Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:26 14.11.24 
ТВ предавания
   >> Шоуто на Слави
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема въпрос към модераторитенови  
Автор KROGER (fear)
Публикувано15.02.06 23:11

Разбирам вашите забележки към анти-феновете да не пишат тук.

Проблемът е в това, че аз не съм нито фен, нито анти-фен на Трифонов. Лично аз не гледам шоутата му, защото ми прави впечатление арогантността, с която този човек се опитва да налага неговото си разбиране за света, политиката, живота, и т.н.

Проблемите идват от това, че Трифонов използва националния ефир. Вкрайна сметка, защо Слави не си направи една частна кабелна телевизия, с негов екип, където да си изказва мението?

Така на вашият въпорс, "Кой те е вързал да гледаш шоуто?", аз ви отговарям с "Необходимо ли е Трифонов да бъде излъчван в националния ефир, без съгласието на хората (данъкоплатците)?" Аз като зрител на БТВ имам ли право да определям дали едно предаване е добро или не?

Обикновенно такива проблеми се решават с допитване до аудиторията. Така се прави в държавите, където има Демокрация. БТВ обаче не е направило подобно допитване до хората. Това показва, че в България мнението на обикновенния човек е НИЩО!

Тема Re: въпрос към модераторитенови [re: KROGER]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано16.02.06 10:10

Националният ефир е 2 вида:
а) обществен;
б) частен.

Към частния (бТВ, Нова тв) не плащаш никакви данъци, за разлика от обществения (БНТ).
Ако мен питаш, някак по-обществен е този, на когото не плащаш нищо.

Тема Re: въпрос към модераторите [re: KROGER]  
АвторHekф (Нерегистриран)
Публикувано16.02.06 13:19

Не че се чувствам модератор, но пък и модераторите нямат отношение към въпроса ти... така че едва ли ще е проблем ако (и) аз ти отговоря

Ако правилно разбирам конкретния ти въпрос - теб те боли защо при положение, че толкова много хора не харесват Шоуто на Слави то продължава да се излъчва и то в национален ефир. Странно ми е, че (уж) интелигентен човек като теб не може да си отговори сам на този въпрос и се налага (уж) олигофрен като мен да ти обяснява нещата от живота. Краткия отговор: защото тези толкова много хора са недостатъчно много. Дългият отговор - защото политиката на една частна телевизия като бТВ се определя най-вече от рейтинга и съответно от постъпленията от реклами (един от малкото, ако не и единствения приход на една такава телевизия). Ако едно предаване има достатъчно висок рейтинг (съответно носи добри печалби от реклами) - значи предаването ще се излъчва.

На въпрос ти по принцип - защо едно долнопробро, некачествено, перверзно, гадно, отвратително, идиотско, олигофренично, обиждащо добрия вкус и добрите нрави, подкопаващо нравствените, културните, интелектуалните и социалните устои на държавата предаване (каквото според някои хора е Шоуто на Слави) продължава да стои в национален ефир - е, там мисля, че си има държавни институции, които могат да ти отговорят.

Така или иначе ДОКАТО Шоуто на Слави се излъчва единственото което можеш да направиш е да не го гледаш и да вземеш крути мерки хората, на които държиш да не го гледат. Да, точно така стоят нещата и е абсолютно безсмислено да се сърдиш на модераторите или да изискваш от тях да ти решават личните емоционални проблеми.

Нещо друго да не ти е ясно? Кажи си... пък аз ако мога - ще ти обясня

Тема така е, нонови [re: Гeвpek]  
АвторKroger (Нерегистриран)
Публикувано16.02.06 17:43

въпреки че БТВ е купила честотна лента на "Ефир2", тя използва държавни ретранслатори за да има покритие в цяла България, нали? За това също се плаща. Или се бъркам. Мрежата от ретранслатори поне за момента не е частна. И понеже за частните телевизии у нас е прекалено скъпо сами да си направят подобна мрежа, предпочитат да правят кабелна ТВ.

