|
Тема
|
Спешно !
|
|
Автор |
stipe (минаващ) |
Публикувано | 21.02.01 13:33 |
|
Здравейте.
Някой да е чувал за програмка с която мога да променям разширението на много файлове едновременно. Трябва ми такава, която да обработва цели директории с под-директории .
Благодаря ви !
(Pro и ViruS да не се смеят )
I wore the clothes you wanted
I took your name
If there is some confusion, who's to blame?
| |
|
ot dos-prompt pishesh ren *.old *.new
nadiavam se da ti varshi rabota
| |
|
и аз в началото за това се сетих, но ми трябва да го прави и в sub-directories...
разбираш ли ме? Опитвам се да избегна това браузване през всичките директории. за ren/? няма нищо упоменато как да се извършва командата, да го нарека "глобално" за всички поддиректории съдържащи се в главната.
Благодаря
I took your name
| |
Тема
|
Re: Спешно !
[re: stipe]
|
|
Автор | Dian (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.02.01 15:34 |
|
С поддиректориите:
FOR /R X:\dir\dir\dir %i IN (*.old) DO ren %i %~ni.new
или
FOR /R %i IN (*.old) DO ren %i %~ni.new
(започва от текущата директория)
| |
Тема
|
Re: Спешно !
[re: Dian]
|
|
Автор |
stipe (минаващ) |
Публикувано | 21.02.01 21:44 |
|
Блаодаря Дияне .
При мен не проработи
винаги ми даваше Syntax error....както и да е, поработих яко днес.
Работа ми свърши Rename It....аз още в началото си мислех с него да почна, защото отдвана съм се убедил в качествата му. Проблема се оказа, че въпреки, че не е документирано - той може да работи по начина по който аз исках...дропвам една директория и той сменя разширението на всичко в нея, включително и поддиректориите, само че хич не го е еня, че аз искам само отделни разширения да променям ;))
Както и да е - работих днес ;)
Колкото до твоето решение - опитах го как ли не, но винаги даваше тоя Syntax Error...
а иначе ако си убеден че така става и ако не ти е проблем - направи ми един BAT file ..ще съм ти благодарен, а не и само аз (предполагам).
I took your name
| |
|
|
|
|