:05 14.11.25 
Професионални
   >> Журналисти
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Журналистическа картанови  
Автор DAMON (ралиджия)
Публикувано23.06.04 10:00

Здравейте
искам да попитам как може да си издам журналистическа карта? Имам информационен сайт в областта на автомобилния спорт, но без такава карта не мога да се акредитирам по състезания. Сайта не е регистриран по закона и т.н. Мога ли по някакъв начин и как да си издам такава карта?

Тема Re: Журналистическа картанови [re: DAMON]  
Авторcom_pot (Нерегистриран)
Публикувано23.06.04 10:19

попитай в сбж на твоя град. ако те признаят за медия -що да не ти издадат карта?

Автор spec (минаващ)
Публикувано24.06.04 10:34

Или започни да сътрудничиш на някоя медия. След не много време те ти издават карта. След това можеш и да прекратиш "участията"...

Тема Re: Журналистическа картанови [re: spec]  
Автор DAMON (ралиджия)
Публикувано24.06.04 17:00

Така не ме устройва защото самите ние сме медия, само че електронна... А всъщност кой издава такива карти? Към кой трябва да се обърна? Или всяка медия си ги издава за себе си... Ако е така то и аз мога да си издам сам такава...

Автор spec (минаващ)
Публикувано25.06.04 06:48

И това е вариант.

АвторHTB (Нерегистриран)
Публикувано03.08.04 13:04

Точно така е. Всяка медия си ги издава сама, не се заверяват никъде, не се подпечатват от СБЖ и въобще няма никакъв проблем сам да си издадеш. Въпроса е не дали СБЖ ще те признае за медия, ами там където отидеш и искаш да те допуснат с журналистическата карта, дали охраната ще те признае за медия...

Тема Re: Журналистическа картанови [re: HTB]  
Автор Джeйн (редник)
Публикувано03.08.04 13:59

според мен има някакви подробности:

вярно е, че сам ги издаваш, но "сам" в случая означава юридическо лице. примерно картите на "Труд"-овете са издадени от "Медиа Холдинг"АД и са подпечатани с печата на "Медиа Холдинг"АД.

т.е., за да е законна картата ти, трябва сайтът да бъде собственост на юридическо лице, което да издаде картата. например, ако погледнеш общите условия внимателно, ще видиш, че сайтът www.dir.bg e собственост на "ДИР.БГ" АД и ET "Дир - Владимир Жеглов". следователно, трябва да регистрираш фирма (най-лесно е ЕТ), в чийто предмет на дейност да бъде вписано издаването на електронно издание или нещо подобно, и вече като ю.л. ще имаш и кръгъл печат. тогава вече ще си съвсем истинска медиа. и ако някъде ти откажат да те пуснат с картата ти, би могъл и да ги съдиш :)

IMAGINE...

Тема Re: Журналистическа карта [re: Джeйн]  
АвторAvidan (Нерегистриран)
Публикувано03.08.04 22:36

Първо едноличен търговец не е юридическо лице. Второ ако картата е издадена от юридическо лице, това нищо не означава. Ако беше така, всяка фирма щеше да издава всякакви карти. Не става въпрос толкова за картата. Трябва акредитация. Примерно акредитация за парламента, за Министерски съвет, за спортни събития или там в каквато област си журналист. И за да имаш акредитация трябва да отговаряш на някакви условия по закона за медиите предполагам.

Тема Re: Журналистическа картанови [re: Avidan]  
АвторPif $ (Нерегистриран)
Публикувано05.09.04 14:01

do sega pochti ne mi se e nalagalo da si izpolzvam press kartata specialno za sportni sabitiq. Nqkolko dni predi subitieto se obajdam po telefona ili prashtam edin e-mail che jelaq da otrazq subitieto i sum ot XXX mediq ili puk che sum na svobodna praktika i .. gotovo. Samo vednuj sa mi otkazvali zaradi nqkakvi si specialni merki za sigurnost.
Kartata mojesh sam da si q izdadesh. Tq ne e oficialen dokument i ne ti dava nikakva vlast ili pravomoshtiq. Tova che imam press karta na btv ili bnt naprimer s nishto ne mi pomaga osven che moga da vlizam v btv ili bnt - vid propusk.

Taka che otivaiki nqkude i pokazvaiki tazi press karta - nishto nqma da ti pomogne.

Pozdravi

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.