Помисли си пак. След като Слави има, много пари, амбиции, и увереност, че е много популярен, нека си направи собствена частна телевизия, и да излезне директно на медийния пазар. Ако неговата ТВ има голяма популярност и гледаемост, парите инвестирани в тази телевизия ще се възвърнат многократно. Ако не, ....

Иначе, в момента "Шоуто на Слави" започва да ми прилича на едно друго предаване, по една друга телевизия, чиито водещ беше Жорж Ганчев, който също твърдеше, че бил патриот. Въпросната телевизия доста западна, и в момента е кабелна.

За това за БТВ е добре да направи едно запитване до аудиторията: Дали Слави да остане в ефира на БТВ, или не?

Тема Re: така е, нонови [re: Kroger]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано16.02.06 18:01

Бъркаш се, релейната мрежа е на БТК (частна).
Правенето на кабелни ТВ е поради закона, разрешителния (лицензионен) режим и ограничеността на честотния ресурс (КРС)

Всъщност от този момент нататък тезите ти не са състоятелни. Искам да кажа, че след този момент се отива към лични предпочитания, което пък не подлежи на коментиране.

ПП: бТВ пита аудиторията си ежеминутно, какво тук "едно запитване". Отговор получава на всяка една (1) минута чрез сървъра на ТВ План ТНС.

Редактирано от Гeвpek на 16.02.06 18:04.

Тема Re: така е, нонови [re: Гeвpek]  
Публикувано16.02.06 18:15

ТВ План ТНС, това да не една компания дето я глобиха за непредоставена информация.

Тема Re: така е, нонови [re: Kroger]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано16.02.06 18:47

Темите са винаги по-широки от първоначално очакваното.
Сега например директно отиваме в клуб "социология" Впрочем днешните медии (т.е. рекламата) са клон на социологията...

Поздрави и мерси за удоволствието.

Редактирано от Гeвpek на 16.02.06 18:49.

Тема Re: въпрос към модераторитенови [re: Hekф]  
АвторHekф (Нерегистриран)
Публикувано16.02.06 19:25

Кроги, да разбирам ли, че не само си разбрал но и си приел без възражения обясненията ми? Или напротив - изобщо не си ги разбрал и поради тфа си мълчиш като насран гъз?

Е, което и да е от двете - напълно ме устройва, да ти кажа

Тема Re: въпрос към модераторитенови [re: Hekф]  
Автор MichaelLeRoi (ShadowMan)
Публикувано16.02.06 21:45

Аз не съм виждал някой да мълчи като насран гъз, ама ти май си виждал. Все сред гъзове се движиш явно, а с каквито се движиш такъв ставаш... нъ'л мъ разбираш.

Тема не бе пич,нови [re: Hekф]  
Публикувано16.02.06 22:12

Аз самия не съм гледал шоуто на Слави от една година. А пък моите близки предпочитат по-често да гледат ВВС и Дискавъри, вместо БТВ.

Това, което виждам в родното БГ много наподобява, положението в САЩ, където телевизията е направена така, че хората гледайки да затъпяват. Имало е случай, в който зрителите на някой сериал, приели на сериозно, че човек след 7 дена прекарани в кома, може да стане и да ходи така, все едно никога не е бил в комоцио.
Аз като гледам феновете на Трифонов, и те на там отиват. Почват да вярват в неща, дето не са реалност.

Как искаш да реагирам на изказване, че Трифонов бил патриот, или национален герой, който дал много на България? Това може да го напише човек, които няма собствено самосъзнание. Дори великия Джон Ленън не се е мислил за светец, патриот или нещо подобно, въпреки, че е бил идол за няколко поколения.

Това е и причината за гнева на някои хора. Неможе Трифонов да си слага титла патриот, и това да става в национален ефир. Това може да нагнети напрежение.

Виж само какво се случи с карикатурите в Дания. 4 картиники са нищо, но именно те сега са катализатора за наближаващата на новата война, между САЩ и Иран. Тази война вече е почти неизбежна. Америка е пренсочила 300 милиярда долара за това.
4 карикатури във вестник (медия), ще струват 300 милиярда долара война.

Надявам се, че разбираш какво имам предвид, и няма да ми отговориш като някой недорасъл тийнеджър.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.