Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:18 14.07.25 
ТВ предавания
   >> Шоуто на Слави
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема От ПАРното до ПАРламентанови  
Автор Hekф (БригаденГенерал)
Публикувано13.11.03 16:14

"И добре да живееш един ден съседите ти ебават мамата" - ей този надпис бих издълбал върху чугунения си радиатор в хола, та да го прочетат след хилядолетия бъдещите археолози и така най-накрая да разнищят мистерията по изчезването на българския народ като нация в началото на XXI век.

Поводът така странно да започна днешния си файл е колкото банален, толкова и показателен - съвсем наскоро с изненада и потрес открих, че що се отнася до плащане на парно през миналия отоплителен сезон най-ненадейно съм осиновил около една четвърт от живущите в нашия вход, а за този сезон желаещите да минат на моя издръжка се очаква да достигнат между една трета и една втора. За кфо иде реч? Ами оказва се, че милите ми съседи вече са открили прекия път към комунизма като цяло и начин да си намалят разходите за парно отопление в частност. Идеята е колкото проста, толкова и гениална - радиаторите на които са монтирани топломери се откачат от инсталацията, а на тяхно място се поставят други радиатори (по понятни причини на тези радиатори няма топломери). Така хем през целия сезон съответните хитри пичове си живеят на топло, хем плащат само таксата мощност и процента за сградата. Едва ли ви казвам нещо ново или революционно всъщност - предполагам, че във всеки вход има поне един такъф тарикат, който по този начин си е решил проблема с парното. Също така едва ли е изненадващо прозрението, че все някой плаща за тфа парно - ако не съответния тарикат, то някой друг.

Наречете ме наивник, но до съвсем скоро си мислех, че тфа топломерите са доста хубаво и полезно нещо. Имам предвид - полезно за мен. Два сезона си въобразявах, че тая идея с топломерите е измислена най-вече за да може абонатът на Топлофикация да има поглед и контрол върху разходите по използването на услугата "Парно отопление". Е, дет се вика - суровата действителност е този бодил, на което се рано или късно се нахендрят и пукат нашите балони пълни с децка наивност. Всъщност тфа с топломерите щеше да е една чудесна идея, ако на Топлофикация не й беше все едно кой ще заплати отчетената от общия топломер топлоенергия.

Та ако ми беше меко казано неприятно да разбера, че без да го искам съм се превърнал в Ангел-спасител за своите "бедни" съседи, то хилядократно по-неприятно беше да разбера, че АБСОЛЮТНО НИЩО не мога да направя за да се откажа от натрапеното ми бащинство. Няма начин - поне не легален, по който мога да принудя моите съседи да прекратят да се топлят на мой гръб. Т.е. - начин има, но той е аз да спра да ползвам парно отопление. Абсурд? Ами поне на мен ми се струва абсурно, но всичко си е в реда на нещата според Топлофикация.

Както и да е - всъщност започнах тази тема не за да си говорим за парно отопление. Да си поговорим за кражбата. Като се замислите - ами всъщност няма голяма разлика дали крадеш от конкретен съсед или от Държавата като цяло, още повече в малка страна като нашата дет по китайските стандарти сме едно село хора и дет се вика сички сме си "съседи". Та така - сами се преебаваме един друг.

Ей тфа е, мамка му

-----
Лично ще разстрелям всеки, който не е готов тутакси да умре за Родината

Тема Re: От ПАРното до ПАРламентанови [re: Hekф]  
АвторMиxaeлa (Нерегистриран)
Публикувано13.11.03 16:55

От толкова далече мога само да ти съчувствам...
Кражбата си е кражба без значение от конкретната и форма на проявление.
Лошото при нас е, че на тези, които са измислили някакъв начина да измамят било съсед, било държавата се гледа като на някакви герои на съвремието. И всички в захлас възклицават: Тц, Тц! гледай какъв умник само! Как го измисли!

Нямат свършване Андрешковците...

АвторУУУ! (Нерегистриран)
Публикувано13.11.03 17:37

Веднъж и ти да кажеш нещо вярно в тоя форум. Да, най-голямото зло са съседите по панел и от това по-голяма истина аз не съм срещал през последните години. Би трябвало даже да има и още по-подходящи форуми за този постинг. И не забравяй, че съседите не са просто конвенционално зло. Днес проблемите са с парното, но утре ще са с друго, след това с трето. Арсеналът им е неизчерпаем. С тях трябва да се воюва, те от елементарна дума не разбират. Толкова от мен засега. Бих добавил само - еби им мамата и ти.

Тема Re: От ПАРното до ПАРламентанови [re: УУУ!]  
Автор Hekф (БригаденГенерал)
Публикувано13.11.03 18:30

Нещата, които казвам почти винаги са верни, но май за пръв път казвам нещо, с чиято вярност да си съгласен.

Както и да е - тезата ми е, че след като съседът ти, с който живееш в една кооперация и с когото всеки ден се засичате в асансьора не се притеснява да ти бръкне в джоба, кфо остава за хора, които ама изобщо не са те виждали през живота си. А и не са ли митничарите, чиновниците, черните икономисти (не визирам само Костов), парламентаристите и прочее крадлива сган нечии съседи?!

-----
Лично ще разстрелям всеки, който не е готов тутакси да умре за Родината

АвторУУУ! (Нерегистриран)
Публикувано13.11.03 19:02

В конкретния случай е важно да се разбере има ли процедура, за да се направи внезапна проверка по сигнал от Топлофикация, ако има такава, следва тя да се осъществи (макар, че на Топлофикация й е все едно - тя си прибира парите от теб) да бъдат наказани няколко човека, да се изнесе случая по телевизията, за да се уплашат и останалите хора и толкова засега.
Колкото до Костов, може би първо трябва да си видиш дали не е направил нещо доста значително за страната и с оглед на този мащаб, дори и да е прибрал нещо за себе си (недоказано е, има само слухове), не е ли и това начин да си получи той възнаграждението за положителните дела? Щото и царските са положителни, само че самите дела къде са? Измервам го чрез ниво влизане във властта и ниво излизане - ако в страната всичко е същото, значи подобрение няма.

Тема Re: От ПАРното до ПАРламентанови [re: УУУ!]  
АвторHekф (Нерегистриран)
Публикувано14.11.03 13:43

Много си прав - Топлофикация си е опекла работата, фирмата за топлинно счетоводство също. В смисъл - Топлофикация си е гарантирала, че ще си получи парите, а фирмата за топлинно счетоводство няма нито правомощия, нито пък тфа й е работа да следи дали няма нарушители - тя само отчита натрупаните точки от топломерите и според тия точки изчислява дължимите суми - нито повече, нито по-малко от тфа. Единствено и само на мен ми е нужно да има такава процедура за внезапни проверки, но крадеца на топлинна енергия го пази Конституцията - сиреч без доказателства не можеш да влезеш в ничия къща, а като не можеш да влезеш не можеш да събереш нужните доказателства. Параграф 22 от където и да го погледнеш. Нещо повече - в момента нямам никфо законово основание да изисквам от съседите си да си поставят пломби, тапи, лепенки или кфото и да било друго средство, което да гарантира, че не е свалян топломера и/или радиатора с топломера. Ако искат - ще си сложат, ако не искат - няма да си сложат, а предполагам и сам можеш да се сетиш дали крадците на топлоенергия ще искат да им бъдат поставяни пломби.

Костов? Споменах го Костов само между другото - колкото да съм в тон със Слави Трифонов и съответно да си оправдая мястото на темата в нашия клуб. Но като ме питаш дали не виждам нещо наистина значително, което Костов е свършил за страната... ами да - наистина виждам нещо изключително значително, което е направило правителството на Костов за страната - именно по негово време въведоха тая система за топлинното счетоводство. Не че системата е лоша, но така както е замислена пази интересите на Топлофикация, не мойте. Мисля няма нужда да казвам колко съм щастлив аз от тая работа. [pravq opit da se zasmeq]

Честно да ти кажа не съм човекът, който може да направи адекватна и пълна оценка на тфа кфо е свършило на само правителството на Костов, а и кое да е друго правителство. Ей тъй съвсем по лаишки си мисля, че - както и всяко друго правителство всъщност - и тфа на Иван Костов все пак е свършило и нещо добро и полезно. То нали за тфа ги избираме - от наше име и в наша полза да управляват страната. Но не се сещам някъде в обществения договор да се споменава за допълнително заплащане за добре свършена работа. Може и пропуск да е, но предполагам че по презумция се приема, че работата трябва да бъде добре свършена. Абе да ти кажа - нямам спомен някой да е обещавал на Иван Костов да му бъде заплатено допълнително за хубавите неща, които свърши, нито пък той публично е декларирал такива желания. Да не говорим, че освен хубавите неща са извършени и доста поразии, които също трябва да бъдат по некф начин оценени и съответно заплатени, нали?

Моето мнение е, че в нашата мила родина въпреки четиринадесетте години демокрачен преход продъжава да се краде по социалистически. Краде се поголовно и по много. Не знам само докога тия които плащаме ще издържаме да издържаме хрантутниците.

Тема Кефиш ме, друженови [re: Hekф]  
Автор TPУПOHAPE3EHинc (ентусиаст)
Публикувано14.11.03 14:14

Некф,

Много добре си изписал чувството си, приятелю. вервай.

....
Нямам с какво да те добавя, освен да ти припомня, че:

За величието на Големите, се съди по отношението им към малките.
И големите са тези, които винаги намират начин да си платят сметките, като преодоляват неизбежните трудности.
А малките са тези, които хитруват на дребно, и недовиждат, че печелейки стотинка от хитростта си - сами себе си обричат да кесят в стотинките.

......
Пущи ги да рупат, френд, проклетите играчи на дребно.

Та ти плащайки по-яка сметка - неминуемо узнаваш Пътя на парата; и умножаваш богатства.
Тъпака спестявайки дребни пари - никога не ще узнае радостта да не дължиш.

Понеже лафът е:
"Който дължи - е, като птица в клетка; и сърцето му е впримчено, докле се не издължи; и играе по чужда свирка...".

И свирката на, която свирукат малките дребни душици е собствената им зле скроена мисловност; и те са роби на дребнотемието; и нищожни са до века...

.......
Некф, успех!

------------------------------------------------------

Нема таа, нема онаа...

Тема Re: Кефиш ме, друженови [re: TPУПOHAPE3EHинc]  
АвторHekф (Нерегистриран)
Публикувано14.11.03 15:37

Друже, от как съм достигнал възраст сам да си определям посоката в живота се стремя така да си опичам нещата, че да съм максимално независим от дребните житейски проблеми. И некси много се дразня, че некфа куха чиновническа тиква е родила тая концепция човек да се оказва заложник на съседите си. Не ме е яд толкова на съседите ми (не че умирам от кеф да плащам чужди сметки, но докато ги имам парите не ми е и некфа голяма болка) - повече се ядосвам, че държавата така е подредила нещата, че аз като изряден платец се оказвам с по-малко права от един меко казано неизряден такъф.

Абе не знам къде са гледали експертите от ЕС та са констатирали, че в България виреело животното наречено пазарна икономика, аз обаче никфо такова животно не виждам. Тъй де - казано на простоцарски пазарна икономика в частност е и спазване на принципа "който плаща - поръчва музиката". А най-лошото е, че същите тия дребни душици, които не се свенят да ядат без да питат от трапезата на собствения си съсед са се намърдали по парламенти и други топли местенца и не само лапат, ами и по секф начин са си осигурили препитанието и занапред.

И кфо се оказва - всъщност съм заложник не само в собствената си кооперация. Заложник съм в собствената си страна, деба

Тема Един съвет [re: Hekф]  
Автор мaлkия (не спо рещ)
Публикувано14.11.03 19:49

В нашия блок имахме същия проблем. Платих по-голяма сметка, отколкото когато бяхме без топломери, като се има предвид, че поне 1 месец от годината съм на ски и си спирам парното. Един ден ни писна и събрахме домсъвета. Написахме писмо до топлофикация. След има няма 2 седмици дойдоха на проверка, придружени от ченгета. Изловиха двама, които не бяха в час. Сигурен съм, че бяха повече, но другите се усетиха.

Не съм много сигурен, но май има някаква нова разпоредба за домсъветите. Условието е все пак да сте мнозинство. Ако не друго нередовните ще се стреснат да не ги проверят и ще се приведат в ред, надявам се. Нищо не ти струва да опиташ...

Тема Re: Кефиш ме, друже [re: Hekф]  
Авторtee (Нерегистриран)
Публикувано14.11.03 22:28

Tyka , kadeto zhiveja razhodite za parno sa na baza. Tova ne oznachava che ako polzvash poveche , shte platish sushtata suma. Hubavoto e, che ogromnata razlika s predhodnia sezon momentalno shte lusne.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.